Natury nie oszukasz, murzyna nie wychowasz
Ubój rytualny. Koszerne i świeżutkie.
Typowy urząd podatkowy, żrą nas na żywca i c🤬j z tym robimy tylko narzekamy.
W sumie mogli dobic jelonka, ale czego sie po dziczy spodziewac.
Waran to taka sucha wersja krokodyla
czemu jelen robi jak kon ihha?
Szkoda młodego jelonka, ale chyba był schorowany skoro nie był w stanie uciec.
tranzystor, Ślina warana jest trująca, ze względu na groźne bakterie, wystarczy że draśnie ofiarę a następnie za nią podążą, aż już nie może uciekać. Tyle pamiętam z tego co Czubówna czytała
mygyry napisał/a:
tranzystor, Ślina warana jest trująca, ze względu na groźne bakterie, wystarczy że draśnie ofiarę a następnie za nią podążą, aż już nie może uciekać. Tyle pamiętam z tego co Czubówna czytała
Tak to jest jak się wali pod filmy przyrodnicze.
podpis użytkownika
Przybyłem, zboczyłem, zwyrodniłem!
@mygyry
Udowodniono, że warany posiadają gruczoły jadowe, więc nie jest to tylko sprawa bakterii.
Konto usunięte
2016-11-28, 20:51
Tak poza tym że są jadowite to jest to największy waran na świecie i może tez największa jaszczórka na dodatek zap🤬la ostro w porównaniu z kazdym krokodylem albo innym gadem(no może te takie małe pustynne sa szybsze).
Bydlaki są szybkie, ale nie polują jak np. lwy. Podbiegnie, ugryzie, a potem dostojnym krokiem podąża za ofiarą. Ta pada z wyczerpania i zatrucia organizmu, jak ten jelonek. Na jego własne nieszczęście jeszcze żył, gdy go jaszczur znalazł.
dziobak90, Nie neguję, nigdy nie zagłębiałem się w temat, to co napisałem zasłyszałem w filmie przyrodniczym już dawno temu, gdzie mówiono i swoistej "broni biologicznej" w ich ślinie a skoro mają jeszcze jad, to już w ogóle niezłe z nich sk🤬iele
Kręcić taka zajebistą scenę w pionie...