Filmik autorstwa CrusadeNR
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-04-06, 21:43
W tamtych burzliwych czasach faktycznie Polak brzmiało dumnie, a ojczyzna była na pierwszym miejscu bo tak jak Ty dbałeś o nią tak ona zatroszczyła się o Ciebie ale dzisiaj? Jebiesz jak dziki wół (bo nie masz innej możliwości przysłużenia się krajowi bo nie ma wojny i chwała bogu), a i tak jesteś tylko szarą statystyką w której istotne jest tylko to ile z Ciebie wycisną kapuchy i taka jest smutna prawda i ja wiem że zaraz posypią się pseudopatriotyczne sentencje ale spójrzcie prawdzie w oczy. Pracując całe życie (czyli w moim mniemaniu przysługujesz się krajowi bo jakiś tam 0,0000000000001% wzrostu gospodarczego i ogólnego jest twoim wkładem) na starość (pod warunkiem że jej dożyjesz) stajesz się niczym co więcej stajesz się ciężarem. Taka jest zapłata za patriotyzm dzisiaj w Polsce. Można kochać ten kraj za poezję, heroiczność jej obrońców, krajobrazy, bogatą choć zbrukaną krwią i zbezczeszczoną historię itd. ale na pewno nie za to jak dzisiaj ten kraj traktuje swoich obywateli.
Zachęcam do obejrzenia filmy pt. "Hubal" (1973) którego wątki się tu ukazują. To jet Duma, Honor i Dusza prawdziwej Polski.
burczy
troglodyci który po przeczytaniu kilku książek stają się autorytetami siejącymi ułomną dla człowieka propagandę w tusk vision.
@up
Serio, tusk nie jest lewakiem.Sram na jego rzad, ale nie mow czegos co jest nieprawda, tylko dlatego ze jest modne.Tusk jest tym, czym chce zeby byl, wiekszosc w tym kraju
@film
Zajebisty film, na koncu jak spiewaja nasz Hymn Narodowy to na swoj sposob sie wzruszylem.Nie jest najlepiej i nie bedzie, chociaz osobiscie twierdze ze kiedys wcale nie bylo lepiej.Ciesze sie ze narodowy duch zyje w takich gowniarzach jak my.
"A więc w całej Polsce tylko my" - ci ludzie byli niesamowici. Wychowam tak moje dziecko.
konto usunięte
2013-04-06, 23:49
konto usunięte
2013-04-07, 0:19
Gdyby sytuacja z 39` powtorzyla sie dzis, narod nie przeszedlby proby solidarnosci:
- Na dziendobry media podalyby rozkaz poddania sie i niestawiania jakiegokolwiek oporu.
- W ciagu nastepnych kilku godzin policja zamiast zbroic ludzi i przygotowywac ich do walki oraz ewakuacji, tlumila by zamieszki i rozboje.
- Jedyne podziemie jakie by istnialo podczas okupacji to podziemie narkotykowe...
- Wizyty na ,,pawlaku" konczylyby sie 99% skutecznoscia przesluchan.
- Wszelaki opor garstki nacjonalistow zostalby zgaszony nie przez okupanta a przez wlasnych obywateli.
- Wiekszosc walk trwalyby w internecie...
- Nie wspominajac juz o naszych kobietach, ktore co by laczyly (polskie laczniczki - kurierki) to SIE z okupantem...
- Jedyne co by pozostalo bez zmian to olanie nas przez USA, Anglie i Francje.
konto usunięte
2013-04-07, 12:36
Chwała Zagończykom!