Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:20
Wybory, ach wybory
Pravicow • 2015-05-11, 1:34
Znowu mnie tak naszło, żeby podzielić się pewną historią z użytkownikami naszego wspaniałego serwisu.

Właśnie wróciłem z "wyborów", tzn. byłem w Komisji.

W sumie, nie wiedziałem, czego mam się spodziewać, bo to był pierwszy raz, gdy uczestniczyłem w czymś takim.

Kilka rzeczy mnie rozśmieszyło, a mianowicie:

1. Z rana zaczęli przychodzić ludzie, wchodzi małżeństwo, okazuje mi dowody osobiste, sprawdzam ich adres zamieszkania i proszę o podpisy; oddaję dowód i podaję im długopis, a na to pan: "Nie, nie. My mamy własne, bo te wasze po kilku godzinach znikają". Na początku mnie to bawiło, ale powiem wam, że naprawdę spora część osób miała własne długopisy i jasno sygnalizowała, że nie "wierzy" tym naszym.

2. Powiem wam tyle, że nasz szanowny szogun ma przewagę nad innymi, wartości nie podam, bo jestem obsrany, że mogą mnie zamknąć, ale powiedzmy, że była trzykrotna w porównaniu do drugiej najsilniejszej pozycji. - w sumie, to zawsze byłem przekonany, że wybory są fałszowane, ale dziś przekonałem się, iż chyba nawet nie muszą być - ludzie to po prostu debile.

Szczególnie zapadł mi w pamięć jeden pan - typowy Janusz, który przyszedł, pobrał kartę i zaczął do nas mówić - "Mnie nie zależy na mnie, mi to mogą naskoczyć, mi należy na kraju", etc. - po tym oddał głos na pewnego Kena z "P🤬lenia i Schizofrenii". Naprawdę, gdybym mógł coś powiedzieć...

Polska.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ptoon 2015-05-11, 9:54 43
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Tuathanach 2015-05-11, 10:07 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
orwell14 2015-05-11, 10:11 35
Zgłoś
Hasek 2015-05-11, 10:15 2
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-11, 10:16 1
Zgłoś
arturo1988 2015-05-11, 10:17 13
Miles a co lepszy jest "wykształcony" Komorowski co pisać i mówić po Polsku nie umie czy nie wykształcony piosenkarz ? Bo dla mnie ten drugi mimo że jest mało reprezentatywny to i tak wydaje mi się że lepiej by się prezentował niż nasz Polski szogun. Druga sprawa wynik Kukiza pokazuję nie głupote młodych (18-29 lat - głosowali ponad 40 % na Kukiza), a pokaz buntu jaki się stał wśród młodych. Oni już mają dość tej wojny między POPiSem.
Zgłoś
support3 2015-05-11, 10:20 3
Zgłoś
Sov3reign 2015-05-11, 10:22 15
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-11, 10:23 1
@Tuathanach Poczytaj trochę dokładniej. Kukiz zaczął kilka kierunków, ale żadnego nie skończył.
Zgłoś
Trollosiewicz 2015-05-11, 10:26
Też siedziałem w komisji, za to w wiejskiej gminie, u nas od lat w wyborach prezydenckich i parlamentarnych wygrywają i to znacznie pisiory, w samorządach za to PSL.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-11, 10:28 9
Zgłoś
piotrek_poldek 2015-05-11, 10:29 8
Zgłoś
Miles87 2015-05-11, 10:42 6
Jak pis rządził to były najgorsze czasy. Dziwi mnie że barany tutaj o tym nie wspominają . Prawdopodobnie bo byli za małymi gnojami. Za czasów pisiorów trzeba było przyspieszać wybory.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-11, 10:42 19
Zgłoś
dumad 2015-05-11, 10:44
oni te długopisy z częstochowskiej jasnej góry przynoszą. Poświęcone oczywiście
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem