Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Wiadomość dla palaczy
Fakerę • 2012-04-26, 9:40

Krótka wiadomość dla wszystkich palaczy

podpis użytkownika

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty.
Zgłoś
Fishter 2012-04-27, 1:07
@Bongman
Widzisz ja też paliłem dla buntu, tylko niektórzy się uzależniają szybciej a niektórzy wolniej, ja należę do tych pierwszych. Palenie sprawia mi przyjemność a kiedy nie palę odczuwam bardzo silny głód nikotynowy. Mogę nie jeść przez dwa dni ale bez fajka tyle nie wytrzymam.
Zgłoś
hugh 2012-04-27, 2:36
BongMan napisał/a:

Nie wiem co ludzie widzą paląc to gówno. Jak miałem 15-17 lat to paliłem w ramach buntu i solidarności z kolegami, ale przeszło mi. Zresztą wtedy paczka kosztowała 3-5zł. Ale nie rozumiem jak można płacić po 10zł za to żeby zj🤬 sobie zdrowie i nic z tego nie mieć. Rozumiem naj🤬 się, bo jest bania. Rozumiem się upalić, bo chillout. Rozumiem nawet się naćpać czymś twardym, bo też jakaś faza jest. Ale palić papierosy? Zaciągniesz się, wypuścisz i co masz? Nic oprócz smrodu z japy, szczuplejszego portfela i zj🤬ego zdrowia. Przyłóż ryj do rury wydechowej i się sztachnij, będziesz miał to samo, tyle że taniej.

nieprawda Paliwo drożeje, fajki tańsze bynajmniej już niedługo.
Zgłoś
!Timon 2012-04-27, 10:47 1
lapps napisał/a:

@bloodwar

klamiesz. mogla nie palic papierosow i dostac raka pluc, ale nie ma c🤬ja zeby zdrowo odzywiajac sie dostac raka. moze stosowala "diety" odchudzajace, ale wp🤬lala gumy do zucia czy kole light to sie nie dziw ze na raka padla. albo sobie to wymysliles po prostu:P

Panie p🤬lisz Pan solidnie. Napiszę możliwie prosto i przystępnie.
Proces nowotworowy rozpoczyna się w momencie wadliwego 'mnożenia się komórek' - jest to proces naturalny, komórki zużywają się i muszą być zastąpione nowymi. Ryzyko, że nastąpi taki błąd i komórka nie umrze tylko zacznie się namnażać dalej wynosi ok 1 do miliona [bardzo duża liczba, dokładnie nie pamiętam - mogłem się p🤬lnąć]. Ok szansa mała tylko biorąc pod uwagę ilość komórek, czas ich życia i takie 'bla bla' szansa statystycznie rośnie.
Zatem każdy człowiek, veganin czy inny 'zdrowy' ma niestety statystyczną szansę na nowotwór. Wiadomo - u palaczy komórki nabłonkowe [z których wywodzi się 'rak płuc'] szybciej się zużywają, zwiększa się liczba podziałów, większe ryzyko błędu i nowotworu.

Sprawa druga: raki płuc dzielą się na wiele typów i tak [najczęstsze] Rak płaskonabłonkowy [ok 40%] - jest bardzo silnie związany z paleniem natomiast Gruczolakorak [do 30%] niestety związku z paleniem nie ma [chorują tak samo często palacze jak i ludzie zupełnie nie palący].

Dodatkowo sprawy genetyczne i tak dalej i tak dalej...

Podsumowując - mieszkając na mazurskiej wsi i nie paląc od 5 pokoleń też masz szansę na nowotwór i to akurat płuc i nie masz prawa bez dowodów zarzucić komuś, że powiedział bzdurę.

edit:
Tak mi się po paru minutach przypomniało.
Przerzuty.
Równie dobrze można mieć jakiś mikro nowotworek innego narządu który w fazie nie dającej ŻADNYCH objawow klinicznych zaczyna sypać przerzutami po ciele [np. płucach] i w innych miejsach rozwijać się dużo lepiej i szybciej niż w ognisku pierwotnym. Takie sytuacje wcale nie są rzadkie.

podpis użytkownika

Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.

Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-04-27, 11:25
BongMan @
" Przyłóż ryj do rury wydechowej i się sztachnij, będziesz miał to samo, tyle że taniej."

Sztachnij się rajdową PANTĄ ( około 10 eurosów/ litr) to taniej będzie się sztachać fajkami . Oczywiśie buch po rajdowym paliwie daje lepsze efekty .
Zgłoś
morderuk 2012-04-27, 11:56 2
@Bongman i inni co p🤬la glupoty

Jak myslisz ze palacze pala bo im to sprawia przyjemnosc i specjalnie chca sobie z🤬bac zdrowie to jestes idiota (chociaz papieros po jedzeniu/do piwa sprawia przyjemnosc). To jest k🤬a nalog a nie hobby, wiec niech cie gowno obchodzi to co inni ludzie robia ze swoim zyciem jak paliles "dla buntu z kolegami". Byles wiec zmanipulowana ciota skoro ani troche ci to nie smakowalo i nie wkrecilo. Mnie wkrecilo bo idiotycznie sam sobie kupilem paczke z kumplem zeby sprobowac i sie zaczelo. Nikt mnie nie namawial, nie mialem presji, a jakis przyglup ktory dal sie zmanipulowac kumplom do palenia bedzie mi p🤬lil madrosci zyciowe. Pfff...
Zgłoś
dwakilo 2012-04-27, 12:19 1
Bongman to niezły zakapior. Nie bał się zbuntować i palił papierosy! No no. Nie wiem czy bym się na to odważył.

podpis użytkownika

"Ziemia jest zimna, ziemia jest słodka. Więc kop w niej dół, ż🤬dku kop." - Jonathan Littel "Łaskawe"
Zgłoś
666s 2012-04-27, 14:33
Bongman jak zwykle trafnie wszystko okreslił
Zgłoś
konował 2012-04-27, 16:53
Sam palę, ale zauważyłem u siebię jedną rzecz. Mianowicie nie jestem uzależniony tyle od fajek co od sytuacji w których się pali. Np jak zap🤬lam na pociąg zawsze, rano musze zapalić po drodzę. Po prostu jakoś dziwnie się czuje nie paląc. To samo przy piwku lub po zajęciach. Jak siedzie cały dzień w domu po prostu nie chce mi się palić. Nie nauczyłem się palić w domu np po szczaniu więc po prostu mi się niechce.
Zgłoś
KasHer 2012-04-28, 0:09
@up - to się nazywa uzależnienie psychiczne i od tego się zaczyna.

A tak do tematu - prosta rada dla każdego kto chce się wp🤬lać w to co robię (za twoje k🤬a?) : SP🤬ALAJ!

Ciężko też mówić o paleniu dla szpanu gdy przecież
"fajki są takie passe...".

podpis użytkownika

...
Zgłoś
tomeksg 2012-04-28, 22:14
BongMan co do ostatniego zdania z tym taniej to się nie rozpędzaj ;F
Zgłoś
BongMan 2012-04-29, 11:34
morderuk napisał/a:

Jak myslisz ze palacze pala bo im to sprawia przyjemnosc i specjalnie chca sobie z🤬bac zdrowie to jestes idiota (chociaz papieros po jedzeniu/do piwa sprawia przyjemnosc). To jest k🤬a nalog a nie hobby

W takim razie jesteście (palacze) jeszcze bardziej żałośni, że jako ludzie, istoty podobno inteligentne, daliście się zdominować szczypcie tytoniu zawiniętej w papierek i zmieniliście się w maszynki do dostarczania hajsu.

podpis użytkownika

Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi

Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś