Mandaty się sypia na potęgę w 20 miejscach w Polsce, a szansa by się od nich odwołać to max 1%.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wiadomo że najlepiej zarabia się na ludziach głupich, mamy przykład Appla czy też tutaj szeroko omawiany przykład świateł
Ograniczenia do 70km/h widać z pól kilometra wcześniej (jak i samo oznakowanie skrzyżowania ze światłami), od samego ograniczenia gdzie już powinno się jechać 70km/h mamy jeszcze parędziesiąt jak nie więcej metrów. Także nie wyhamować jest ciężką filozofią, bo to trzeba mieć czas reakcji 90 letniego dziadka, bądź poruszać się niesprawnym szrotem.
Problem jest taki że zamiast wciskać hamulec multum ludzi wciska gaz - może jeszcze im się uda.
To jest to co jest nagminne na Polskich drogach - chamstwo, brak kultury i ogólne wieśniactwo kierowców.
Mam proste rozwiązanie - wydłużyć czas palenia się światła żółtego. Obecnie pali się ono jakieś 2 sekundy, a powinno co najmniej 5 sekund. Stawianie takich rejestratorów na skrzyżowaniach z sygnalizatorem w którym żółte pali się 2 sekundy to zwyczajne polowanie na kierowców i dojenie z nich kasy, nie mające z poprawą bezpieczeństwa nic wspólnego.
konto usunięte
2016-02-08, 12:03
Wlasnie zblizamy sie wielkimi krokami do paranoii zatrzymywania na zielonym swietle .
Mandat za przebywanie na czerwonym swietle jest niczym innym jak wyludzeniem pienedzy .
Z doswiadczenia wiem , ze zatrzymanie samochodu wazacego 40 ton w miejscu nie jest mozliwe .
Zolte swiatlo 3 s , czas reakcji 1 s nacisniecie hamulca do podlogi efekt :pol zestawu na skrzyzowaniu ...
bezpiecznie NIE zyskownie TAK. Brawo ITD .
Pomysl zaczerpniety z zachodu tylko ,ze Spolszczony :p . Dla przykladu w Angli jest podobny system monitorowania skrzyzowan ALE ... Dziala to tak , ze kazde okamerowane skrzyzowanie oznaczone jest takzwanym zoltym boxem (cala strefa dzialania kamery kest pomalowana zoltymi liniami . No i hit :mandaty przychodza za zatrzymanie sie na zoltych liniach wiec celem jest zmuszenie kierowcow do myslenia i nie blokowania skrzyzowan co wplywa bardzo pozytywnie na plynnosc ruchu. Wiec cel pozytywny a i tak zawsze ktos sie znajdzie komu kamera blysnie wiec kasa tez jest i nauka na przyszlosc . I to wg mnie ma sens . W takim systemie nie ma szans na zlapaniemandatu podczs opuszcznia skrzyzowania jak to ma miejsce u nas
Bo Polska to chory kraj. Tutaj bezkarnie można wyciągać kasę od obywateli. A robić nie ma komu.
Timery są za drogie i skomplikowane. Ale na kamery do łupienia kierowców kasa jest.
Jak pisałem wcześniej nawet ruscy mają wyświetlacze czasu.
Velture oszołomie jeden, jeżeli faktycznie jeździsz po mieście, gdzie są skrzyżowania z sygnalizacją świetlną jestem w 100% pewien, że przejechałeś nie raz nie dwa na czerwonym, chociażby te 700 ms.
Problemem jest to, że światło żółte często świeci się jakieś 3 sekundy, gdzie jest to zbyt krótki czas nawet na drodze z ograniczeniem do 30km/h.
Moja propozycja co do długości palenia się światła żółtego to dozwolona prędkość/10 jednak nie mniej niż 5 sekund.
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
konto usunięte
2016-02-08, 14:20
Jak zwykle ładna gównoburza.
Dzięki za taką poprawę bezpieczeństwa... co drugi przejeżdżający będzie jeździł na spinie przez skrzyżowanie, skupiał się na światłach i jak leming przejeżdżał gapiąc się w sygnalizator nie na drogę. Sam dałem się złapać na nanosekundach czerwonego za naszą zachodnią granicą, całe szczęście u nas jeszcze takim karami za to jak tam nie srają w postaci 200ojro i zabranie prawka na miesiąc.
konto usunięte
2016-02-08, 20:49
Piterek13, Jednak chwilę idzie stracić chyba, że na speedzie sprzęgło wciskasz, wbijasz jedynkę i odlatujesz ale cywilne skrzynie nie lubią takiego traktowania. W momencie kiedy ty wbijesz bieg ja już będę ruszał bo żółte światło najczęściej zapala się dosłownie na mrugnięcie okiem więc kiedy wjeżdżam na skrzyżowanie jest już zielone. Może dla ciebie ma to niewielkie znaczenie ale prawda jest taka że, jakby każdy normalnie ruszał spod świateł zamiast czekać aż auto przed nim oddali się na 3 długości pojazdu to na każdym zielonym zmieściłoby się kilka samochodów więcej. BTW jakim trzeba być leszczem żeby sprzęgło spalić/przypalić przy ruszaniu...