Komiksowa scenka jest, jak napisaliśmy dedykowana tym wszyskim, którzy tak mocno i uparcie żądają legalnej aborcji.
Fronda.pl
Komiks autorstwa Wojciecha Romerowicza[
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
GKC
2014-01-16, 12:31
To mężczyzna powinien decydować, czy kobieta ma się poddać aborcji.
konto usunięte
2014-01-16, 13:24
I wracamy do dyskusji, czy zygota nieposiadająca układu nerwowego jest człowiekiem.
konto usunięte
2014-01-16, 13:27
konto usunięte
2014-01-16, 13:30
@voidinfinity A czemu miałaby nie być człowiekiem? Z jednej strony to istotnie - to tak jakbyś nazwał domem same fundamenty. Ale z drugiej strony człowiek to nie dom, a rozpoczyna on swoje istnienie kiedy zaczyna żyć i rozwijać. Śliska granica. Jeśli nawet nie można jej dokładnie określić, to wolę zrobić błąd w stronę człowieka i chronić życie, niż błąd w stronę zygoty i skazywać młodą formę człowieka na śmierć.
Ale ona go nie usunęła, jeden but został.
konto usunięte
2014-01-16, 13:47
płód to nie dziecko ani człowiek
bo jajko nie jest kurą, ziarno rośliną czy drzewo zeszytem, granica jest bardzo sztywna nazywa się poród, to prolife świry próbują przy niej na siłę gmerać, tak że zaraz jak spuścisz się na podłogę to cię oskarżą o masowy mord
konto usunięte
2014-01-16, 14:30
konto usunięte
2014-01-16, 14:49
konto usunięte
2014-01-16, 16:42
logika środowisk feministycznych/pro genderowych/ ekologów/zielonych/ "liberałów'' zamyka się w tym obrazku
a tak co do frondy to raz chyba czy dwa czytałem artykuły na tej stronie i już tam nie wróciłem, bo tam czytać o np. homosiach to tak jakby czytać o księżach na feminotece
Zgodnie z dobrymi zwyczajami stanowienia prawa, a mianowicie że prawo nie powinno być wewnętrznie sprzeczne to aborcja powinna być nielegalna. Skoro w prawie cywilnym przy spadkobraniu istnieje instytucja nasciturusa czyli dziecka nienarodzonego (a ze względu na brak dokładnych definicji nasciturus traktowany jest od zapłodnienia do narodzenia) którego praw do spadkobrania się chroni przepisami prawa to jak można dopuścić do niedawania ochrony nasciturusowi kiedy grozi mu śmierć.