Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Pan pedalarz pokazuje jak (nie) prawidłowo przejeżdżać rowerem przez jezdnię (na pełnej kurtyzanie) xD

Ciekawe czy nie skończy się winą kierownika, który być może przekroczył prędkość o 5km/h, ewentualnie miał spaloną żarówkę oświetlenia tablicy rejestracyjnej.
W końcu do jazdy rowerem nie trzeba mieć mózgu, wystarczą 2 neurony w rdzeniu, lewa, prawa, lewa, prawa...

Źródło: lublin112.pl

podpis użytkownika

Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Zmieniono 3 razy Zgłoś
Geraldinio 2025-07-15, 21:18 14
kolejny filmik z Polski nagrywany na VHS, no ja p🤬lę, ostatni raz w tej jakości oglądałem filmy z Teresą Orlowski.

podpis użytkownika

Si vis pacem, para bellum.
Zgłoś
Trolik1 2025-07-15, 21:24 3
W końcu zaczynamy nazywać rzeczy po imieniu. Nie " rowerzysta", a " pedalarz". I mówię to jako były zwolennik jazdy rowerem, a i jeden z klubowiczów rowerowych. ( Odpuściłem po inwazji debilizmów wymyślanych przez właśnie pedalarzy, a już nawet trafiłem do władz owego klubu).
Zgłoś
smc 2025-07-15, 21:26 7
Geraldinio napisał/a:

kolejny filmik z Polski nagrywany na VHS, no ja p🤬lę, ostatni raz w tej jakości oglądałem filmy z Teresą Orlowski.

Miałem wtedy 6 lat...

Zgłoś
Jacson 2025-07-15, 21:31 9
smc napisał/a:

Miałem wtedy 6 lat...

Ale na zdjęciu wyglądasz starzej...chyba, że to ty w stroju dinozaura.
Zgłoś
smc 2025-07-15, 21:34 2
Ledwo sięgałem do cycków.
Zgłoś
jkllll485 2025-07-15, 22:02
Proszę Państwa mamy tutaj k🤬a debila.
Zgłoś
JoSeed 2025-07-15, 22:12 3
Geraldinio napisał/a:

Ludzie tak długo nie żyją
Zgłoś
Adenoid_Hynkel 2025-07-15, 22:32 2
Ciekawe co w głowie ma taki człowiek, jakie ma zainteresowania, na kogo taki rowerzysta głosuje.
Zgłoś
Lee225 2025-07-15, 23:10 7
Pedalarz nie ma pierwszeństwa, dopóki nie znajdzie się na przejeździe. Tylko wtedy kierowca ma obowiązek przepuścić. Gdy dopiero dojeżdża– to On musi uważać i ustąpić. Rowerzysta ma pierwszeństwo na przejeździe rowerowym, ale tylko wtedy, jeśli jest na drodze z pierwszeństwem. W innych sytuacjach wjeżdżający na przejazd rowerowy rowerzysta nie ma pierwszeństwa przed nadjeżdżającymi samochodami. Rowerzysta będący już na przejeździe dla rowerów ma pierwszeństwo przed nadjeżdżającym pojazdem.

Warto zapamiętać jakbyście mieli podbramkową sytuację.
Zgłoś
vexart 2025-07-16, 0:14
To się stało w mojej miejscowości w niedzielę. Tamto miejsce wygląda całkowicie inaczej. I kamera która to nagrała nagrywa w bardzo dobrej jakości. Ktoś po prostu przerobił nagranie i pogorszył jakość na tyle by nie było widać.
Zgłoś
majeńka 2025-07-16, 1:10 7
Lee225 napisał/a:

Pedalarz nie ma pierwszeństwa, dopóki nie znajdzie się na przejeździe. Tylko wtedy kierowca ma obowiązek przepuścić. Gdy dopiero dojeżdża– to On musi uważać i ustąpić. Rowerzysta ma pierwszeństwo na przejeździe rowerowym, ale tylko wtedy, jeśli jest na drodze z pierwszeństwem. W innych sytuacjach wjeżdżający na przejazd rowerowy rowerzysta nie ma pierwszeństwa przed nadjeżdżającymi samochodami. Rowerzysta będący już na przejeździe dla rowerów ma pierwszeństwo przed nadjeżdżającym pojazdem.
Warto zapamiętać jakbyście mieli podbramkową sytuację.

Pierwszeństwo ma zawsze większy. Najpierw jedzie pociąg, potem tir, potem van, potem puszka, potem homocyklista, potem rower, następnie pieszy, potem pies, kot, szczur, skowronek.

Wolę stanąć przed przejściem nawet żeby na mnie trąbili, niż jechać/iść nawet jak mam pierwszeństwo.

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
ROMANCEF1111 2025-07-16, 3:52
Z tego co wiadomo kierowca dostał dożywocie
Zgłoś
zbigniewz 2025-07-16, 7:58
Ja chociaż rękę wystawiam 50 metrów wcześniej i zwalniam... Bo bo bo .. lubię zap🤬lać
Zgłoś
htp 2025-07-16, 8:42 1

Pierwszeństwo ma ten, co ma Auto-Casco
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie