👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:09

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

janZlew napisał/a:
nawet 500-stów ludowi nie dawał
500 stów? 500 00? Ty na serio?
nowynick - co do wynagrodzeń w czechach to łatwe do zweryfikowania kłamstwo.
średnie wynagrodzenie w czechach wzrosło o 40 % ale w skali 10 lat, a nie 5
źródło (dane na koniec 2017r):
businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/praca/srednia-placa-brutto-w-cz...
w Polsce w 2008 r. (u nas mierzą co 2 lata) średnie wynagrodzenie to 3 232,07
natomiast w 2018r. - tak jak u czechów po 10 latach - 5 003,78. Różnica to 1.771,71.
W stosunku do 2008r. średnie wynagrodzenie wzrosło przez dekadę o ok 54%.
źródło
pl.wikipedia.org/wiki/Przeci%C4%99tne_wynagrodzenie
Pewnie w czechach opozycja pieje jak to w Polsce ludziom się dobrze żyje, a u nich rząd nie dba o obywateli.
Smutne że mój komentarz jest już na 2 stronie, a nikt nie pokusił się o sprawdzenie podanych przez Ciebie danych, a jak widać nie opierałem się na trudno dostępnej wiedzy.
Jeszcze tylko dodam, że biorąc pod uwagę koszty życia, mamy największą siłę nabywczą średniego wynagrodzenia (Net average monthly salary adjusted for living costs in PPP ) spośród krajów europy środkowej, które przed 89' znajdowały się pod okupacją ZSRR
źródło:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wageNet_av...
no ale hurr durr ale to jest zły kraj ta Polska, jak tu źle, nie da się żyć, w czechach byłem na wakacjach i tam jest tak dobrze, rohliki takie dobre, piwo takie gorzkie.... hurr durrr
wybaczcie ten sarkazm, ale czasami po prostu ręce opadają
średnie wynagrodzenie w czechach wzrosło o 40 % ale w skali 10 lat, a nie 5
źródło (dane na koniec 2017r):
businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/praca/srednia-placa-brutto-w-cz...
w Polsce w 2008 r. (u nas mierzą co 2 lata) średnie wynagrodzenie to 3 232,07
natomiast w 2018r. - tak jak u czechów po 10 latach - 5 003,78. Różnica to 1.771,71.
W stosunku do 2008r. średnie wynagrodzenie wzrosło przez dekadę o ok 54%.
źródło
pl.wikipedia.org/wiki/Przeci%C4%99tne_wynagrodzenie
Pewnie w czechach opozycja pieje jak to w Polsce ludziom się dobrze żyje, a u nich rząd nie dba o obywateli.
Smutne że mój komentarz jest już na 2 stronie, a nikt nie pokusił się o sprawdzenie podanych przez Ciebie danych, a jak widać nie opierałem się na trudno dostępnej wiedzy.
Jeszcze tylko dodam, że biorąc pod uwagę koszty życia, mamy największą siłę nabywczą średniego wynagrodzenia (Net average monthly salary adjusted for living costs in PPP ) spośród krajów europy środkowej, które przed 89' znajdowały się pod okupacją ZSRR
źródło:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wageNet_av...
no ale hurr durr ale to jest zły kraj ta Polska, jak tu źle, nie da się żyć, w czechach byłem na wakacjach i tam jest tak dobrze, rohliki takie dobre, piwo takie gorzkie.... hurr durrr
wybaczcie ten sarkazm, ale czasami po prostu ręce opadają

janlew napisał/a:
Krul z PO, nie dość że dymał 2 razy mocniej to nawet 500-stów ludowi nie dawał. No ale dworzanie krula, jak dobrze obciągali, mieli pozwolenie by sami też czasem lud wydymać. A teraz się skończyło, dworzanom pozostaje płacz, dymanie w dupę na równi z ludem i układanie debilnych wierszyków
Czy na pewno krul a nie król???
\Typowy pisowski elektorat, aż kipi analfabetyzmem...
stefanwtiorturiowanyprzez to o czym piszesz wynika z wysokich kosztów życia w czechach. Jak wynika z załączonych przez mnie wcześniej źródeł czesi zarabiają nominalnie więcej niż my, ale siła nabywcza ich wypłat jest mniejsza niż naszych. Oznacza to, że jest u nich drogo. Dlatego opłaca się im przyjechać raz na 2 tygodnie do nas na wielkie zakupy, ale to nie znaczy że żyje im się lepiej - po prostu mają drożej niż u nas.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie