👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:59

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Iguor napisał/a:
Rozumiem że jak uchwalą ustawę zgodnie, z którą będą cię mogli r🤬ać w dupę 4 razy dziennie to się będziesz się uśmiechał i brał na koniec z dupy do mordy - bo wszystko zgodnie z prawem...
Dura lex, sed lex.
Kiciok napisał/a:
3. Zadzwonił do nadzoru ruchu MPK
Widziałeś kiedyś nadzór ruchu z niebieskimi sygnałami świetlnymi? Po pały zadzwonił.

McKusmier napisał/a:
Widziałeś kiedyś nadzór ruchu z niebieskimi sygnałami świetlnymi? Po pały zadzwonił.
Wystarczy zobaczyć choćby grafike google
Poza tym jak ruszyli widać co ma koleś na plechach jak BYK napisane.
McKusmier napisał/a:
W Poznaniu mają niebieskie

Kierowca transportu publicznego w Niemczech również ma prawo odmówić dalszej jazdy, w sytuacji na przykład jak ta powyżej z prostej przyczyny - zagrożone jest bezpieczeństwo pasażerów, za których ów kierowca jest odpowiedzialny.
Robi halt i ende do czasu rozwiązania problemu.
Rower podczas transportu musi być zabezpieczony i unieruchomiony, i to nie motorniczy jest tu uparty.
Najzabawniejsze jest to, że nikt nie pomyśli, że jak ktoś doniesie na kierowcę, to on będzie miał przewalone, bo nikogo nie będzie interesowała pora, tylko fakt zgłoszenia i po tyłku oberwie kierowca.
Nie uważam, żeby takie podejście było jedynym słusznym, ale wiem też, że jak ktoś dostał pracę marzeń jako motorniczy, to nie będzie ryzykował obcięciem dochodów, bo się rudy trafił i zgłosił problemy typu ,,rower przeszkadzał", ,,pobrudził oparcia", ,,jak wysiadał to kołem o kogoś zahaczył".
Nie uważam, żeby takie podejście było jedynym słusznym, ale wiem też, że jak ktoś dostał pracę marzeń jako motorniczy, to nie będzie ryzykował obcięciem dochodów, bo się rudy trafił i zgłosił problemy typu ,,rower przeszkadzał", ,,pobrudził oparcia", ,,jak wysiadał to kołem o kogoś zahaczył".
Czepiacie się motorniczego, w mojej miejscowości kierowca gimbusa leczył się psychiatrycznie,był w gazecie "Fakt" po tym jak zaobserwował UFO które goniło samoloty pasażerskie.W każdy piętek jest nawalony jak stodoła a tygodniu wozi dzieci do szkoły.
Żyjąc te prawie 40 lat na tym łez padole, zauważyłem, że im ktoś mniej ważną funkcję sprawuje w społeczeństwie, tym większy ból dupy ma o wszystko do innych. Dlatego uczcie się gimbusy bo na starość na maść nie wyrobicie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie