Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Insaner 2025-02-03, 18:58 2
Kormork napisał/a:

Byłem w norwegi 11 lat temu już wtedy słyszałem aby na siebie uważać

Nudny flegmatyczny kraj, zerowa przestępczość na wsiach i na północy kraju, bardzo niewielka na południu. Po Oslo można chodzić bez problemu w nocy i szansa na to, że ktoś nas zaczepi jest minimalna. Aż się zastanawiam czy to na pewno norweskie metro. W Szwecji takie akcje się zdarzają, ale Norwegia to akurat niespecjalnie ma jakieś problemy z imigrantami. W komunikacji zbiorowej za przestępstwo uważa się kradzież kieszonkową. O byciu zadźganym nożem nikt tam nie myśli.
Zgłoś
żmij 2025-02-03, 19:10 1
Insaner napisał/a:

Nudny flegmatyczny kraj, zerowa przestępczość na wsiach i na północy kraju, bardzo niewielka na południu. Po Oslo można chodzić bez problemu w nocy i szansa na to, że ktoś nas zaczepi jest minimalna. Aż się zastanawiam czy to na pewno norweskie metro. W Szwecji takie akcje się zdarzają, ale Norwegia to akurat niespecjalnie ma jakieś problemy z imigrantami. W komunikacji zbiorowej za przestępstwo uważa się kradzież kieszonkową. O byciu zadźganym nożem nikt tam nie myśli.

W Oslo nie byłem, ale trochę czasu spędziłem w Bergen i okolicach. Potwierdzam obserwacje kolegi.

podpis użytkownika

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
Kidl3r 2025-02-03, 19:45
Ooo jak tolerancyjnie.

podpis użytkownika

Nie wierzę w piekło widząc do czego jest człowiek na ziemi zdolny.
Zgłoś
mun66 2025-02-03, 19:46
Oni tak się bawią. Uszanujmy ich kulturę.
Zgłoś
Mister_Klex 2025-02-03, 20:39
prodekszyn napisał/a:

zazdroszczę im ubogacenia, są tacy fajni, uśmiechnięci i postępowi!!!

Spokojnie, do uśmiechniętej Polski też zawita, lewica już przyśpiesza proces, a najlepsze jest to że wiemy o tym od niemieckich polityków a nie polskiej propagandy tv.Także ten, głowa do góry i suszymy ząbki
Zgłoś
Kormork 2025-02-03, 20:46
Insaner napisał/a:

Prywatna obserwacja czy tylko ze słyszenia? Mam tam zarówno rodzinę jak znam z 2-3 Norwegów . Nie wiem jak jest na prowincji ale co do aglomeracji Oslo, stwierdzenie że jest spokojnie i totalnie nic się nie dzieje to chyba wypowiedz sprzed 30 lat. (oczywiście nie mówię o morderstwach w stylu latinolandu czy bliskiego wschodu).
Zgłoś
Przemkek 2025-02-03, 21:10 1
@turor: ja dużo takich sytuacji nie miałem bo dbam o swoje życie i zdrowie, a mimo to pół roku temu za obronę przyjaciela (czyli rozdzielanie, zasłanianie sobą) jak go dwóch patusów butelkami nap🤬lało miałem przystawiany pistolet do głowy, strzelali koło mnie, a potem próbowali się włamać do nas z maczetami. Nadal uważam że Polska to bezpieczny kraj, ale czasami naprawdę nieodpowiednie miejsce i czas grają główną role, a psychole trafiają się wszędzie
Zgłoś
smc 2025-02-03, 21:46
Nome napisał/a:

ja w Polsce mieszkam do urodzenia i cały czas słyszę, żeby na siebie uważać

Ja w swoim mieście mieszkam 50 lat i wszyscy mówią, żeby na mnie uważać...
Zgłoś
tatko 2025-02-03, 22:54
No co ci Szwedzi...
Zgłoś
Twójstarytoczyta 2025-02-04, 10:58
Pewnie swędzi ich dziura ha tfu zj🤬e gówniarze
Zgłoś
Bolsblue 2025-02-04, 17:56
Tutaj pomoże jedynie ołów
Zgłoś
szoszon1983 2025-02-04, 20:29
Nome napisał/a:

tak sobie, kiedyś stałam między wariatem uzbrojonym w wielki klucz francuski, a policjantem z bronią wycelowaną we mnie, bo wariat stał za mną, byłam bardzo młoda i głupia.... dopiero po jakimś czasie dotarło do mnie, jak bardzo głupia
miałam w życiu naprawdę dużo niebezpiecznych sytuacji, myślę, że wielu ludzi nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, że w Polsce wcale nie jest bezpiecznie i nigdy nie było

mieszkam w UK od wielu lat i troche pojeździłem po Europie i nie tylko i powiem Ci, że polska jest mega bezpiecznym krajem. Słabo było w latach 90tych, ale teraz jest to jeden z najbezpieczniejszych krajów na świecie
Zgłoś
StickerBomb 2025-02-05, 0:42
Nome napisał/a:

tak sobie, kiedyś stałam między wariatem uzbrojonym w wielki klucz francuski, a policjantem z bronią wycelowaną we mnie, bo wariat stał za mną, byłam bardzo młoda i głupia.... dopiero po jakimś czasie dotarło do mnie, jak bardzo głupia
miałam w życiu naprawdę dużo niebezpiecznych sytuacji, myślę, że wielu ludzi nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, że w Polsce wcale nie jest bezpiecznie i nigdy nie było

Zawsze może wyjechać na ten postępowo ubogacony cywilizowany 100 lat przed Polską zachód. Nara i nie wracaj więcej.
Zgłoś