Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 27 minut temu
Uniwersytet
Szym19 • 2014-01-24, 21:46
Witam chciałbym przedstawić autentyczną sytuacje, która miała miejsce na uczelni wyższej - Uniwersytet Gdański

Otóż, rozmawiam z kumplem, który nie był na żadnym wykładzie z przedmiotu i nawet nie wiedział jak wygląda prowadzący ....
Pod koniec semestru postanowił wybrać się do niego .
Rozmowa wyglądała Następująco : K-kumpel, P-prowadzący

- (K) : Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się, co z zaliczeniem z markietingu ....

- (P): Dzień dobry, ja Pana w ogóle nie kojarzę ...

- (K): Ja Pana też ...

- (P) : Hahaha.... dobre. Ma Pan 3 za odwagę

Ogólnie sytuacja mnie rozj*bała Kwestie upadku polskiego szkolnictwa wyższego pomijając
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-01-24, 21:52 25
Oby twój kumpel skończył w macu. Bo z dwojga złego wolę KFC.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-24, 21:53
Za postawienie 2 za dużej ilości osób wylądowałby na dywaniku.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-24, 22:09 1
Na polsl jest podobnie, wchodzi rok na kolosa;
- dzień dobry
- dzień dobry
- kto chce 3 może wyjść
wychodzi cały rok z kolosa.
Zgłoś
Saute 2014-01-24, 23:05
@Kapitan Cena - jak te uber legendy studiów się wszędzie przewijają...
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-24, 23:18 7
Saute napisał/a:

@Kapitan Cena - jak te uber legendy studiów się wszędzie przewijają...

Wiadomo, że są przedmioty na które się bierze dwa warunki, urlop dziekański, a i tak zdajesz w piątym terminie jednak magiczne słowa "kto chce 3 może wyjść" wcale nie są jakąś super rzadkością.. Zależy od prowadzącego, ale ogólnie zdarza się.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-24, 23:58
Kapitan Cena Potwierdzam
Zgłoś
blizniak 2014-01-25, 0:17 19
Lista składników na kogel – mogel:
1 żółtko
1 łyżeczka cukru
opcjonalnie – płaska łyżeczka kakao
Jak zrobić kogel – mogel:
Jajko myję i oblewam wrzątkiem.
Oddzielam żółtko od białka, żółtko wrzucam do kubka.
Do żółtka wsypuję łyżeczkę cukru.
Ucieram aż cukier się rozpuści i powstanie delikatna puszysta masa.
Jeśli robię kogel – mogel w wersji kakaowej dodaję płaską łyżeczkę kakao i jeszcze chwilę ucieram.
Czy może być coś prostszego? Jeśli serwuję kogel – mogel moim gościom, podaję go w kieliszkach do likieru. Już niewielka ilość tej słodkiej pianki pozwoli każdemu na podróż do czasów dzieciństwa.
Smacznego,
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-25, 0:36 4
Właśnie tak wygląda produkacja bezrobotnych nieudaczników na państwowych uczelniach. ja na prywatnej przynajmniej się ucze i wykładowcy wymagają wiedzy... No cóż, płacę to otrzymuje lepsze wykształcenie, a nie przygotowanie do bycie biedakiem.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-25, 0:57 42
Gharotief napisał/a:

Właśnie tak wygląda produkacja bezrobotnych nieudaczników na państwowych uczelniach. ja na prywatnej przynajmniej się ucze i wykładowcy wymagają wiedzy... No cóż, płacę to otrzymuje lepsze wykształcenie, a nie przygotowanie do bycie biedakiem.

Haha i szczególnie widać to po rankingach. Nie rozśmieszaj mnie tu porównaniem uczelnii publicznych do prywatnych bo zaraz rzygne.
Ile uczelni prywatnych znalazło się w top25 najlepszych uczelnii technicznych w Polsce w przeciągu ostatnich kilku lat? Podpowiem Ci że jedna i to nawet nie w top10.
Zgłoś
Butter 2014-01-25, 10:22 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
coolfon 2014-01-25, 10:42 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
BongMan 2014-01-25, 11:58 6
Zgłoś
johny77777 2014-01-25, 12:19
Synek mówisz o uniwersytecie Czego Ty się spodziewałeś To nawet studiami nie można nazwać. Nikogo nie obrażając
Zgłoś
freaky 2014-01-25, 12:27 5
BongMan napisał/a:

W rankingu światowym najlepsze polskie uczelnie, UW i UJ, są poniżej 500-go miejsca, między innymi za uczelniami afrykańskimi.

Rankingi uczelni nie są żadnym wyznacznikiem ich poziomu, odzwierciedlają natomiast prestiż oparty na liczbie noblistów jakich zdołały wygenerować. Co ciekawe osiągnięcia z nauk humanistycznych nie są w ogóle uwzględniane. Klasyfikacja w żadnym razie nie odnosi się do poziomu kształcenia, co najwyżej poziomu studentów, bo fakt Ci najzdolniejsi celują w top 10.
BongMan napisał/a:

Bambo mają wyższy poziom na uczelniach niż my.

Akurat żaden kinte kunta nie może pochwalić się noblem za osiągnięcia naukowe, więc co innego zdecydowało o pozycji afrykańskich uniwerków, chociażby ścisła współpraca z tymi czołowymi. Zresztą nie słyszałem o tendencji, w której to europejscy studenci zalewaliby RPA
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem