Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:09
Wilno, 1940
~Faper Noster • 2012-04-20, 14:36
Rok 1940. W okupowanym przez Związek Radziecki Wilnie, Czerwonoarmista zagaduje do przechodnia, Polaka. Prycha przy tym pogardliwie:
- Tu, w tej wasze Polsze, to żadnej kultury nie ma! Kościołów sto, bibliotek czterdzieści, a odwszawialni ani jednej.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
BongMan 2012-04-20, 15:04 3
Autentyczna sytuacja. Moja babcia kupowała coś tam w sklepie z artykułami szkolnymi. Weszło tam dwóch ruskich żołnierzy. Oglądają tam coś, jeden wziął globus i pyta:
- Co to jest?
- Globus.
- Co?
- Model kuli ziemskiej.
- Czego?
W końcu jakoś mu wytłumaczyli. Najciekawsze jest to, że nie byli to zwykli żołnierze tylko wysocy rangą oficerowie.
Zgłoś
piołun 2012-04-20, 15:18 1
Tak, tak... Pozdrów wyimaginowaną babcię. Tak w ogóle, to co niby ruscy żołnierze mieli robić w sklepie z artykułami szkolnymi ?
Zgłoś
BongMan 2012-04-20, 15:23 2
piołun napisał/a:

Tak, tak... Pozdrów wyimaginowaną babcię. Tak w ogóle, to co niby ruscy żołnierze mieli robić w sklepie z artykułami szkolnymi ?

Zapytaj swoją panią od historii i przy okazji poproś żeby ci wystawiła pałę z wykrzyknikiem.
Zgłoś
piołun 2012-04-20, 16:15
Pałę to Ci zapewne podaje Twój pan od historii. Btw. moja pani też była w tym sklepie.. ?

No i gdybyś umiejscowił swoją bajkę o babci i rosyjskich oficerach ;> w przestrzeni i czasie to łatwiej byłoby Cię zrozumieć.
Pozdrawiam
Zgłoś
pwck87 2012-04-20, 16:37 49
up
Koledzy umówcie się na randkę skoro tak sobie radośnie o tych pałach gadacie
Zgłoś
BongMan 2012-04-20, 18:21
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
bloodwar 2012-04-20, 19:25 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-21, 16:34 5
Nostry napisał/a:

- Tu, w tej wasze Polsze, to żadnej kultury nie ma! Kościołów sto, bibliotek czterdzieści, a odwszawialni ani jednej.

-zdziwił się tusk obejmując władzę w 2007
Zgłoś
Suka_Blyat 2012-04-21, 17:05 1
Ja znam historię, gdy ruskie "wyzwalały" Polskę i doszły do wsi, gdzie żył i pracował mój Ś.P. dziadek, pierwszy budynek jaki zajęli na tejże wsi była gorzelnia... Dzicz zza uralu jak to mawiał dziadek. W podartych mundurach, karabiny na sznurku, wygląd mongołów... Jedynym plusem armii ruskiej była ich liczebność bo reszta była do dupy
Zgłoś
beeveer 2012-04-21, 17:33 4
Zgłoś
sard 2012-04-21, 17:44
@beeveer
99% napinaczy z sadistica nie przeczytała czegoś co posiada więcej słów niż dowcip typu "przyszła baba do lekarza"
od nadmiaru słów zawieszają się i muszą sobie pobluzgać
Zgłoś
konto usunięte 2012-04-21, 17:47
Ja natomiast wyczytałem z zapisek oficera radzieckiego, jak to jego podwładni wpadli do magazynu z żywnością. Zobaczyli banany ale nie wiedzieli co to dokładnie jest i jak się je spożywa. Później je zjedli, nie obierając ze skóry... oczywiście wpierw wysmarowując musztardą.
Zgłoś
triball 2012-04-21, 18:01
@Sklej

Generalnie masz rację. Oczywiście, jeśli pominąć najlepsze na świecie radzieckie lotnictwo (głównie bombowe i szturmowe z TB-7 czy Ił-2), najlepsze i najliczebniejsze na świecie wojska pancerne (z najlepszymi czołgami: T-26, BT-7, T-34, IS-2...), najlepszą i najnowocześniejszą na świecie artylerię, czy w końcu najlepszą broń osobistą (PPSz, SWT, TT).

Najwidoczniej twój dziadek nie pojmował, że mongoł z pepeszą na sznurku, w dodatku wspierany przez T-34 i Iły, może więcej, niż niemiecki żołnierz z Mauserem Kar98k, model 1898 rok, i wsparciem PzKpfw III lub IV...
Zgłoś
sard 2012-04-21, 19:56
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem