📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 7:58

Halman napisał/a:
widzę że wałkujesz przeszłość, dobrze pamiętać ale coś mnie nie przekonałeś ze dziś każdy ukrainiec czyha z nożem żeby nam głowy poucinać... i pamiętaj, nie to pokolenie ale ich dzieci się spolonizują w sposób naturalny. Polokraińcy.
Każdemu takiemu proponuję, żeby wyszedł z domu i porozmawiał z jednym Ukraińcem dziennie, jak mu jest w Polsce i czy jego zdaniem Polacy i Ukraińcy będą już zawsze zaprzyjaźnionymi narodami. Oraz dlaczego.
Pozytywne zaskoczenie gwarantowane

Halman napisał/a:
widzę że wałkujesz przeszłość, dobrze pamiętać ale coś mnie nie przekonałeś ze dziś każdy ukrainiec czyha z nożem żeby nam głowy poucinać... i pamiętaj, nie to pokolenie ale ich dzieci się spolonizują w sposób naturalny. Polokraińcy.
Żebyś się nie zdziwił. Ci palący przedmieścia we Francji czy Niemczech też mieli się dawno temu zasymilować. To nie nowi palą auta, tylko dzieci i wnuki tych sprowadzonych dekady temu.
Arashi91 napisał/a:
Żebyś się nie zdziwił. Ci palący przedmieścia we Francji czy Niemczech też mieli się dawno temu zasymilować. To nie nowi palą auta, tylko dzieci i wnuki tych sprowadzonych dekady temu.
Nie no chyba nie można przyrównywać dziczy z południa do dziczy ze wschodu pod względem asymilacji. Tak mi się przynajmniej wydaje, że różnica kulturowa jest w tym przypadku nie aż tak drastyczna i aż tak źle nie będzie. Zakładając, że nie będzie w najbliższym czasie jakichś pandemii, klęsk i nowych wojen, to ekonomicznie w dłuższej perspektywie nasz kraj wyjdzie w tej sytuacji na plus, ale jeśli chodzi o życie jednostki (bezpieczeństwo na ulicach itd)... no tutaj myślę że złote lata przyjemnego życia w naszej kochanej Polsce się kończą.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie