Witam chciałbym przedstawić autentyczną sytuacje, która miała miejsce na uczelni wyższej - Uniwersytet Gdański
Otóż, rozmawiam z kumplem, który nie był na żadnym wykładzie z przedmiotu i nawet nie wiedział jak wygląda prowadzący ....
Pod koniec semestru postanowił wybrać się do niego .
Rozmowa wyglądała Następująco : K-kumpel, P-prowadzący
- (K) : Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się, co z zaliczeniem z markietingu ....
- (P): Dzień dobry, ja Pana w ogóle nie kojarzę ...
- (K): Ja Pana też ...
- (P) : Hahaha.... dobre. Ma Pan 3 za odwagę
Ogólnie sytuacja mnie rozj*bała

Kwestie upadku polskiego szkolnictwa wyższego pomijając
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Rankingi uczelni opierają się o badania i publikacje. W Polszy kasy nie ma, więc badania nie są jakieś wielkie, choć czasem przełomowe. Bambo mają dofinansowanie od całego świata, bo są "biedne" ;___;.
Apropos upadku szkolnictwa wyższego.
Mail jakiego otrzymała moja grupa od profesora hab. z przedmiotu teorii regulacji na Polibudzie.
Witam
Udało się zarezerwować sale 114 dla egzaminu z Teorii Regulacji II na piątek 24. 1. 2014.
No sala jest małą, dla tego potrzebna jest dobra organizacja pracy. Grupa posiada 55 osób (mówi USOS), trzeba się zorganizować na trzy grupy:
1. V 8:00 przychodzi 15 osób, które będą przygotowane na zdobycie oceny 5, 4+ lub 4 (dla tego, bo z poprzednich lat wiemy że takie egzaminowanie trwa bardzo długo, najczęściej dla tego, że na oczekiwaną ocenę nie są przygotowani). Ufam że będzie ich co najmniej 15, inaczej niech przychodzą i osoby na 3+.
2. V 9:15 przychodzi następnych 20 osób przygotowanych na oceny 4, 3+ lub 3.
3. V 10:30 przychodzi reszta 20 osób, nawet nieoczekujących nic.
Dziękuję za współprace i porozumienie.
Do zobaczenia
Niektórzy dostali 3 do indeksu zanim sprawdził egzaminy O.o Zresztą i tak zaliczał od 0 ptk. na 20 ptk. :v
A... i jest to jeden z najważniejszych przedmiotów : >
konto usunięte
2014-01-25, 12:34
konto usunięte
2014-01-25, 12:45
Siedzę rano w pracy w biurze, jem śniadanko gdy wpada do pokoju pani sprzątająca i pyta się czy ona się komuś naraziła. Mówię, że mi nie. A ona mówi, że ostatnio znalazła w ubikacji męskiej srakę za muszlą, a dzisiaj było najlepsze, bo ktoś wysmarował gównem pojemnik na papier toaletowy... Dodała tylko, że już dwa razy się porzygała sprzątając te niespodzianki. A ja próbuje skończyć jeść śniadanie...
konto usunięte
2014-01-25, 12:46
konto usunięte
2014-01-25, 12:46
I potem taki ma papierk mgr....tylko papierek
konto usunięte
2014-01-25, 12:48
Same inteligenty się zebrały a robić nie ma komu
A ja wam powiem tak, uczelnia może mieć jeden kierunek na światowym poziomie, kilka dobrych, kilkanaście średnich i ciulowe. Na przykładzie np AGH gdzie macie geofizykę (miejsca w światowej czołówce), automatykę, robotykę, ale też wydział humanistyczny z socjologią i kulturoznawstwem.
konto usunięte
2014-01-25, 13:28
konto usunięte
2014-01-25, 13:30
Co wy sie spieracie o rankingi uczelni, przecież widać od razu , że kierunek po którym tylko kariera w Tesco na kasie i profesor bardzo dobrze o tym wie, czy da 5 czy da 3 i tak jedynym istotnym przedmiotem dla takiego studenta jest obsługa kasy fiskalnej
Wyślij kolegę na politechnikę na jakiś konkretny kierunek (nie gówno jak zarządzanie/ marketing) to po pierwszej sesji odechce mu się studiować jak potraktują go jak szmatę...