👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Czyżby na Sadistic.pl zagnieździli się kreacjoniści? To byłoby dopiero sadystyczne. Z takimi ignorantami to na harda od razu....

Patrząc na tego idiotę kreacjonistę przeprowadzającego wywiad jestem pewien, że o ile może nie ma jednoznacznych dowodów na istnienie sytuacji zwiększania się ilości informacji genetycznej w genomie (a więc jego ewolucji) to są przypadki zmniejszanie się ilości informacji w genomie i jego powolnej degeneracji - takim przykładem są katolicy, których mózgi zmniejaszają się co pokolenie ignorując otaczające ich infromacje zbyt trudne do przetworzenia i powtarzając sobie jak mantrę "świat powstał 6 tysięcy lat temu, dinozaury nie istniały, badania metodą połowicznego rozpadu izotopu węgla to kłamstwo, ludzie pochodzą od Adama i Ewy, Ziemia jest płaska i leży w centrum Wszechświata i to wokół niej obraca się Słońce..."
Katolicka zaraza znowu wojuje podchwytliwymi pytaniami ? Czyżby stosy i miecze wyszły z mody ?

Mutacja (łac. mutatio â zmiana) â to nagłe, skokowe zmiany materiału genetycznego, możliwe jest jego dziedziczenie. Insercja - Wstawienie jednej lub kilku par nukleotydów. Duplikacja - Podwojenie chromosomu. Trisomia - Dodanie o jeden chromosom za dużo (2n+1) â np. Zespół Downa. Poliploidalna - Zmiana liczby całych chromosomów (może wypaść lub przybyć jeden chromosom). Internet nie boli
. A no fakt, zapomniałem - komputer i internet to wytwór Szatana XD. A więc zatkać uszy, do roboty i na tacę księdzu jak zawsze ;P.

Pan Fasola - ten nick to raczej nie przypadek...
Zapewne masz taki sam iloraz inteligencji co postać grana przez Rowana Atkinsona...
Zapewne masz taki sam iloraz inteligencji co postać grana przez Rowana Atkinsona...

Nie staje po żadnej ze stron konfliktu, o ile w ewolucję wierze to w samoistne powstanie życia nie bardzo. Oglądałem kiedyś film na temat genomu, że jest to struktura dość skomplikowana i zdolna do replikacji co jest procesem niesamowicie złożonym i mówienie że powstała sama to trochę tak jakby powstał jakiś system operacyjny + stacja dysków do jego kopiowania i te rzeczy musiały by powstać równolegle. Przy czym niema dowodów że genom ewoluował z form prymitywnych, może oto chodziło w tym filmie. Najgorsze jest to ze ewolucjoniści i kreacjonaliści to ludzie którzy mają klapki na oczach i nie są wstanie dopuścić myśli że ktoś inny czasem może mieć racje, tym bardziej że żadna ze stron niema silnych dowodów.

porażka
czy tutaj na prawdę muszą się wypowiadać sami idioci?
wklejacie formułki znalezione w internecie a nawet nie rozumiecie sensu tematu, w którym się wypowiadacie
nikt nie widzi, że w ten wygadany łeb w peruce udzielił dokładnej, rozwiniętej odpowiedzi na to pytanie, co w dodatku podsumował w ostatnim zdaniu?
fakt trochę zbłądził z sensem tej wypowiedzi, ale wystarczy IQ ponad 90, żeby zrozumieć o czym mówi

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie