👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
26 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ja pier*. To jest komunikacja miejska, która ma umożliwić mieszkańcom jak najszybsze poruszanie się między poszczególnymi punktami. To ma działać jak najsprawniej. Zrozumiałbym, gdyby kierowca nakazał rowerzyście opuszczenie tramwaju w godzinach szczytu, w sytuacji, w której cały tramwaj jest pełen ludzi, ale kur* w nocy, gdy jest praktycznie pusty? Motorniczy może i działał zgodnie z procedurami, ale bez przesady, powinno to być bardziej sprecyzowane i odnosić się do specyficznych sytuacji.
u nas w MPK w Krakowie, można normalnie z rowerem jeździć, wcześniej też można było, ale musiał być niesprawny, w częściach, bez powietrza itp ( przewozić jako bagaż z dodatkowym biletem ) ( teraz można, ale kierowca nadal ma prawo nas wyprosić, jak jest tłum ), ogólnie w niektórych tramwajach są już nawet dedykowane miejsca dla rowerów, a niektóre autobusy mają też zewnętrzne bagażniki na rowery.
Wyczystko zależy jakie miasto, nie wszędzie komunikacja jest nieprzyjazna.
Wyczystko zależy jakie miasto, nie wszędzie komunikacja jest nieprzyjazna.

Warto było wstawić. Powoli zaczyna się ból dupy elit, którym rowery przeszkadzają wszędzie, gdzie tylko się pojawią

1r0n napisał/a:
Ja pier*. To jest komunikacja miejska, która ma umożliwić mieszkańcom jak najszybsze poruszanie się między poszczególnymi punktami. To ma działać jak najsprawniej. Zrozumiałbym, gdyby kierowca nakazał rowerzyście opuszczenie tramwaju w godzinach szczytu, w sytuacji, w której cały tramwaj jest pełen ludzi, ale kur* w nocy, gdy jest praktycznie pusty? Motorniczy może i działał zgodnie z procedurami, ale bez przesady, powinno to być bardziej sprecyzowane i odnosić się do specyficznych sytuacji.
Fakt faktem. Tyle jest pieprzenia, że "policja taka nieludzka, oko mogli przymknąć trochę, mandat tak wysoki, niesprawiedliwość społeczna tak bardzo, wow". Kurna, środek nocy, garstka ludzi a on się dopieprza. Za to motorniczy kary nie dostanie przecież, tylko rowerzysta w razie kontroli to co się czepia?
@surojak
1. Dziewczyna ów jegomościa doznała kontuzji o czym mówi na filmie i to samo jest w opisie pod filmem na yt
2. Tu racja.
3. Zadzwonił do nadzoru ruchu MPK
4. j.w nadzór ruchu, a nie policja
5. Nikogo nie można ukarać bo oboje teoretycznie mieli racje, po prostu maszynista zbyt nadgorliwie interpretuje przepisy, które są po to, by w razie godzin szczytu nie pchać się z rowerem do tramwaju.
A prawda jest taka, że filmu by nie było, gdyby maszynista nie chciał się na kimś wyżyć i po prostu sam zapytał ludzi, czy nikomu nie będzie ten rower przeszkadzał.
1. Dziewczyna ów jegomościa doznała kontuzji o czym mówi na filmie i to samo jest w opisie pod filmem na yt
2. Tu racja.
3. Zadzwonił do nadzoru ruchu MPK
4. j.w nadzór ruchu, a nie policja
5. Nikogo nie można ukarać bo oboje teoretycznie mieli racje, po prostu maszynista zbyt nadgorliwie interpretuje przepisy, które są po to, by w razie godzin szczytu nie pchać się z rowerem do tramwaju.
A prawda jest taka, że filmu by nie było, gdyby maszynista nie chciał się na kimś wyżyć i po prostu sam zapytał ludzi, czy nikomu nie będzie ten rower przeszkadzał.
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Kiciok napisał/a:
@surojak
1. "Dziewczyna ów jegomościa(...)"
Nie wiem co to za debilna moda na nieodmienianie zaimka 'ów' (widzę to już na sadolu po raz setny - kiedyś identycznie było ze słówkiem 'bynajmniej' używanym jako 'przynajmniej') Więc - prawilnie to tę francę odmieniamy w języku ojczystym w sposób następujący:
- ów (jegomość)
- owego (jegomościa)
- owemu (jegomościowi)
- owych (jegomości)
- owym (jegomościom)
- owi (jegomoście)
tranzystor,
Rozmawiamy o konkretnym przypadku. Rower był czysty, ludzi nie było... ale cóż, po określeniu "pedelarze" (?!) widzę, że masz jakiś ciężki uraz do rowerzystów.
Rozmawiamy o konkretnym przypadku. Rower był czysty, ludzi nie było... ale cóż, po określeniu "pedelarze" (?!) widzę, że masz jakiś ciężki uraz do rowerzystów.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie