👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
chyba było coś w kodeksie, że w terenie zabudowanym nie wolno policji wyprzedzać, ale może głupoty piszę.
Nie można, ale pod warunkiem, że jedzie na bombach.
W kodeksie jest też paragraf na przyśpieszanie podczas gdy inny pojazd nas wyprzedza. Tu jest ewidentnie taka sytuacja. No ale psiury sprytnie do tego podeszli i potem włączyli bomby, że niby jechali na interwencję.
W kodeksie jest też paragraf na przyśpieszanie podczas gdy inny pojazd nas wyprzedza. Tu jest ewidentnie taka sytuacja. No ale psiury sprytnie do tego podeszli i potem włączyli bomby, że niby jechali na interwencję.

i to jest powod zeby stwarzac zagrozenie w ruchu?
jeśli nie wolno, to by mnie zatrzymał a nie spalił buraka, włączył koguty i uciekł

@up ... nie ma takiego zapisu. Nie możesz tylko wyprzedzać radiowozu, który jest na sygnalizacji.

w moim odczuciu, funkcjonariusz celowo stwarzający zagrożenie na drodze, powinien w trybie natychmiastowym zostać odsunięty od służby, a po długich i męczących (jak wszyscy to wszyscy) procesach sądowych bezapelacyjnie zostać skazanym na karę dwukrotnie wyższą niż przewiduje się dla zwykłego obywatela.
Ale gdzie tam
policjant nawet nie odczuje zagrożenia jakąkolwiek karą, a sąd jeszcze ukarci donoszącego obywatela w stylu 'nie stresuj mi piesków, plebsie'
matriały gromadzić i odsyłać do Zbyszka Stonogi
Ale gdzie tam

matriały gromadzić i odsyłać do Zbyszka Stonogi

Radysh, nie rozumiem ?
selissi, czarny RangeRover jak widać też trochę gotuje krew, zresztą drugie auto które jest głośniesze i sypie ogniem także się w mieście nie podoba
Uroki małego miasteczka na prowincji
selissi, czarny RangeRover jak widać też trochę gotuje krew, zresztą drugie auto które jest głośniesze i sypie ogniem także się w mieście nie podoba

BeeMiX Dawno (dziesięć albo i więcej lat) nie byłem w Choszcznie i nie wiem od której strony jadą.
Bo ciemno.
Czy od Szczecina czy od Wałcza.
Kiedyś na osiedle "kolejarzy" mówiliśmy - Grundwaldzkie"
Może to ci coś rozjaśni.
Niedaleko była bodajże "podstawówka" ale to w ubiegłym wieku.
Jak się na wałach z jabolami siedziało.
Bo ciemno.

Czy od Szczecina czy od Wałcza.
Kiedyś na osiedle "kolejarzy" mówiliśmy - Grundwaldzkie"
Może to ci coś rozjaśni.
Niedaleko była bodajże "podstawówka" ale to w ubiegłym wieku.
Jak się na wałach z jabolami siedziało.

Akcja jest na ulicy Stargardzkiej, dojazd do ronda (jedynego w Choszcznie wiec łatwo znajdziesz na Gmapsach) i skręcają w Bochaterów Warszawy. Chyba na odwrót, jest osiedle przy ulicy Grunwald i na nie mogliście mówić Kolejarzy (takiego w ZCH nie ma
). Generalnie dobrze Ci dzwoni

Szkoda gadać, kierowca radiowozu może podać sobie rękę z tą policjantką, która próbowała rozjechać babe na pasach...
"Kodeks Drogowy Art. 24. ust.6 Kierującemu pojazdem wyprzedzanym zabrania się w czasie wyprzedzania i bezpośrednio po nim zwiększania prędkości. Kierujący pojazdem wolnobieżnym, ciągnikiem rolniczym lub pojazdem bez silnika jest obowiązany zjechać jak najbardziej na prawo i – w razie potrzeby – zatrzymać się w celu ułatwienia wyprzedzania. Przepisy nie stosuje sięw przypadku, o którym mowa w ust. 12. "
Według taryfikatora z 2015 "Zwiększanie prędkości przez kierującego pojazdem wyprzedzanym: 350 zł" podstawa prawna: Kodeks Drogowy Art. 24. ust.6)
To jak, sprawdzamy blachy i zgłaszamy popełnienie wykroczenia w ruchu drogowym? xD
Według taryfikatora z 2015 "Zwiększanie prędkości przez kierującego pojazdem wyprzedzanym: 350 zł" podstawa prawna: Kodeks Drogowy Art. 24. ust.6)
To jak, sprawdzamy blachy i zgłaszamy popełnienie wykroczenia w ruchu drogowym? xD
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie