Jako, że ostatnimi czasy można zauważyć wzrost liczby użytkowników z gimnazjum, którzy niestety nie potrafią napisać jednego zdania bez żadnego błędu językowego, o interpunkcji już nie wspomnę, to wrzucam profesora Miodka, może w końcu zapamiętacie.
podpis użytkownika
Płyń pod prąd – z prądem płyną tylko śmieci.
Konto usunięte
2012-09-08, 17:44
Cytat:
Jako, że ostatnimi czasy można zauważyć wzrost liczby użytkowników tzw. gimbusów
Ostatnimi czasy?
Konto usunięte
2012-09-08, 19:29
Kiedyś każdy mógł bez wstydu się dowiedzieć, co wolno pisać, jak to pisać i czemu tak pisać. A dziś mamy bandę jełopów z daleko posuniętym dysmóżdżem, co to nie muszą, bo mają taki, a nie inny papier, świadczący o ich "chorobie" (?).
Fajny to był program, ale oczywiście TVP wolała wycofać na rzecz dzisiejszych komercyjnych gówien.
Konto usunięte
2012-09-08, 19:40
@masafahi
Dysleksja (czy ja to się zwie) to rzecz prawdziwa. Z wiekiem się z tego wyrasta, wystarczy trochę czytać, aczkolwiek zawsze jakieś tam problemy pozostają, np mylenie liter ("b" z "p" itp), czasem też się zapomina jak się jakiś wyraz pisze. Tylko że w dzisiejszych czasach nie powinno to stanowić żadnego większego problemu, tym bardziej w internecie, gdzie autokorekta wszystko poprawia. A że są jakieś k🤬a debile, którzy próbują zasłonić swoją głupotę tym, to już inna sprawa.
Wczoraj na PCLabie czytałem post na temat uszkodzonej karty graficznej. Pierwsze zdanie:
" Wczoraj wieczorem grałem w GTA IV. Po skączonej grze, postanowiłem zostawić PC włączonego na noc, aby skączyć pobieranie pliku. . "
Konto usunięte
2012-09-08, 21:33
Ile razy jeszcze ktoś tutaj będzie ilustrował znajomość ortografii jako przebłysk swojej niebywałej inteligencji? Pewnie wasze ego sięga sufitu jak zauważycie jakiś błąd w czyimś komentarzu.
Konto usunięte
2012-09-08, 21:36
idźcie już panowie spać!
Konto usunięte
2012-09-08, 21:37
i nie wziąść i nie włanczam na Boga.
dobry temat
Bałbym się do sk🤬ysyna napisać... czy to mail, czy gg... 5 błędów w 3 słowach i inne duperele... A idź Pan w c🤬j...
Więcej takich lekcji. Chętnie się pouczymy pisać komentarze.
podpis użytkownika
Garbate nosy w atmosferę
Konto usunięte
2012-09-08, 22:13
wogle to lubię profesora miotka.
Plecionkarz napisał/a:
Ile razy jeszcze ktoś tutaj będzie ilustrował znajomość ortografii jako przebłysk swojej niebywałej inteligencji? Pewnie wasze ego sięga sufitu jak zauważycie jakiś błąd w czyimś komentarzu.
Dokładnie tak. Odp🤬l się.
Miodek. Zawsze go szanowlem doputy dopuki okazal sie agentem Sluzby Bezpieczenstwa. JFK przez jego doniesienia zostal zaj🤬y, Margaret Thatcher zaczela obsawiac West Ham na bukach w Korwaliiu i Putin zrezygnowal z udzialow w BPH. "Nie wazne co sie mowi, wazne ze kazdy wie o co chodzi". Wiec odjebcie sie od goscia.
Konto usunięte
2012-09-08, 22:59
To ja dorzucę wk🤬iające mnie błędy, które akurat pamiętam:
"od tak" - częste na sadisticu, a pisze się "ot tak", barany!
"standart" - błąd najbardziej irytuje w wymowie, jak ktoś mówi "standartowy" to ciśnienie mi skacze
"dekold" - też wymowa, mówią niektórzy "dekoldem" itp., a to k🤬a przecież "dekolt" jest
"bynajmniej" stosowane jako zamiennik "przynajmniej" - do słownika se zajrzyjcie
"wzięłem", "wyjęłem", "przyjęłem" itd. - oczami wyobraźni widzę słomę w butach
"szlak mnie trafił" - na szlak to ty możesz trafić, a ciebie może trafić szlag
Tyle z głowy bez zastanawiania, pewnie o czymś zapomniałem.