👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:09

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kogoś to dziwi?
Ratuję temat wyciąganiem gwoździa dupą:
Dla zainteresowanych: jest to fragment filmu Kusturicy "Czarny kot, biały kot".

Ratuję temat wyciąganiem gwoździa dupą:
Dla zainteresowanych: jest to fragment filmu Kusturicy "Czarny kot, biały kot".

To tak jak Polacy. Dostali setki miliardów z Niemiec, 1/3 terenu Polski to tereny niemieckie, zbudowali państwo od zera za tę kasę, mają pracę dzieki niemieckim firmom - jednocześnie nienawidzą wszystkich Niemców i chcą reparacji.
))

mun66 napisał/a:
To tak jak Polacy. Dostali setki miliardów z Niemiec, 1/3 terenu Polski to tereny niemieckie, zbudowali państwo od zera za tę kasę, mają pracę dzieki niemieckim firmom - jednocześnie nienawidzą wszystkich Niemców i chcą reparacji. ))
Dostali

podpis użytkownika
"Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na milion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na milion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć." T. Pratchett
Bo bieda, głód i chatki z gówna zapisane są w ich DNA, dna gówna.
Są jak szarańcza, niszczą wszystko co mogło by w szerszej perspektywie wznieść ich poziom rozwoju ku lepszemu.
Są jak szarańcza, niszczą wszystko co mogło by w szerszej perspektywie wznieść ich poziom rozwoju ku lepszemu.
Nie wiem czy ten artykuł jest prawdziwy, napisany jest w dziwnej "zabawnej" konwencji a brak jakichkolwiek innych źródeł tej informacji
mun66 napisał/a:
To tak jak Polacy. Dostali setki miliardów z Niemiec, 1/3 terenu Polski to tereny niemieckie, zbudowali państwo od zera za tę kasę, mają pracę dzieki niemieckim firmom - jednocześnie nienawidzą wszystkich Niemców i chcą reparacji. ))
Jesteś głupszy niż zwierze. 1/3 obecnych niemiec, to terytoria słowiańskie. Za czasów Cesarstwa to była połowa.
85% pieniedzy z ue dla polski idzie do niemieckiej gospodarki, więc kto komu coś buduje ciemniaku, świnio niemiecka?
mun66 napisał/a:
Ważne jest ostatnie tysiąc lat. bo wtedy zbudowano miasta i zagospodarowano tereny. Cały zachód i północ Polski to niemieckie dziedzictwo i nie ma jak z tym dyskutować.
Po 2 wojnie nam się należało odszkodowanie od tych, którzy nas zdwastowali. Jak na młode państwo całkiem dobrze sobie radzilismy w miedzywojniu ale pierwsze nas ograbili i wymordowali niemiaszki a później dzieła zniszczenia dokonała szarańcza że wschodu.
W UE Niemcy dyrektywami i przepisami dbają o swój interes a my mamy być dla nich rynkiem zbytu a nie konkurencją. Poczytaj sobie jak np. wykończyli nasz przemysl cukrowniczy (od upraw buraków po cukrowni). To tylko jeden z wielu przykładów.
To co nie udało się Adolfowi militarnie współcześni Niemcy chcą zrobić za pomocą ekonomii. Zielony ład, emisje co2 itp. ma za zadanie ograniczyc konkurencyjność naszej gospodarki.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie