Szach-mat ateiści!
Pewnie masz rację. Ja uważam, że wiara (niekoniecznie w Boga) sprawia, że łatwiej zyć.
Ale może jestem tylko taka nie za inteligentna.
Ludziom nie przetłumaczysz, ale próbować warto. To nawet nie są ateiści, a zwykli idioci z umysłem na tyle zamkniętym na argumenty co właśnie niektórzy przedstawiciele KK ze średniowiecza o których tak ochoczo wspominają. Człowiek z natury jest leniwy i zły, dlatego zasady chrześcijańskie są pozytywne, co pokazała wspaniała cywilizacja zachodnia zbudowana na nich.
Wiara ta cecha ludzi prymitywnych. Inteligentni opirają się na wiedzy.
W Polsce rządzącym i klerowi zależy na hodowaniu debili, dlatego tak promuja wiarę od najmłodszych lat, a deprecjonują naukę i wiedzę.
Narzekacie na katoli, a c🤬ja wam robią. Przyjdą muslimy, prawo sharia, zobaczymy co powiecie wtedy, nie mogę się doczekać.
Japończycy to niezwykle chłodny emocjonalnie i introwertyczny naród, i jest tam bardzo dużo róznej maści swirów.
Jedni i drudzy to wierzący debile. Tyle, że jedni wierzą w latającego na skrzydlatym koniu proroka, a drudzy we wstające z grobu rozkładające się zwłoki mesjasza.
Za to i jedni i drudzy wierzą, że modły do ich guru uleczą ich z choroby - nie jeden chrześcijański debil nabierze się na to oszustwo z filmu.
To wynika z prania mózgu religijnymi bzdurami od małego.
Dlatego trzeba zwalczać debilną wiarę i nie ważne czy to chrześcijaństwo czy islam. Usprawiedliwianie zła jednych straszeniem, że drudzy są gorsi to droga donikąd. Zresztą chrześijaństwo to taka łagodniejsza forma islamu - niejako ewolucja. Więc islam i tak zmierza w kierunku liberalizacji, a ostatecznie obie religie czeka zagłada i wylądowanie na śmietniku historii - bo to jedyne miejsce dla tych bzdur.
Jednak samo się nie zrobi - więc trzeba cisnąć bekę z wierzących debili i ich religijnych bzdur - ile się tylko da.
To jedyna droga do postępu i gwarancja braku możliwości cofnięcia się do czasów umysłowego średniowiecza.
Zdajesz sobie sprawę z tego, że islam datuje się na pół tysiąclecia po Chrystusie? To jakaś "ewolucja wsteczna" tu zaistniała?
Islam zmierza w kierunku liberalizacji? Czytałeś kiedykolwiek Koran?
Jako agnostyk mam bekę, ale z ciebie
Bekę to można mieć z ciebie, skoro nie rozumiesz, że jak coś jest starsze to jest bardziej rozwinięte.
Pojedź sobie do Emiratów Arabskich. Niektóre kraje islamskie liberalizują się w zawrotnym tempie.
Więc pójdą w kierunku w jakim poszło chrześcijaństwo.
A agnostyk z ciebie jak Koziej dupy trąba. Czuć z daleka, żeś wierzący przygłup.
Zapraszam z tymi modlitwami na dziecięcy oddział onkologiczny, niech się wykażą.
A jak już uzdrowią dzieci, które wszechmogący i dobry bóg obdarzył rakiem, jest jeszcze wiele innych oddziałów.
podpis użytkownika
Lewactwo to faszyściZapraszam z tymi modlitwami na dziecięcy oddział onkologiczny, niech się wykażą.
A jak już uzdrowią dzieci, które wszechmogący i dobry bóg obdarzył rakiem, jest jeszcze wiele innych oddziałów.
Po pierwsze naucz się czytać ze zrozumieniem.
Po drugie chrześcijaństwo jest starsze, więc jest bardziej rozwinięte - bardziej zaawansowane ewolucyjnie niż islam.
A po trzecie - nie raz miałem do czynienia z fundamentalistycznym betonem religijnym rzekomo niewierzącym, czy podającym się za agnostyków, jednak wyczuwam takich z daleka, bo robią to tak nieudolnie jak ty.