👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:31
🔥
Ruska technologia śmigłowa
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jak poznać że ktoś jest z Sosnowca?
Pisze kawały o Sopocie i Warszawiakach

Tylko, że tacy ludzie z Warszawiakami nie mają nic wspólnego.
bloodwar napisał/a:
Jak poznać że ktoś jest z Sosnowca?
Jestem z Sosnowca i właśnie mi się przypomniał jeden o Warszawiakach

Wrzucam.

@up no nie wiem czy suchar - mam znajomych z Warszawy (mieszkają tam od wielu pokoleń). Kiedyś odwiedzili mnie w Łodzi i jakież było moje zdziwienie, gdy wychodząc z pubu kolega ładnie się pożegnał, po czym powiedział do kelnerki, że oni z Warszawy przyjechali
Ale z drugiej strony zabawnie to wygląda, dlatego mnie to nie przeszkadza

@up interesujaca historia
anyway dzis nawet sniadania nie zjem bo najem sie suhchrkow
anyway dzis nawet sniadania nie zjem bo najem sie suhchrkow

Ja tam nic do Warszawiaków nie mam, ale trochę śmieszy mnie to "jestem z Warszawy". Ludzie z całej Polski dzwonią do mojej firmy a jedynie Warszawiacy zaczynają od tekstu "Dzień dobry, dzwonię z Warszawy". Nigdy nie słyszałem: dzwonię z Gdańska, dzwonię z Wrocławia itd

Iwan, sens był taki, że oni w żadnym z wymienionych miejsc nigdy nie byli, ale wiedzieli że Wa-wa jest debest, a reszta Polski to prowincja
.
Pominąłem ich narzekanie na przyjezdnych, które mi jako wrocławiakowi sie nie miesciło w głowie za bardzo, ze wzgledów historycznych mozna by rzec.

Pominąłem ich narzekanie na przyjezdnych, które mi jako wrocławiakowi sie nie miesciło w głowie za bardzo, ze wzgledów historycznych mozna by rzec.

BongMan napisał/a:
Jestem z Sosnowca i właśnie mi się przypomniał jeden o Warszawiakach![]()
Wrzucam.
To już wszystko wyjaśnia

Dziwią mnie te wasze opowiastki o warszawiakach, szczególnie z tym informowaniem, że jest się z wawy. Podejrzewam, że ich bohaterami są przyjezdni, którzy chcieli się pochwalić, że awansowali z przerzucacza gnoju na mieszkańca stolicy.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie