Większość nieubezpieczonych klientów NIE JEST leczona. W USA jest największa ilość osób z zab.psychicznymi na świecie. Jeśli mają np zab.depresyjne lądują na ulicy. Stąd szybką droga do nałogów i całkowitej degeneracji.
W większości przypadków jest wykluczenie ludzi albo z powodu choroby albo powodów socjalnych.
Najpierw jest choroba, potem nałóg, na końcu dno.
Człowiek sam z fentanylu nie wyjdzie. Wiadomo że dla następnej działki będzie kraść albo i mordować. Tak więc obowiązkiem policji powinno być zgarnianie takich — a tymczasem mamy jak mamy. I w USiech, i w Polandii, i nawet Kacapii.
Amerykański sen...
System opieki zdrowotnej w USA nie przewiduje pomocy czy hospitalizacji osób chorych psychicznie, które sa bezdomne czy nieubezpieczone.
Oczywiście że przewiduje. Tylko że oni nie mają tylu szpitali co my mamy, plus u nas nie ma takiego problemu z narkotykami oraz nie mam klimatu śródziemnomorskiego jaki jest w Kalifornii.
Amerykański sen...
System opieki zdrowotnej w USA nie przewiduje pomocy czy hospitalizacji osób chorych psychicznie, które sa bezdomne czy nieubezpieczone. Kółko sie zamyka, w kryzysie choroby lądują na ulicach, wchodzą w uzależnienia, pogłębiają się zab.psychotyczne i tak sobie marnieją pomału, aż do śmierci.
Naprawdę my nie mamy złego systemu opieki zdrowotnej... 🤔
No i prawidłowo. Nie pracują, nie opłacają ubezpieczenia, zamiast tego wolą ćpać, to niech zdychają w p🤬du. W USA jak pracujesz to przynajmniej wiesz, że pracujesz na swoją opiekę zdrowotną a nie czyjąś, dzięki temu masz motywację do działania. Tak to właśnie powinno wyglądać. W Polsce gdzie jest powszechna opieka zdrowotna to niby masz lepiej? W razie poważnej choroby to jeśli nie jesteś politykiem, milionerem, celebrytą albo górnikiem to nagle stajesz się zbędnym elementem i będziesz czekać latami w kolejce na jakiekolwiek leczenie albo będziesz zbierać w necie na operacje. Wszystko jest fajnie dopóki jesteś zdrowa, jak ci się noga powinie to polska rzeczywistość szybko o sobie przypomni i te bajki o tym, że w Polsce wszyscy mają zapewnione leczenie to będziesz sobie mogła do snu powtarzać.
Amerykański sen...
System opieki zdrowotnej w USA nie przewiduje pomocy czy hospitalizacji osób chorych psychicznie, które sa bezdomne czy nieubezpieczone. Kółko sie zamyka, w kryzysie choroby lądują na ulicach, wchodzą w uzależnienia, pogłębiają się zab.psychotyczne i tak sobie marnieją pomału, aż do śmierci.
pewnie , przeciez orkiestra gra co roku....
Amerykański sen...
I tak u nas też zdecydowanie za mało zamykają.
Amerykański sen...
Może mi Pani tak racjonalnie wytłumaczyć na jakiej podstawie mam dokładać się do czyjegoś leczenia? Rozumiem rodzina. Ale OBCE osoby? Dlaczego ma to być moim problemem?
Może mi Pani tak racjonalnie wytłumaczyć na jakiej podstawie mam dokładać się do czyjegoś leczenia? Rozumiem rodzina. Ale OBCE osoby? Dlaczego ma to być moim problemem?
To się nazywa system.skladek zdrowotnych
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie