👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:25

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
aaaaaaaaaaaaaa napisał/a:
I teraz nie miej OC...
Jak już sama nazwa wskazuje OC jest ubezpieczeniem obowiązkowym
Ubezpieczenie jachtu w Polsce nie jest obowiązkowe a po za tym skąd pomysł na to że oc to skròt od ubezpieczenia obowiązkowego
Ale nie zawsze OC jest obowiązkowe, np możesz wykupić OC jako właściciel posesji, ale nie masz obowiązku.
Przeczytaj ze zrozumieniem mój pierwszy komentarz i odpowiedz sobie, co ma obowiązek lub brak obowiązku posiadania OC do jego posiadania lub nie.
Przeczytaj ze zrozumieniem mój pierwszy komentarz i odpowiedz sobie, co ma obowiązek lub brak obowiązku posiadania OC do jego posiadania lub nie.
mi to śmierdzi Januszem biznesu kreatywnie podchodzącym do swojego sprzętu. Najpewniej się to wydarzyło jeśli mu się nie chciało odpowiednio wysunąć i przede wszystkim umocować podpór, albo majstrował przy zabezpieczeniach, bo te maszyny takie głupie nie są wbrew pozorom. Mają blokady przeciążenia.
McQurwa napisał/a:
Nie opłacony OC lub nie ważny nie oznacza że jest nie obowiązkowe
W tym wypadku jest interesujące ubezpieczenie pojazdu a nie jachtu.
McQurwa chyba nie ogarnia, że OC na samochody jest obowiązkowe, ale tu na filmiku brakuje samochodów. Chyba, że on myśli, że OC to tylko na autka, czyli to jakiś szczyl co nawet mieszkania nie ma na własność. Reasumując : OC na samochód jest obowiązkowe, ale OC samo w sobie nie jest polisą obowiązkową.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie