Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 12:01
saves 2016-12-29, 21:06 26
To jest bezsprzeczne wyprzedzanie na pasach i kierowcy z Fiesty należy się mandat i punkty. Skoro do porzygu, to powiem to, co powtarzałem swojemu młodemu: Nawet gdy masz zielone, uważnie się rozejrzyj.
Zgłoś
mygyry 2016-12-29, 21:07 15
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Antek01 2016-12-29, 21:17 4
mygyry: dlatego zabronione jest także wyprzedzanie bezpośrednio przed przejściem dla pieszych, właśnie po to abyś jadąc delikatnie za lub równo z samochodem, który chcesz wyprzedzić widział, że ten chce się zatrzymać.
Zgłoś
tarcer123 2016-12-29, 21:22 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
mygyry 2016-12-29, 21:23 5
Zgłoś
kokos_123 2016-12-29, 21:32 6
@mygyry oddaj prawko, jakim cudem mi się to nigdy nie zdarza, wystarczy że się zrównam przed przejściem prędkością z innymi autami ( i będę albo równo z innym, albo z tyłu tak abym widział światła ) nie ma najmniejszego problemu, jeśli się zobaczy znak "przejście dla pieszych", bo jak się jeździ rozkojarzonym i nie zwraca uwagi na znaki, tylko drogę i auta, to jest się potencjalnym mordercą.

Trochę chęci i wizyta u okulisty, nic więcej. Kierowca postanowił wyprzedzić dostawczaka, już mając w zasięgu wzroku znak "przejście dla pieszych",a nie zrównać się z nim prędkością, co według mnie świadczy o tym, że jest idiotą.
Zgłoś
konto usunięte 2016-12-29, 21:36
Zgłoś
mygyry 2016-12-29, 21:39 2
Zgłoś
Antek01 2016-12-29, 21:46 3
Zgłoś
saves 2016-12-29, 21:49 6
Zgłoś
mygyry 2016-12-29, 21:59 5
Zgłoś
Tradyt 2016-12-29, 22:50 1
Zgłoś
789dt 2016-12-29, 22:57 5
Mnie w najpierw przedszkolu potem w podstawówce się uczyło najpierw patrzyć czy coś nie jedzie oraz nie wchodzi się na pasy zanim auto się nie zatrzyma. Stosuje do dzisiaj i nie mam problemów z przechodzeniem przez przejścia. Jak jest przejście przez dwa pasy to zawsze patrze czy coś nie jedzie na drugim pomimo że auto zatrzymało się na pierwszym. Cała filozofia ale niektórzy mają z tym problemy i korzystają z durnych przepisów mam pierwszeństwo a potem kaleka albo trup.
Zgłoś
mygyry 2016-12-29, 23:04 1
@Tradyt No właśnie mogę tłumaczyć i mam argument w postaci przepisów z kodeksu i po to również jest żółte a sytuacje z pasami bezwzględnie podcina ci skrzydła pomimo, jak często widzieliśmy błahych wyprzedzeń
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem