Do wypadku doszło podczas eksplozji magnezu w fabryce w Solikamsku.
Rannego z oparzeniami twarzy i rąk odwieziono do szpitala, gdzie przeprowadzony zostanie zabieg przeszczepu skóry.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Taka duża retro lampa błyskowa.
pisząc rannego masz na myśli 3 rannych, którzy stali przy wybuchu?
Aż założyłem sobie konto !!!!!! Magnes !!!!!!!!
Zonk84pl napisał/a:
This is magnes!
@up Niestety, założyłeś je na próżno. Chodzi o magnez - pierwiastek chemiczny który po kontakcie z wysoką temperaturą podlega reakcji spalania (widocznej na filmie). Fabryka magnesów jest raczej relatywnie bezpieczna, może tam tylko dojść do spięcia/przetężenia (ewentualnie można się poślizgnąć
Magnez nie wybucha, tylko się zapala. Tylko gw🤬townie.
Tajulek napisał/a:
Magnez nie wybucha, tylko się zapala. Tylko gw🤬townie.
Stąd ten błysk
|
Temu klientowi już niedobór magnezu nie zagrozi
Tajulek napisał: Magnez nie wybucha, tylko się zapala. Tylko gw🤬townie.
Wybuch – GW🤬TOWNE wydzielenie dużych ilości energii, któremu towarzyszy zwykle nagły wzrost temperatury i ciśnienia.
Eksplozja (wybuch) - gw🤬towny rozkład materiału wybuchowego (łatwo palnego lub chemicznie nietrwałego).
Zonk84pl napisał/a:
znaczy magnes na lodowke czy magnez jako pierwiastek? doucz sie
Kawa wypłukuje magnez... może pomoże
konto usunięte
2019-05-31, 14:23
ludzie on sobie jaja z was robi, a wy to łykacie, ja p🤬le ...