👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
3 minuty temu
🔥
Sosnowiec,31.07.2025
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
dumad napisał/a:
piszesz że opóźnieni intelektualnie a kompa i telefonu oraz tv którego używasz nie wiem czy wiesz ale nie są wymyślone przez polaków
Ale też nie koniecznie przez Amerykańców. Po prostu dużo rzeczy jest przypisywanych USA, ponieważ mają oni warunki i kasę, aby wykupić od kogoś patent na daną rzecz i przypisać ją sobie.
Wiele rzeczy zostało wymyślonych przez Polaków, ale zostały one odsprzedane za niezłą kaske.
od upadku komuny Polska zaczęła sie jako tako rozwijac... jak na lekko ponad 20 lat, to jestsmy zajebiscie rozwiniętym krajem
no coz jesli chodzi o wiek XVIII/XIX to tez nie bardzo mamy czym sie chwalic, wbrew potocznej opinii to byl prawdziwy raj intelektualistow.

@SQT
Zajebiście! Nawet malucha wam pozwolili kupić? Cóż za szczodrość... nie to co w dzisiejszych czasach, teraz można kupić co się chce, a to takie złe jest no. Bądź dobrym niewolnikiem, pracuj grzecznie to może szczodry pan cię wynagrodzi...
W ogóle to ten mityczny dobrobyt był kosztem ogromnego zadłużenia, a cudowna PRL zbankrutowała na początku lat 80. Co było ważnym czynnikiem w obaleniu komuchów przez Solidarność.
Zajebiście! Nawet malucha wam pozwolili kupić? Cóż za szczodrość... nie to co w dzisiejszych czasach, teraz można kupić co się chce, a to takie złe jest no. Bądź dobrym niewolnikiem, pracuj grzecznie to może szczodry pan cię wynagrodzi...
W ogóle to ten mityczny dobrobyt był kosztem ogromnego zadłużenia, a cudowna PRL zbankrutowała na początku lat 80. Co było ważnym czynnikiem w obaleniu komuchów przez Solidarność.
zmyslaw napisał/a:
to i tak nie nasza wina ze czolgi byly na naszych ulicach ...
Jasne że to wina "Polska".
Polecam zapoznać się z filmem "Towarzysz Generał idzie na wojnę" w reż. Grzegorza Brauna.
dumad napisał/a:
piszesz że opóźnieni intelektualnie a kompa i telefonu oraz tv którego używasz nie wiem czy wiesz ale nie są wymyślone przez polaków
Akurat pierwszy komputer stworzył Polak tylko nie zdążył go opatentować. A cała technologia, która opiera się na satelitach to zasługa Niemców i ich projektom rakiet V2. A skoro tak to ciągniemy to gdyby nie jeden znany Polak to świat przecierał by oczy ze zdumienia, że to ziemia krąży wokół słońca. Ocenianie narodu na podstawie ich osiągnięć technologicznych jest głupotą bo aby to osiągnąć trzeba było odkryć wielu naukowców z wielu krajów. W Ameryce są perełki, które nie wiedzą gdzie Australia leży z tego powodu, że u nich rzadkością są lekcje geografii. W Polsce sam przyznasz, że takich debili nie spotkasz, nie ma mocy.
w ameryce mieli kolorowe aparaty, u nas niestety jeszcze czarno-białe klisze

Devill11 napisał/a:
No, a mi się wydaje, że są i tak bardziej opóźnieni intelektualnie.
Tak jak warszawiacy w Polsce

A ja tam się cieszę, że jestem Polakiem i nie zamieniłbym naszej ponad 1000-letniej historii na żadną inną, tym bardziej na jakąś marną jankeską

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie