Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:44
Wiedźmin: Sezon burz (cytat)
konto usunięte • 2013-12-21, 13:20
Ot taki jeden cytat z Sezonu Burz AS'a

-Tyś, siwy huncwocie, nadal kiepski w rachunkach - syknęła Fryga. - Znowu trzeba ci pomóc liczyć? Ty jesteś jeden, nas jest trójka. Znaczy, nas jest więcej.
- Was jest trójka - powiódł [Geralt] po nich wzrokiem - a ja jestem jeden. Ale wcale nie jest was więcej. To taki matematyczny paradoks i wyjątek od reguły.
- Znaczy, że jak?
- Znaczy, sp🤬alajcie stąd w podskokach. Póki jeszcze jesteście zdolni do podskoków.
Zgłoś
normale 2013-12-22, 18:46
@kietong
że niby Ty się potrafisz wypowiedzieć? Oceniając Ciebie według Twoich wypowiedzi tak jak Ty oceniłeś tutaj ludzi i czytelników wiedźmina to jesteś albo zasranym oseskiem albo cyganem z dostępem do internetu, idź ukradnij trochę książek z biblioteki to może coś z Ciebie wyrośnie...
Zgłoś
mateuszmatel 2013-12-22, 19:27 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
dozek 2013-12-22, 19:32 2
Wiedźmin wiedźminem ale wg mnie do tego portalu bardziej pasuje Jacek Piekara ze swoim cyklem inkwizytorskim i Pilipiuk z Jakubem Wędrowyczem
Zgłoś
kietong 2013-12-22, 19:54 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
kenzol 2013-12-22, 20:33 1
Zgłoś
HeyMacarena1 2013-12-22, 21:19 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-22, 22:54 2
kietong

Więcej przeklinaj, to będziesz bardziej przekonujący.
Zgadzam się, że książki jakie podałeś są wybitne, ale nie uważam, żeby takie zamykanie się na fantastykę było rozsądne. Chcesz mi powiedzieć, że Tolkien to nic? Martin, którego Gra o Tron jest przynajmniej do pewnego momentu naprawdę świetna? Okej, masz prawo tak sądzić, tylko czemu uważasz, że kogokolwiek to obchodzi? Wiesz, jest wiele książek przez które byś nie przebrnął i przy których Twój Ojciec Chrzestny, to taka infantylna opowiastka dla niedoinformowanych gogusiów, którym się pistoletów zachciało. Ale książki to również rozrywka, nie wszystkie muszą być ciężkie, poważne i opasłe. Bo akurat Ojciec Chrzestny, to wybitnie lektura z nurtu popkultury i lekkiego kiczu, o dobrych bandytach, sprawiedliwości i rodzinie. Fantastyka, ale świetnie opowiedziana.

Swoją drogą, polecam "Charakter Narodowy Polaków i innych" Lewandowskiego. Rozdziały o Polakach są tak absurdalnie prawdziwe i trafne, że serce rośnie
Zgłoś
Azazel 2013-12-23, 0:43
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-23, 3:12 1
Proszę nie jechać po Kietongu. On po prostu lubi "realistyczne książki". Innymi słowy prostak bez wyobraźni.
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-23, 5:40
@Attero132 Cykl Demoniczny zajebisty, lubię wracać Nie mogę się doczekać kolejnej części, mam nawet specjalne miejsce na półce zaraz obok 3 poprzednich.

@dozek Scena z zamianą w wampira najlepsza Polecam również "Necrosis Przebudzenie"

Co do tematu to Wiedźmina przeczytałem, dla mnie był dobry, nic poza tym. Sezon Burz przeczytam jak znajdę trochę czasu, ale przeczytam na pewno A Wy ludzie, czytajcie co lubicie i przestańcie spinać dupy
Zgłoś
konto usunięte 2013-12-23, 9:07 1
Na ból dupy...

[...] Rzecz to smaczna i zbawienna, taka kapusta. Zimą gdy brak witamin, chroni przed szkorbutem. Jest nadto doskonałym środkiem antydepresyjnym.
- Jak niby?
- Zjadasz garniec kiszonej kapusty, popijasz garncem zsiadłego mleka... i wnet depresja staje się najmniejszym z twoich zmartwień. Zapominasz o depresji. Czasem na długo. [...]
Zgłoś
jacek.walcz 2013-12-23, 12:18
eh, przyznam, że próbowałem czytać Sagę Sapkowskiego, ale mi nie leży :/ widocznie za dużo Wybitnych Dzieł (czyt. wszystkie) Tolkiena przeczytałem
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-08, 14:01 10
Czytając ostatnio Wiedźmina na potrzeby pracy maturalnej znalazłem taki oto cytat:

- Mówi Święta Księga - rozwrzeszczał się na dobre Eyck- że wynijdzie z otchłani wąż, smok obrzydły, siedem głów i dziesięć rogów mający! A na grzbiecie jego zasiądzie niewiasta w purpurach i szkarłatach, a puchar złoty będzie w jej dłoni, a na czole jej wypisany będzie znak wszelkiego i ostatecznego kurestwa!
- Znam ją! - ucieszył się Jaskier.- To Cilia, żona wójta Sommerhaldera!
Zgłoś
eru3 2014-03-08, 14:14 4
Wiedźmin to zajebista książka, ale cytaty bez kontekstu i wprowadzenia autora po prostu w większości wypadków ssą. To nie jest książka do nabijania sobie piw na Sadolu.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-08, 15:05
@up
Jak widać chyba można nabić sobie kilka piw cytatami z Wiedźmina.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem