Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Aaltonen Wczoraj 11:37 1
JoSeed napisał/a:

Pewnie masz rację. Ja uważam, że wiara (niekoniecznie w Boga) sprawia, że łatwiej zyć.

To akurat prawda.

Niektórzy porównują wiarę do alkoholu czy narkotyków.

JoSeed napisał/a:

Ale może jestem tylko taka nie za inteligentna.

Myślę, że jesteś inteligentna.
Zgłoś
Szary_Jeleń Wczoraj 13:18
furor.condemnandi napisał/a:

Ludziom nie przetłumaczysz, ale próbować warto. To nawet nie są ateiści, a zwykli idioci z umysłem na tyle zamkniętym na argumenty co właśnie niektórzy przedstawiciele KK ze średniowiecza o których tak ochoczo wspominają. Człowiek z natury jest leniwy i zły, dlatego zasady chrześcijańskie są pozytywne, co pokazała wspaniała cywilizacja zachodnia zbudowana na nich.

Aaltonen napisał/a:

Wiara ta cecha ludzi prymitywnych. Inteligentni opirają się na wiedzy.
W Polsce rządzącym i klerowi zależy na hodowaniu debili, dlatego tak promuja wiarę od najmłodszych lat, a deprecjonują naukę i wiedzę.

Narzekacie na katoli, a c🤬ja wam robią. Przyjdą muslimy, prawo sharia, zobaczymy co powiecie wtedy, nie mogę się doczekać.

Aaltonen, tę "deprecjację" nauki widać po tobie. Nawet pisać poprawnie nie potrafisz
Zgłoś
Aaltonen Wczoraj 13:45 1
Szary_Jeleń napisał/a:

Narzekacie na katoli, a c🤬ja wam robią. Przyjdą muslimy, prawo sharia, zobaczymy co powiecie wtedy, nie mogę się doczekać.

Jedni i drudzy to wierzący debile. Tyle, że jedni wierzą w latającego na skrzydlatym koniu proroka, a drudzy we wstające z grobu rozkładające się zwłoki mesjasza.
Za to i jedni i drudzy wierzą, że modły do ich guru uleczą ich z choroby - nie jeden chrześcijański debil nabierze się na to oszustwo z filmu.

To wynika z prania mózgu religijnymi bzdurami od małego.

Dlatego trzeba zwalczać debilną wiarę i nie ważne czy to chrześcijaństwo czy islam. Usprawiedliwianie zła jednych straszeniem, że drudzy są gorsi to droga donikąd. Zresztą chrześijaństwo to taka łagodniejsza forma islamu - niejako ewolucja. Więc islam i tak zmierza w kierunku liberalizacji, a ostatecznie obie religie czeka zagłada i wylądowanie na śmietniku historii - bo to jedyne miejsce dla tych bzdur.

Jednak samo się nie zrobi - więc trzeba cisnąć bekę z wierzących debili i ich religijnych bzdur - ile się tylko da.

To jedyna droga do postępu i gwarancja braku możliwości cofnięcia się do czasów umysłowego średniowiecza.
Zgłoś
ufok Wczoraj 13:53
mdmm napisał/a:

Japończycy to niezwykle chłodny emocjonalnie i introwertyczny naród, i jest tam bardzo dużo róznej maści swirów.

Mimo to Japonia jest uznawana za jedno z najbezpieczniejszych miejsc na świecie. Widocznie te świry siedzą w piwnicy. Mówi ci to coś?
Nie wiem na co liczyła twoja znajoma skoro uciekła bo byli chłodni emocjonalnie.
Zgłoś
Szary_Jeleń Wczoraj 14:32
Aaltonen napisał/a:

Jedni i drudzy to wierzący debile. Tyle, że jedni wierzą w latającego na skrzydlatym koniu proroka, a drudzy we wstające z grobu rozkładające się zwłoki mesjasza.
Za to i jedni i drudzy wierzą, że modły do ich guru uleczą ich z choroby - nie jeden chrześcijański debil nabierze się na to oszustwo z filmu.
To wynika z prania mózgu religijnymi bzdurami od małego.
Dlatego trzeba zwalczać debilną wiarę i nie ważne czy to chrześcijaństwo czy islam. Usprawiedliwianie zła jednych straszeniem, że drudzy są gorsi to droga donikąd. Zresztą chrześijaństwo to taka łagodniejsza forma islamu - niejako ewolucja. Więc islam i tak zmierza w kierunku liberalizacji, a ostatecznie obie religie czeka zagłada i wylądowanie na śmietniku historii - bo to jedyne miejsce dla tych bzdur.
Jednak samo się nie zrobi - więc trzeba cisnąć bekę z wierzących debili i ich religijnych bzdur - ile się tylko da.
To jedyna droga do postępu i gwarancja braku możliwości cofnięcia się do czasów umysłowego średniowiecza.

Zdajesz sobie sprawę z tego, że islam datuje się na pół tysiąclecia po Chrystusie? To jakaś "ewolucja wsteczna" tu zaistniała?
Islam zmierza w kierunku liberalizacji? Czytałeś kiedykolwiek Koran?

Jako agnostyk mam bekę, ale z ciebie
Zgłoś
killua Wczoraj 15:06
zastanawiam sie czy tacy ludzie wracaja potem do domow i przed snem mowia sobie "noise, złapaismy dzisiaj dla naszego boga 5 nowych frajerów, niebo krok bliżej, cel uświeca srodki wiec bozia nam wybaczy"
Zgłoś
Aaltonen Wczoraj 16:37 1
Szary_Jeleń napisał/a:

Zdajesz sobie sprawę z tego, że islam datuje się na pół tysiąclecia po Chrystusie? To jakaś "ewolucja wsteczna" tu zaistniała?
Islam zmierza w kierunku liberalizacji? Czytałeś kiedykolwiek Koran?
Jako agnostyk mam bekę, ale z ciebie

Bekę to można mieć z ciebie, skoro nie rozumiesz, że jak coś jest starsze to jest bardziej rozwinięte.
Pojedź sobie do Emiratów Arabskich. Niektóre kraje islamskie liberalizują się w zawrotnym tempie.
Więc pójdą w kierunku w jakim poszło chrześcijaństwo.
A agnostyk z ciebie jak Koziej dupy trąba. Czuć z daleka, żeś wierzący przygłup.
Zgłoś
Szary_Jeleń Wczoraj 17:59
Aaltonen napisał/a:

Bekę to można mieć z ciebie, skoro nie rozumiesz, że jak coś jest starsze to jest bardziej rozwinięte.
Pojedź sobie do Emiratów Arabskich. Niektóre kraje islamskie liberalizują się w zawrotnym tempie.
Więc pójdą w kierunku w jakim poszło chrześcijaństwo.
A agnostyk z ciebie jak Koziej dupy trąba. Czuć z daleka, żeś wierzący przygłup.

Napisałeś, że chrześcijaństwo, twoim zdaniem, to ewolucja islamu. Chrześcijaństwo jest starsze, więc nie może być ewolucją czegoś, co powstało później. Widać nie wiesz też czym jest agnostycyzm, za to wiesz, że coś wiesz, ale nie wiesz, co wiesz
Zgłoś
Aaltonen Wczoraj 18:48
Po pierwsze naucz się czytać ze zrozumieniem.

Po drugie chrześcijaństwo jest starsze, więc jest bardziej rozwinięte - bardziej zaawansowane ewolucyjnie niż islam.

A po trzecie - nie raz miałem do czynienia z fundamentalistycznym betonem religijnym rzekomo niewierzącym, czy podającym się za agnostyków, jednak wyczuwam takich z daleka, bo robią to tak nieudolnie jak ty.
Zgłoś
mocnymarcin5 Wczoraj 18:57
batiz napisał/a:

Zapraszam z tymi modlitwami na dziecięcy oddział onkologiczny, niech się wykażą.
A jak już uzdrowią dzieci, które wszechmogący i dobry bóg obdarzył rakiem, jest jeszcze wiele innych oddziałów.

Sam jestem jednym z tych którzy twierdzą że modlitwa działa tylko na stan psychiczny modlącego się, ale co ci oni przeszkadzają? Świat nie znosi próżni, a wolę Chrześcijan od szmatogłowych czy innych tęczowych popaprańców, którzy wierzą w to że biologiczny mężczyzna może urodzić dziecko, czy to że istnieją trans dzieci i trzeba je szybko kastrować.

podpis użytkownika

Lewactwo to faszyści
Zgłoś
Trolik1 Wczoraj 20:48
batiz napisał/a:

Zapraszam z tymi modlitwami na dziecięcy oddział onkologiczny, niech się wykażą.
A jak już uzdrowią dzieci, które wszechmogący i dobry bóg obdarzył rakiem, jest jeszcze wiele innych oddziałów.

Dokładnie.
Zgłoś
Szary_Jeleń Wczoraj 23:11
Aaltonen napisał/a:

Po pierwsze naucz się czytać ze zrozumieniem.
Po drugie chrześcijaństwo jest starsze, więc jest bardziej rozwinięte - bardziej zaawansowane ewolucyjnie niż islam.
A po trzecie - nie raz miałem do czynienia z fundamentalistycznym betonem religijnym rzekomo niewierzącym, czy podającym się za agnostyków, jednak wyczuwam takich z daleka, bo robią to tak nieudolnie jak ty.

Już się nie ośmieszaj więcej
Zgłoś