W dzisiejszych czasach w mediach społecznościowych dzielimy się już prawie wszystkim. Każde wydarzenie z życia, intymne szczegóły są przez nas dokumentowane, a następnie archiwizowane na serwerach Facebooka czy Instagrama. Często widoczne są nawet dla nieznajomych. Jak zareagują ludzie, gdy podejdzie do nich obca osoba, która wie o nich bardzo dużo? Nawet za dużo...
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:45
W dzisiejszych czasach w mediach społecznościowych dzielimy się już prawie wszystkim. Każde wydarzenie z życia, intymne szczegóły są przez nas dokumentowane, a następnie archiwizowane na serwerach Facebooka czy Instagrama. Często widoczne są nawet dla nieznajomych. Jak zareagują ludzie, gdy podejdzie do nich obca osoba, która wie o nich bardzo dużo? Nawet za dużo...
no to ich zdziwienie najlepsze
pomyśleć że kiedyś SB musiało się męczyć, podglądać, szukać kapusiów itp.
pomyśleć że kiedyś SB musiało się męczyć, podglądać, szukać kapusiów itp.
nie jestem stary, ale nie ogarniam tych instagramów i snapchatów, a fejs służy mi do umawiania się na piwo. Być może brak mi AjFona i rurek...
Tak w temacie refleksja. Jak to dobrze że w dawnych czasach nie było internetu, mass telewizyjnej propagandy i tych wszystkich socjal-mediów. Inaczej takie np. III Rzesze i pierwszy ZSRR trwałyby do dziś a ludność byłaby szczęśliwa że w nich żyje.
no dobra, ale skad znali nazwiska tych lasek? Siedzi sobie laska, pije piwko... no właśnie, no i co? Pyta sie o nazwisko czyco? bo nie kumam, żeby znaleźć kogoś na fejsie to trzeba jakieś dane znac.
No dobra łatwo znaleźć informacje o ludziach w necie ale o to im przecież chodzi. Gwiazdy pop i osoby publiczne też sprzedają czesto życie prywatne za fejm. I tak samo jest z gwiazdami insta i snapchatu oraz fejsbuka. Tacy ludzie chcą byc czesto obserwowani przez obcych i w sumie czesto mają z tego więcej korzyści niż jakichkolwiek przykrości.
Jako użytkownik facebooka powiem tak - owszem mając moją fotkę, można się dowiedzieć całkiem sporej ilości faktów z mojego życia. Z tym, że jest to dla mnie nieistotne
Nic co chciałbym zachować dla siebie na fejsa nie trafia, a fakty które można tam zobaczyć, zna cała masa ludzi, nawet tych, którzy fejsa nie używają
damian8857 napisał/a:
no dobra, ale skad znali nazwiska tych lasek? Siedzi sobie laska, pije piwko... no właśnie, no i co? Pyta sie o nazwisko czyco? bo nie kumam, żeby znaleźć kogoś na fejsie to trzeba jakieś dane znac.
wchodzisz na profil knajpy i czekasz aż się ktoś oznaczy albo doda hasztaga i już masz profil
pani od psychologi mina zrzedła
w sumie nic dziwnego, jest wykształcona to zdaje sobie sprawę z czym wiąże się taki "ekshibicjonizm"
w sumie nic dziwnego, jest wykształcona to zdaje sobie sprawę z czym wiąże się taki "ekshibicjonizm"
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie