Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:48
Wybory, ach wybory
Pravicow • 2015-05-11, 1:34
Znowu mnie tak naszło, żeby podzielić się pewną historią z użytkownikami naszego wspaniałego serwisu.

Właśnie wróciłem z "wyborów", tzn. byłem w Komisji.

W sumie, nie wiedziałem, czego mam się spodziewać, bo to był pierwszy raz, gdy uczestniczyłem w czymś takim.

Kilka rzeczy mnie rozśmieszyło, a mianowicie:

1. Z rana zaczęli przychodzić ludzie, wchodzi małżeństwo, okazuje mi dowody osobiste, sprawdzam ich adres zamieszkania i proszę o podpisy; oddaję dowód i podaję im długopis, a na to pan: "Nie, nie. My mamy własne, bo te wasze po kilku godzinach znikają". Na początku mnie to bawiło, ale powiem wam, że naprawdę spora część osób miała własne długopisy i jasno sygnalizowała, że nie "wierzy" tym naszym.

2. Powiem wam tyle, że nasz szanowny szogun ma przewagę nad innymi, wartości nie podam, bo jestem obsrany, że mogą mnie zamknąć, ale powiedzmy, że była trzykrotna w porównaniu do drugiej najsilniejszej pozycji. - w sumie, to zawsze byłem przekonany, że wybory są fałszowane, ale dziś przekonałem się, iż chyba nawet nie muszą być - ludzie to po prostu debile.

Szczególnie zapadł mi w pamięć jeden pan - typowy Janusz, który przyszedł, pobrał kartę i zaczął do nas mówić - "Mnie nie zależy na mnie, mi to mogą naskoczyć, mi należy na kraju", etc. - po tym oddał głos na pewnego Kena z "P🤬lenia i Schizofrenii". Naprawdę, gdybym mógł coś powiedzieć...

Polska.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2015-05-11, 10:46 3
" w sumie, to zawsze byłem przekonany, że wybory są fałszowane, ale dziś przekonałem się, iż chyba nawet nie muszą być - ludzie to po prostu debile. " W sumie nic nowego wystarczy wejść na jakikolwiek fanpage jakiegokolwiek kandydata albo coś o tym kibicu" Concordii Knurów" co dostał kulę w szyję i mamy idealny przykład jakich "inteligentnych obywateli" mamy w kraju.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-11, 10:48 24
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-11, 10:49 1
Kartofelhoffen napisał/a:

Sprowadzacie Kukiza do jednego hasła (JOWy) a tak naprawdę powinniście widzieć go jak orędownika obywatelskiego państwa.
Państwa, które nie ma w dupie miliona podpisów we wnioskach o referendum.
Państwa, gdzie polityk parlamentarny jest odpowiedzialny przed ludźmi, którzy władzę mu powierzyli.
Państwa, którego władza sądownicza wyrokuje wg przepisów prawa a nie telefonicznych wytycznych z Kancelarii Premiera
Państwa, w którym jest wola ścigania przestępstw a nie zamiatania ich pod dywan.
Państwa, w którym polityk-aferzysta jest usuwany z życia publicznego i struktur Skarbu Państwa a nie 'przesuwany' do rady nadzorczej jakiejś spółeczki.

czyli tak ogólnie rzecz ujmując :
Państwa banałów, które każdy inny antysystemowiec chciał realizować
Zgłoś
PhantomMask 2015-05-11, 10:49 3
Miles87 napisał/a:

Wiesz 20% głosowało na piosenkarza bez wykształcenia, poważnie on ma coś reprezentować? Faktycznie to musi być kandydat inteligencji.

O ho kogoś zabolało że na Bula nie głosował, moja babka z dziadkiem gadają podobnie "bo to fajny facet który sobą reprezentuje szyk i elegancje". Czy może trzeba głosować na Krula ? Który swoje wyniki sondażowe opiera na "głosach" zbieranych w gimnazjach ?
Zgłoś
arturo1988 2015-05-11, 10:51 2
Zapomniałeś dodać że będziemy dłużej pracować od 2 do 8 lat w zależności od wieku i płci
Zgłoś
Ptoon 2015-05-11, 10:57 12
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-11, 10:58 1
@QuovadisSadolu

Możesz to nazywać banałami, ale tak - ja to nazywam zwykłą prostą uczciwością i odpowiedzialnością.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-11, 11:00 1
Również byłem w komisji i przyłączam się do stwierdzenia autora ze obywatele to debile - bez żadnego matactwa wybierają między komorowskim a dudą
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-11, 11:04
Kartofelhoffen nazywam to banałami bynajmniej nie z pogardą. Zgadzam się, że to uczciwość, odpowiedzialność i absolutne "must be" . Chodzi mi bardziej o to, że każdy kandydat antysystemowy to mówił. Jakim więc cudem to właśnie kukiz, a nie wyraźnie lepsi merytorycznie wilk, korwin, czy braun (pomijając spuszczanie się nad religią) zdobył serca młodych? Czym, powiedz mi, akurat on, w stosunku do reszty kandydatów cię urzekł?
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-11, 11:12 9
Dobra, aż się zalogowałem specjalnie dla Miles87.
Nie mam pojęcia jak taki burak jak ty wydostał się z jakiegoś pola, ale to że jeszcze w internet wskoczył to już jakiś cud. Nigdy w życiu nie dam głosu na kolesiostwo z ''bulu'. W pierwszej zagłosowałem na kukiza, bo on chce rozpieprzyć te układy z komuny, a na drugiej pójdę na PIS. Wiecej tych kasztanów z PO nie będę oglądać.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-11, 11:28
Zgłoś
Dżezus_Chryptus 2015-05-11, 11:29 1
A skąd wiesz na kogo oddał głos ten "Janusz"? Podpisał się czy wbiłeś z nim do kabiny?
Zgłoś
Miles87 2015-05-11, 11:29
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-11, 11:41 4
Zgłoś
PhantomMask 2015-05-11, 11:47 22
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem