Cytat:
Człowieku patrz - twój idol już po schodach z samolotu
Schodzi godnie, aby beton ucałować
On kocha beton, beton jego swoim królem zrobić gotów
Papamobile warczy: "Boże prowadź!"
Potok kwiecistych złotych myśli uszy wiernych zaczerwienia
Od dziś holocaust i aborcja to to samo
Ile tu dusz do nawrócenia i kieszeni do dojenia!
- myśli święty kasjer Watykanu
Kim jest ten człowiek w białej szacie
Co znów przyleciał tu?
I za co w końcu go kochacie?
Czy on to właśnie Bóg?
post ten nie ma na celu obrazić czyichkolwiek uczuć religijnych, ma na celu sprowokować i podjąć dyskusję, czemu religia katolicka kojarzy się ze ślepym kultem osoby, która właściwie nie jest znana jego "wyznawcom"
bo nieźle rozbawił mnie powód zaatakowania forum.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2010-01-19, 16:16
kto to spiewa ;D ? jaki tytul ? ;d
konto usunięte
2010-01-19, 16:40
profanacja - pielgrzym
konto usunięte
2010-01-19, 17:03
dobre gówno.
to chyba stare jest nie? teraz obrażanie papieża to raczej granie pod tanią prowokacje, takie udawanie nergala drącego biblie. zresztą kto chciałby się identyfikować z takim brudasem. a po za tym, chyba ci którzy słuchają takiej muzy z założenie mają gdzieś katolików, więc na boga, do kogo jest adresowany ten tekst? czy nie powinien być grany gdzieś pod kościołem albo w wiadomym radiu?
Powinno to może obrazić uczucia religijne większości katolików lecz raczej ten utwór nie jest kierowany w ich stronę w celu obrażania kogokolwiek
zajebisty tekst, zajebiste wykonanie. prostota w najlepszym tego slowa znaczeniu.
konto usunięte
2010-01-19, 18:24
uookie napisał/a:
to chyba stare jest nie? teraz obrażanie papieża to raczej granie pod tanią prowokacje, takie udawanie nergala drącego biblie. zresztą kto chciałby się identyfikować z takim brudasem. a po za tym, chyba ci którzy słuchają takiej muzy z założenie mają gdzieś katolików, więc na boga, do kogo jest adresowany ten tekst? czy nie powinien być grany gdzieś pod kościołem albo w wiadomym radiu?
piosenka powstała w połowie lat 90 bodajże. nie wiem do kogo kierowany był. może taka ironiczna ocena tego co działo się w czasie pielgrzymek?
konto usunięte
2010-01-19, 19:32
@rrdzony - Dzięki, że dałeś ten tekst, bo tego wyjca w ogóle nie da się zrozumieć. Btw do kitu piosenka...
konto usunięte
2010-01-19, 20:09
Amsterdamaaaam!!!
A, to nie ta nuta.
konto usunięte
2011-12-15, 23:40
no dobra porównaj sobie kraje muzumańskie i powiedź kto jest dla ciebie ciemnogrodem
w afryce prawie nie występuję katolicyzm i kto jest ciemnogrodem ?
jak my jesteśmy ciemno grodem to kto jest normalny ?