👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:27

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
wszystko fajnie tylko buraku nie obrazaj tej czesci kraju, w glowie masz Polske Z durniu
Wszyscy, co uważają, że jest to Polska C niech się pukną w łeb. I to mocno. To nie Polska, to już mentalnie Rosja

U mnie we wsi je ferma kur, jakiś kilometr od moje chalupy. Kiedy raz na dwa lata wywożo gnój, to przez miesiąc śmierdzi jak w jakiejś fabryce gnojówki. I w tym wypadku to nie kury tylko świnie, więc wszyscy wy mądrzy obrońcy polskiej myśli hodowlanej, przejedźcie się tak raz na jakiś czas autem, za transportem żywca i nie porzygajcie po pięciu sekundach, a co dopiero mieszkać koło tego 365 dni w roku. Jebnijcie sie w łeb, bo takie "inwestycje", to powinny być realizowane bardzo bardzo z dala od terenów zabudowanych.
ale piękna lepa. dziennikarkę w ambulansie reanimowali 45 minut. ale ponoć przeżyła x)

Wiocha to jest wiocha. Gazem truć.
Jaśniepaństwu na wsi zapachy wsi przeszkadzają
Jaśniepaństwu na wsi zapachy wsi przeszkadzają

dwakilo napisał/a:
Patologia w Polsce C
Jesteś śmieciem klasyfikując w jakikolwiek sposób kraj. Nauczyłeś się stopniowania "ABCD..." Za takich jak Ty się wstydzę, nie za rolników, z jakiegokolwiek miejsca w Polsce. Bez nich żarłbyś paznokcie z podpaską swojej starej.
Tutaj macie więcej materiału: wiadomosci.onet.pl/kraj/dziennikarka-i-operator-tvp-pobici-przez-rozws...
Kobietę zabrała karetka na badania. Jeśli dobrze się orientuję dzięki temu ten koleś, co ją jebnął, będzie miał dużo większe problemy niż gdyby została na miejscu i nie zabrała się do szpitala. Ostatnio w TV widziałem akcję: dwa takie same potrącenia samochodem, przy jednym mandat, przy drugim sprawa - i to tylko dlatego, że w jednym przypadku potrącony wylądował w szpitalu.
He he he
Kobietę zabrała karetka na badania. Jeśli dobrze się orientuję dzięki temu ten koleś, co ją jebnął, będzie miał dużo większe problemy niż gdyby została na miejscu i nie zabrała się do szpitala. Ostatnio w TV widziałem akcję: dwa takie same potrącenia samochodem, przy jednym mandat, przy drugim sprawa - i to tylko dlatego, że w jednym przypadku potrącony wylądował w szpitalu.
He he he

Aktualnie mój znajomy sam buduje kolejną chlewnie jak w tym przypadku ale sąsiedzi się nie prują (śmierdzi pare dni w roku). Obecnie do oceny oddziaływania na środowisko takich inwestycji przyjmuję się pomiary stężenia amoniaku i siarkowodoru. Cała sprawa polega na tym że związki złowonne (smrody) są z reguły mieszaniną wielu substancji często innych niż te których stężenie jest brane pod uwagę. Reasumując często i gęsto w wielu miejscach (głównie przemysł spożywczy) śmierdzi nie do wytrzymania ale nie można z tym nic zrobić ponieważ na papierze limity tych dwóch substancji nie są przekroczone. W obecnej chwili nie ma na to rozwiązania. Przyszli inwestorzy mogą bez obaw budować takie instalacje. Problemem jest brak ustawy odorowej która jest już napisana i czeka głosowanie w sejmie (ostatnio w 2013 nie weszła w życie). Gdy wejdzie ona w życie ucierpi na tym obecne wyżej wspomniane lobby, ponieważ będą obligowani do zlecania pomiarów olfaktometrycznych które na 100% będą kosztować krocie (w Polsce mamy tylko 3 certyfikowane urządzenia do tych pomiarów i tylko przy uczelniach, UWM, Szczecin i Wrocław) oraz budować urządzenia do oczyszczania takich zanieczyszczonych gazów. Pozdrawiam, absolwent który pisał na ten temat pracę mgr
i wąchał te gówna.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie