👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Trzeba być debilem żeby nie zapinać pasów, ale jednocześnie jestem przeciwnikiem obowiązku ich zapinania. Selekcja naturalna powinna działać.

Ta, lepiej nie zapiąć pasów bo trzeba postawić się prawu. Później spotkamy się na hardzie, tylko idioci jeżdżą bez pasów.
@upup Sam jesteś debilem. W wypadku przy prędkości np ponad 100km/h to wylatujesz przez szybę i żyjesz a przy zapiętych pasach giniesz zgnieciony w samochodzie. Nie zawsze ale często tak jest tu masz przykład gazetawroclawska.pl/artykul/919976,szczodre-smiertelny-wypadek-pod-wro...
Dwie osoby nie miały zapiętych pasów i przeżyły a babka miała i zaliczyła zgon
Dwie osoby nie miały zapiętych pasów i przeżyły a babka miała i zaliczyła zgon
Aj ale wy się kłócicie o zapięte pasy, czy nie zapięte....
...Fajnie jebła przecież.
...Fajnie jebła przecież.

@up: Jak wylecisz przez szybę to przeżywasz tylko w przypadku, gdy przeszkoda jest niższa od maski, jak to coś większego to się roztrzaskasz. Poza tym w razie uderzenia to karoseria samochodu bierze na siebie większość energii, jeżeli jesteś taki twardy, żeby wybić dwuwarstwową szybe klejoną głową i jeszcze przeżyć, lądując z prędkością z jaką wcześniej jechał samochód, to gratuluję. Bosz, skąd sie tacy debile biorą. To, że bez pasów bezpieczniej to MIT, byłem na szkoleniu z bezpieczeństwa RD i w ponad 99% pasy ratują życie.

Logika na najwyższym poziomie:
Jedna na sto tysięcy ludzi która nie zapięła pasów podczas wypadku wyleciała przez szybę i przeżyła -> nie zapinam pasów bo niezapięte pasy ratują życie.
Ale nie zapinaj pasów. Oszczędzisz nam w przyszłości płacenia pieniędzy na swoje głupie dzieci.
Jedna na sto tysięcy ludzi która nie zapięła pasów podczas wypadku wyleciała przez szybę i przeżyła -> nie zapinam pasów bo niezapięte pasy ratują życie.
krbrd.gov.pl/kampanie/pasybezpieczenstwa.htm napisał/a:
MIT:
Wśród kierujących i pasażerów krąży teoria, że podczas wypadku lepiej wypaść z auta niż być w nim uwięzionym.
FAKT:
Badania wskazują, że w przypadku wyrzucenia ciała przez przednią szybę ryzyko odniesienia ciężkich ran w wypadku jest 25 razy większe. Natomiast ryzyko śmierci jest 6 razy większe.
Ale nie zapinaj pasów. Oszczędzisz nam w przyszłości płacenia pieniędzy na swoje głupie dzieci.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie