Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:53
Policjanci z Kowar zatrzymali mieszkańca powiatu karkonoskiego który wyrwał torebkę 83-letniej kobiecie. Jego łupem padła kwota 100 zł. W wyniku agresywnego działania sprawcy kobieta przewróciła się na chodnik i doznała obrażeń. Teraz za popełnione przestępstwo 38-latek odpowie przed sądem, a grozić mu może nawet do 8 lat pozbawienia wolności.

Zmieniono 4 razy Zgłoś
Tomf 2025-10-30, 22:18
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
namate 2025-10-31, 8:00
A za chwilkę skarbówka zainteresuje się skąd babcia miała jeszcze 100 zł
Zgłoś
darayavahus 2025-10-31, 8:12
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Edding20 2025-10-31, 9:35 2
8 lat? A ta kurfa Majtczak zabil 3 osobowa rodzine i też 8 lat. Yebac Polske która gownem plynie.
Zgłoś
kefir123pl 2025-10-31, 12:38
100 batów i kolonia karna
Zgłoś
RradJa_R4m 2025-10-31, 16:51
Zgłoś
majeńka 2025-10-31, 17:25
RradJa_R4m napisał/a:

"zływróg" co to za pojęcie?
Rozwiń temat.

Właśnie chodzi o to aby go nie rozwijać — bo tu nie ma znaczenia kto napada. Rozważam mechanizm działania "patriotów" a nie konkretnego napadacza.

Kryptonim (pisany łącznie) skądś zasłyszałam, nie pamiętam gdzie.

A co do mechanizmu: taka jest różnica między federacją a konfederacją (z małej litery, bez odniesień targowicko-mencenowskich): każda część federacji jest widziana przez pospólstwo jako "nasi", a część konfederacji jako "jakiś sąsiad którego mam w dupie".
Zgłoś
Rambo88pl 2025-11-01, 12:22 2
Zgłoś
grogusek 2025-11-01, 12:26
Co za ścierwo. Tacy powinni być natychmiast utylizowani
Zgłoś
schum84 2025-11-01, 14:41 2
Zgłoś
oleyu 2025-11-03, 8:46
W Kowarach jest ok. 11000 mieszkańców, przecież wszyscy sie znają.
Zgłoś
PieronJasnySzlag 2025-11-11, 19:39
Zgłoś
majeńka 2025-11-12, 0:58
PieronJasnySzlag napisał/a:

Bredzisz i to mocno. Bredzisz albo fantazjujesz. Choć po tym jak wymieniłaś Nawrockiego Kaczora i Orbana to jednak uważam że bredzisz bo nie masz zielonego pojęcia o tym o czym piszesz.
Fantazje na temat bezpiecznego USE to bajki dla sojowych kosmopolitan. I nie! nie dlatego że Kaczyński i patrioci boją się inności tylko dlatego że federacja państw europy to poprostu utopia. Żaden francuz czy portugalczyk nie zgodzi się umierać za Polske w okopie pod Białymstokiem itp itd Niemiec nigdy przenigdy nie pozwoli by transfer technologii przekroczył Odre.
Wywody o federacji europejskiej są jak komunizm na papierze wszystko pieknie ładnie ale w rzeczywistości po prostu nie realne.

To wyjaśnij mi może czemu wieśniak z gór Alabamy aż się pali umierać za Teksas czy Alaskę?

Albo czemu jeśli słowacy nagle uznają że chcą całe Rysy, obecnie paprykarze i kaszëbi rzuciliby się hurmem ratować ojczyznę mimo że historycznie nie mają z goralenfolkiem nic wspólnego?

A różnica jest tylko w nazwie i w tym że flaga federacji wisi na pierwszym miejscu z nieobowiązkową flagą stanu na drugim — a flaga konfederacji jest nieobowiązkowym drugomiejskim dodatkiem do flagi kraju członka tejże konfederacji.

Tak więc: 🇺🇸> 🏴󠁵󠁳󠁴󠁸󠁿 ale 🇵🇱>🇪🇺. (Fajnie się BTW flaga Teksasu zlewa z tłem jeśli tak jak ja masz używasz "nocnej" wersji Sadola).
Zgłoś
Castamir 2025-11-13, 14:43
majeńka napisał/a:

Tak więc: 🇺🇸> 🏴󠁵󠁳󠁴󠁸󠁿 ale 🇵🇱>🇪🇺. (Fajnie się BTW flaga Teksasu zlewa z tłem jeśli tak jak ja masz używasz "nocnej" wersji Sadola).

Używasz emoji które nie wszędzie działają.

Firefox, armbian/debian bookworm, nie działa.

Cytuję:
Cytat:

U.S. state flags are not recommended for general interchange (RGI) by Unicode. However, the Texas flag has been supported via a valid tag sequence within WhatsApp since late 2017. The platform also recognizes the flag using a non-standard flag sequence that combines the 🇽 Regional Indicator Symbol Letter X and 🇹 Regional Indicator Symbol Letter T, even though this pairing is not part of ISO 3166-1.

Jak musisz, wklej jako obrazek.
Zgłoś
PieronJasnySzlag 2025-11-24, 21:52
majeńka napisał/a:

To wyjaśnij mi może czemu wieśniak z gór Alabamy aż się pali umierać za Teksas czy Alaskę?
Albo czemu jeśli słowacy nagle uznają że chcą całe Rysy, obecnie paprykarze i kaszëbi rzuciliby się hurmem ratować ojczyznę mimo że historycznie nie mają z goralenfolkiem nic wspólnego?
A różnica jest tylko w nazwie i w tym że flaga federacji wisi na pierwszym miejscu z nieobowiązkową flagą stanu na drugim — a flaga konfederacji jest nieobowiązkowym drugomiejskim dodatkiem do flagi kraju członka tejże konfederacji.

No kurde jak by Ci to łopatologicznie wytłumaczyć. Wieśniak z Alabamy ma ta samą historię co mieszkaniec teksasu i alaski. Mówią tym samym jezykiem a na ścianie wisi ta sama flaga. Ich przodkowie przypłyneli statkami w poszukiwaniu lepszego życia i zbudowali cywilizację od zera.
Tymczasem Europa to wciąż państwa narodowe.

Właściwie sama sobie odpowiedziałaś na swoje pytanie pisząc że nie jeden paprykarz i kaszeb poleciał by bronić rysów. Dlaczego? Bo to nasze.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem