Wypadek z 12 maja br. Miejscowość Prusice na DK5. Trzyosobowa rodzina została trachnięta naczepą. Gościu został na miejscu, dziecko i matka szpital w stanie krytycznym. Niestety lepszej jakości nie ma...
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dokładnie. Nagrywającego obchodzą piesi na jezdni, on nie jest od tego aby kalkulować, przepisy każą przepuścić to przepuszczam. I też wole nie ryzykować, że mi w ostatniej chwili wejdzie taki człowiek na przejście i go przetrące - wtedy mam pozamiatane, potrącenie na pasach i po ptakach. Wolę się zatrzymać. A to, że TIR nie zachował bezpiecznej odległości od poprzedzającego pojazdu i widząc z daleka (szoferka jest wysoko nad osobówkami...) przejście dla pieszych z ludźmi po jednej stronie nie zachował wzmożonej czujności - jego wina. Tylko i wyłącznie.
konto usunięte
2017-06-29, 14:44
czytam wiekszosc komentarzy (nie wszystkie) i dziwne ze nikt nie poruszyl wątku czemu kierowca TIRa skrecil na pas przeciwny zamiast w swoja prawą strone.Ot taki odruch i zboczenie zawodowe, chociaz nie bylo drzew ani budynkow ani wielkiego rowu, po prostu oni juz sa tak ulomni (nie wszyscy,wiekszosc) że ze strachu przed potłuczeniem i zniszczeniem towaru (za które im z premii odciagna pićset złotych) wolą skręcić na przeciwległy pas, bo może nic nie bedzie jechało a towar bedzie cały i nawet zderzaka nie bedzie trzeba wymieniac...
konto usunięte
2017-06-29, 18:41
W sumie gdyby nie pojeb jadący domem mieszkalnym,mającym widok na 200 m do przodu to nie doszłoby do takiej sytuacji,może dzwonił gdzieś?
@lakeroll gdyby nie pojeb, który nie trzyma odległości i nie patrzy przed siebie nie byłoby sytuacji.
Wina kierowcy tira i koniec tematu. Przed przejściem dla pieszych zawsze jest znak informujący o przejściu dla pieszych (który nakazuje -pośrednio- zachować szczególną ostrożność). I jeżeli jeden kierowca zatrzymuje się przed przejściem to jadący z nad przeciwka też ma taki obowiązek. Dziwi mnie ten wypadek bo przecież kierowca tira lepiej widzi co się przed nim dzieje (chyba że myślami jest obok Karyny leśnej nimfy). O zachowaniu bezpiecznej odległości to już nie trzeba chyba pisać....
Cytat:
Bezmózgi kretyn. Skończony idiota.
Innych do tej roboty nie biorą....
i-i
2017-06-29, 23:23
kierowca zawodowy, kto mi teraz warzywa i owoce do biedronki dowiezie

szkoda, że nie dostanie wyroku za potrójne zabójstwo.