📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
38 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

matylda ucha
ma tyl ducha
ma tylda ucha
?T_%?!@)( JIKML!@ CO?!?!?
ma tyl ducha
ma tylda ucha
?T_%?!@)( JIKML!@ CO?!?!?
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !

Modlitwa przed pracą. Polak katolik.
Mnie też szef często zastał na modlitwie.
Mnie też szef często zastał na modlitwie.
Moim zdaniem koleś zszedł, zobaczcie jak ma ręce złożone. Jak w trumnie.

haha znam typa mieszka u mnie na ulicy filmik stary chyba bo schudł troche teraz
Pozdrawiam
Pozdrawiam
tego lata kręcony, Czystkę w starym telefonie robiłem i pomyślałem, że wrzucę

Po pierwsze, operator jest tam sam, więc czemu wniosek że jest w pracy? Sam siebie nie podniesie, a nawet gdyby mógł przepisy temu zabraniają. Jako operator musi być na ziemi by w razie czego sprowadzić kosz. Po drugie, porównywanie podnośnika/dźwigu ze zwykłym samochodem nie ma sensu. Tam silnik musi zasilić też całą hydraulikę. U mnie dźwigi czasem stoją 2h bezczynnie i operatorzy silników nie wyłączają. Widzę że nie ma tu osoby znającej się na tym, ja też się nie znam, bohater filmiku raczej zna się na tym skoro to jego praca. Po trzecie, na filmiku nie widać ani jak długo gość już śpi, ani co stanie się zaraz. Operatorom zazwyczaj nie płacą za 8h roboty, bo to nie praca etatowa. Każde pojedyncze zlecenie to osobny raport. Między zleceniami musi być jakiś margines czasu, w razie gdyby robota się przeciągła albo był problem z dojazdem. Jeśli wszystko pójdzie sprawnie, operatorzy zazwyczaj robią sobie drzemkę w wolnym czasie. Ale ciekawe co Wy robilibyście na ich miejscu?

Grzyb18 napisał/a:
Nie wiem czy jesteś na tyle uświadomiony że kierowce zawodowego obowiązuje tachograf i czas pracy, więc przerwy musi robić inazcej jest zajebiście wysoka kara.
Jesli podnosnik zarejestrowany jest jako "pojazd specjalny" to nie obowiazuja przepisy AETR o czasie pracy kierowcy. Generalnie nie trzeba miec nawet tachografu.
Pzdr
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie