Główna Poczekalnia (6) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 7 minut temu
Ukradł 1125 kilogramów cementu. Przewoził go daewoo tico
konto usunięte • 2012-07-09, 14:07
Takie rzeczy tylko w Polsce.

Na zachętę ślę zdjęcie ponętne :

Cytat:

Producent tego modelu daewoo na pewno nie brał pod uwagę sytuacji, w której małe, rodzinne auto służyłoby w transporcie ciężkich worków z cementem. Możliwości samochodu sprawdził złodziej, który wpadł podczas kontroli drogowej w ręce dobrzańskich policjantów i żandarmów z oddziału specjalnego. W samochodzie znajdowało się 45 worków, po 25 kilogramów każdy. Okazało się, że worki ukradł z prywatnej budowy w Ładzyniu.

Policjant z żandarmem patrolując teren Stanisławowa zauważyli daewoo tico, które niemalże tarło podwoziem o asfalt. Zatrzymali pojazd do kontroli. Byli zaskoczeni gdy okazało się, że auto jest wyładowane po sam sufit podejrzanymi workami. Wciśnięty między te pakunki drobnej postury kierowca, z trudem prowadził samochód.

Okazało się, że w samochodzie przewożone są worki z cementem. Kierowca, którym okazał się znany już z wcześniejszych przestępstw, 60-letni Mirosław M. nie potrafił wyjaśnić skąd się wzięły w jego samochodzie i wszystko wskazywało na to, że cement może być kradziony. Mirosław M. trafił więc na przesłuchanie w komisariacie a później do celi.

Policjanci z Dobrego przeliczyli worki i okazało się, że w ważącym niecałe 700 kilogramów daewoo, znajdowało się 1125 kilogramów cementu. Funkcjonariusze byli zdziwieni, jak ten samochód, miał w ogóle siłę jechać.

60-letni Mirosław M. przyznał się do tego, że cement ukradł z prywatnej budowy w Ładzyniu. Po tym jak usłyszał zarzut popełnienia kradzieży, dobrowolnie poddał się karze.

Cały artykuł znajduje się tutaj:
lublin.com.pl/artykuly/pokaz/22056/kraj,ukradl,1125,kilogramow,cementu...

Prawda, że cwaniak i łotr z niego?
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
makabrax 2012-07-09, 14:09 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-09, 14:14
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
makabrax 2012-07-09, 14:52 1
ja miałem tą wątpliwą okazje, mam 188cm i w przypadku kierowania nim za mna już nie miał szansy nikt usiąść...
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-09, 15:20 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-09, 16:27
Zgłoś
Kropeczkowaty 2012-07-09, 23:16
czarkou napisał/a:

Producent tego modelu daewoo na pewno nie brał pod uwagę sytuacji, w której małe, rodzinne auto[...]

Tu chyba jest jakiś błąd xd.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 1:36
Trzeba szukać na giełdach bezwypadkowego Forda Focusa - proponuję przed zakupem sprawdzić lakier, pod sporą szpachlą zapewne będzie krył się ten "wózek" niezdatny już do jazdy

Przypomina mi to stare dzieje jak sąsiad z rana odpalał Tico pod moim oknem (mieszkaliśmy w tej samej klatce schodowej) - onegdaj istniały Zaporożce... dźwięk oraz czas odpalania zbliżony do Tico.

Kto nie miał styczności z Zaporożcem oraz Tico zapewne nie zrozumie
Zgłoś
czerwo64 2012-07-10, 2:22
kuurwa, tico to jest motorower z kabina...
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 2:55
Zderzaki w innym kolorze niż nadwozie ? Z pewnością amelinum.
Zgłoś
imbus1988 2012-07-10, 7:21 3
czego to ludzie nie wymyślą żeby jeździć na porządnej glebie...
Zgłoś
Jab7kO 2012-07-10, 7:52
myślałem że taki "stuningowany" a tu cement wozi.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 10:09
W tekście jest, że dobrowolnie poddał się karze, to teraz tylko 5 lat dochodzenia prokuratorskiego, ze 2 lata sprawa w sądzie pierwszej instancji, potem 2 lata drugiej instancji i dostanie 10 lat za narażanie innych na katastrofę w ruchu lądowym.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 10:11
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 11:13 1
Luz, mia zamontowany gaz więc na paliwie zaoszczędził :]
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem