Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Art. 33. KRD [Obowiązki kierującego rowerem, motorowerem lub hulajnogą elektryczną]

1. Kierujący rowerem lub hulajnogą elektryczną JEST ZOBOWIĄZANY korzystać z drogi dla rowerów, drogi dla pieszych i rowerów lub pasa ruchu dla rowerów, jeżeli są one wyznaczone dla kierunku, w którym się porusza lub zamierza skręcić...

podpis użytkownika

Q L I M A X
Zgłoś
Jarosławkaczyński 2023-06-11, 10:21 6
Do piachu z takimi dziadami

podpis użytkownika

J🤬 was wszystkich c🤬le.
Zgłoś
lysymisio6969 2023-06-11, 10:25 24
ja tam czasem pedalarzy rozumiem jak jeżdzą asfaltem a nie ścieżką. wystarczy przejechać się rowerem po ścieżce z polbruku.. plomby wypadają po 500 metrach o powybijanych nadgarstkach nie wspomnę, a myślę że 80% ścieżek w miastach jest z polbruku
Zgłoś
DMT 2023-06-11, 10:41 28
lysymisio6969 napisał/a:

80% ścieżek w miastach jest z polbruku

Ścieżki te, powstały przy kooperacji, z fachowcami z polmosu...

podpis użytkownika

Q L I M A X
Zgłoś
lysymisio6969 2023-06-11, 10:53 4
DMT napisał/a:

raczej w kooperacji wójta ze znajomym brukarzem..

a raczej układaczem polbruku, znajdźcie mi teraz brukarza, który połupie kamienie i z nich ułoży drogę czy nawet ścieżkę. w tamtym roku w lesku odwiedziłem 4 "stolarzy" szukając grubościówki i za każdym razem słyszałem "grubościówka? my z płyt meble robimy.."
Zgłoś
zbigniewz 2023-06-11, 11:40 8
lysymisio6969 napisał/a:

ja tam czasem pedalarzy rozumiem jak jeżdzą asfaltem a nie ścieżką. wystarczy przejechać się rowerem po ścieżce z polbruku.. plomby wypadają po 500 metrach o powybijanych nadgarstkach nie wspomnę, a myślę że 80% ścieżek w miastach jest z polbruku

Jeżdżę i rozumiem. Jadę sobie ścieżką, a tu dołek przy każdym wyjeździe z posesji. Gdzieniegdzie kostka którą się czuje bez amortyzatora. Asfalt polepiony z resztek. Korzenie powodujące nierówności na ścieżce i wiele innych.
W autach macie AMORTYZATOR i SZEROKĄ OPONĘ dzięki czemu tego nie czuć, a przy półtora cala oponie nawalonej 5cioma barami jak nie 11stoma barami czuć każde gówno.
Dobrze że mam gravela i mi te 4-5 barów starczy.
Zgłoś
Hyperion 2023-06-11, 12:24 97
zbigniewz napisał/a:

Jeżdżę i rozumiem. Jadę sobie ścieżką, a tu dołek przy każdym wyjeździe z posesji. Gdzieniegdzie kostka którą się czuje bez amortyzatora. Asfalt polepiony z resztek. Korzenie powodujące nierówności na ścieżce i wiele innych.
W autach macie AMORTYZATOR i SZEROKĄ OPONĘ dzięki czemu tego nie czuć, a przy półtora cala oponie nawalonej 5cioma barami jak nie 11stoma barami czuć każde gówno.
Dobrze że mam gravela i mi te 4-5 barów starczy.

A ty k🤬a czaisz, że ważniejsze od twojego komfortu jest bezpieczeństwo? Jak cię dupa boli od jazdy na rowerze, to albo przesiądź się na hulajnogę, albo wyp🤬ol tą kozę na której jeździsz i kup coś z amortyzacją. Ja p🤬le. Przymus to powinien być, owszem. Przymus rozjechania każdego pedalarza który mając ścieżkę rowerową, nie korzysta z niej (bo dupa boli).
Zgłoś
tomnbb 2023-06-11, 13:16 13
W moim mieście są świetne asfaltowe ścieżki ale "kolarze" i tam muszą pop🤬lać po drodze - to chyba taki rodzaj snobizmu - mam kolare to muszę się wyróżniać. Policja w kilku miejscach przy okazji stania z suszarką wlepia takim mandaty. A po po kostce da się jechać kolarką. Przykładem są etapy kolarskie np. Paryż-Roubaix. Tam zawodowcy jakoś nie narzekają na kocie łby.
Zgłoś
~Dostojny 2023-06-11, 13:26 4
lysymisio6969 napisał/a:

W polbruku to cię wystrugali.

podpis użytkownika

Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Zgłoś
Geniuuuu 2023-06-11, 14:45 7
DMT napisał/a:

Można jeździć nocą przez las w środku stycznia w śniegu do korby a Tobie nadgarski wybija od krzywo ułożonej koski ? :o
Zgłoś
Msfrozen 2023-06-11, 14:59 1
Art. 33. KRD [Obowiązki kierującego rowerem, motorowerem lub hulajnogą elektryczną]

motorowerem xd chyba na głowe upadles wiesz co to motorower to skutery lub pojazdy quad,cros,scigacz o pojemnosci do 50cm i jezdzi sie po ulicach,drogach jak samochodami

sam artykul wyglada tak i nie ma w nim nic o motorowerach
Art. 33. (Obowiązki i zakazy dotyczące kierującego rowerem lub hulajnogą elektryczną)
Zgłoś
k................8 2023-06-11, 16:47
Ten film jest starszy niż wprowadzone i cytowane przepisy
Zgłoś
ritu4l 2023-06-11, 22:11
kris1978 napisał/a:

Ten film jest starszy niż wprowadzone i cytowane przepisy

Debil

podpis użytkownika

One, two, Freddy's coming for you.
Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, gonna stay up late.
Nine, ten, never sleep again.
Zgłoś
PsikutaBezS 2023-06-12, 5:12
...jeżeli są one wyznaczone dla kierunku, w którym się porusza lub zamierza skręcić... !!! Naucz się przepisów... debilu
Zgłoś
x................9 2023-06-12, 6:25 2
alucard321 napisał/a:

A ty k🤬a czaisz, że ważniejsze od twojego komfortu jest bezpieczeństwo? Jak cię dupa boli od jazdy na rowerze, to albo przesiądź się na hulajnogę, albo wyp🤬ol tą kozę na której jeździsz i kup coś z amortyzacją. Ja p🤬le. Przymus to powinien być, owszem. Przymus rozjechania każdego pedalarza który mając ścieżkę rowerową, nie korzysta z niej (bo dupa boli).

Polecam spryskiwacze przy omijaniu włączyć. Najlepiej w trybie spryskiwania szyby + reflektory.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie