I tutaj po raz kolejny chciałem nawiązać do historii i pokazać jak powinna wyglądać mapa Polski:

@quark
K🤬a to pewnie były piekne czasy i te tereny bogate w złoża! alebyśmy byli k🤬a potęgą i jeszcze taka prawdziwą granicą między zachodem a wschodem! wszystkie ruskie rurociongi tylko przez nas- dodatkowa kasa i jakie wpływy!
Ale k🤬a poalcy mają coś zakodowane w głowie, coś co jebie wszystko...przecież kiedyś czytałem artykuł, który jasno pokazał że polska szlachta miała w dupie! a takie interesy robiliśym z całą europą! a teraz? to samo "szalachta" siedzi i nas jebie
Może i byłoby to sk🤬ysy*stwem, ale posłuchajcie, może warto wykorzystać zamęt, który już można nazwać wojną domową w celu odzyskania kresów wschodnich na Ukrainie? Wiem, że mogło by być to ryzykowne, bo dokładnie 100 lat temu od innej sytuacji wybuchła wojna, ale to w sumie Nasze
. Czekam na odpowiedzi bo jestem ciekaw czy tylko ja mam takie pomysły
![]()
@DUST DEVIL zawsze myslalem ze sposob w jaki piszesz itp. to tylko rodzaj trolowania ale ty jestes zwyczajnie p🤬lniety. wedlug tego co napisales powinnismy jeszcze dziekowac calemu swiatu ze istniejemy... a za "polaczki" i "smiecie" w oczy ci wielki k🤬s jak stad do glasgow...
oprocz Szczecina i ewentualnie Wroclawia wszystkie miasta nalezace na dzien dzisiaejszy do Polski + Brzesc, Minsk, Lwow, Wilno i Krolewiec sa rdzennie polskimi miastami lub nalezaly do Polski przez 3/4 ich istnienia. Podkreslmy tez ze Krolewiec, Gdansk, Lwow byly miastami krolewskimi.
@dionizodoros i nie p🤬l mi tu ze Polska nigdy nie byla potega. w xv nie liczac imperium osmanskiego Rzeczpospolita obojga narodow byla najwiekszym panstwem owczesnej europy. a potem przyszly takie debile twojego pokroju i dustdevila i wszystko zj🤬y.
Nie zapomnij, ze Hollandie oddalismy Szwedom : Dbo dywizja Maczka wyzwoliła przecież Groningen
Rosja jest największym krajem świata, więc... jest największą potęgą świata?
Polska nie była nigdy ani największą potęgą militarną (kiedy, pytam się), ani naukową (dwa uniwersytety polskie vs 50 uniwersytetów niemieckich...), ani kulturalną - i to pomimo faktu, że posiada jeden z doskonalszych języków świata!
Owszem - przez jakiś czas utrzymywał się ustrój, który wychwalali i Leibniz, i Hegel - ustrój, w którym pierwszeństwo nad tyrańskimi aspiracjami władców miała korzyść obywateli-szlachciców (zaznaczyłem wcześniej - pochodzisz od chłopa? Szlachcice nie uznaliby cię Polakiem, tylko służbą). Choć to nie jest, zgodnie z twoim rozumowaniem, powód do dumy. Wtedy potęgę państwa budowało się absolutyzmem, dobro obywateli zaś budowało państwo szczęśliwe, choć niekoniecznie możne zwojować świat.
Ja jestem zdania, że po wojnach, powstaniach etc. powinno się wyznaczać granice kraju po ilości mieszkańców którzy władają danym językiem na danym terenie, jeżeli ponad połowa gada np. polskim na Śląsku to Śląsk jest nasz, jeżeli przkraczasz Odrę i nagle ludzie zaczynają szprechać - ta część będzie należeć do Szwabów.
A więc... oddawać Chicago sk🤬ysyny!![]()
podpis użytkownika
Piłeś? Nie jedź.