Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:44
Wiedźmin: Sezon burz (cytat)
konto usunięte • 2013-12-21, 13:20
Ot taki jeden cytat z Sezonu Burz AS'a

-Tyś, siwy huncwocie, nadal kiepski w rachunkach - syknęła Fryga. - Znowu trzeba ci pomóc liczyć? Ty jesteś jeden, nas jest trójka. Znaczy, nas jest więcej.
- Was jest trójka - powiódł [Geralt] po nich wzrokiem - a ja jestem jeden. Ale wcale nie jest was więcej. To taki matematyczny paradoks i wyjątek od reguły.
- Znaczy, że jak?
- Znaczy, sp🤬alajcie stąd w podskokach. Póki jeszcze jesteście zdolni do podskoków.
Zgłoś
!Timon 2013-12-22, 15:44 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-22, 15:46 1
@Zarammoth, za Pratchetta piwo
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-22, 15:57 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-22, 16:29
a mi się sezon burz podobał , podchodziłem sceptycznie ale obronił się
Zgłoś
kietong 2013-12-22, 16:33 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-22, 16:36
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-22, 16:48 4
@kietong idź zobacz czy cie w szkole przypadkiem nie ma i zacznij stosować:
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-22, 17:00 3
Zgłoś
wojtek95do 2013-12-22, 17:02 9
Zgłoś
Websterthe1 2013-12-22, 17:22 1
Ant4gon1st napisał/a:

@Zarammoth, za Pratchetta piwo

dodam jeszcze że za Reakcje Pogańską.
Zgłoś
Magicalan 2013-12-22, 17:27 4
Zgłoś
Wiedźmin 2013-12-22, 18:05 4
Zgłoś
ellsworth 2013-12-22, 18:07 3
Zgłoś
Attero132 2013-12-22, 18:28
DAR0S napisał/a:

Powiem ci tak - Nie oceniaj, jeśli nie czytałeś. Mogę ci powiedzieć, że ja też nigdy nie przepadałem za światami w których są jakieś elfy skrzaty czy inne tego typu potworki. Denerwowała mnie sama myśl o tym, że ludzie mogli wymyślić coś tak durnego i mało tego, jeszcze się tym podniecają. No bo co mnie w końcu obchodzi przygoda elfa w krzakach Smerczyn? Zawsze uważałem to za dziecinne badziewie, pisane dla ludzi którzy nie dorośli jeszcze do prawdziwej literatury. Powiem ci jednak, że w twórczości Sapkowskiego wszystkie te elfy krasnoludy itp są uosobieniem konkretnych problemów społecznych. Gwarantuje ci, że fabuła wiedźmina jest bardzo dojrzała, zostawiająca po sobie taką "głęboką pustkę" psychiczną. Latanie z mieczem i zabijanie smoków jest tylko tłem do wydarzeń, które niekiedy bywają naprawdę życiowe. Ponadto profesja wiedźmina mówi bardzo dużo o jego osobowości, a nie dało by się tego przedstawić bez jej opisu. Książkę naprawdę warto przeczytać, a wszyscy którzy widzą w niej tylko "przygodówkę faceta z mieczem" po prostu jeszcze do niej nie dojrzali.
Też wstawie sobie jakiś cytat (właściwie jego parafrazę), a co mi tam :
"-Dziadku czy to potwory?
- Gorzej Ciri, to ludzie"

Widzę że kolega ogarnia temat ^^ polecam Cykl demoniczny Brett'a zaczynając od Malowanego Człowieka
Pozdrawiam
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-22, 18:36
Attero132, A dziękuję, chętnie przeczytam
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem