Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
ŻóltoCzarnyŻydPedał 2025-06-09, 17:01 7
fajny ten tiktok

podpis użytkownika

Cześć. Szukam tutaj koleżanek i kolegów.
Zgłoś
Pablohasan85 2025-06-09, 17:09 7
Podszedł tak ładnie że aż żal że nie spróbował.
Zgłoś
GrubyKleks 2025-06-09, 17:39 5
nie oglądać, nic się nie dzieje
Zgłoś
Tobiahus96 2025-06-09, 18:44 1
Bardziej mi to wygląda albo na problem z wyciągnięciem podwozia lub jakiś błąd pilota i odejście na drugi krąg albo na jakiś lot pokazowy.
Zgłoś
Palikuty 2025-06-09, 19:05 1
Fouga Magister to już zabytek. Fajnie go pooglądać. Ale filmik na sadola się nie nadaje.
Zgłoś
metyoo 2025-06-09, 19:05 6
Tobiahus96 napisał/a:

Bardziej mi to wygląda albo na problem z wyciągnięciem podwozia lub jakiś błąd pilota i odejście na drugi krąg albo na jakiś lot pokazowy.

to najpewniej samolot szkoleniowy, więc kursant pewnie faktycznie zapomniał o podwoziu, a instruktor uratował sytuację, potem było już za mało miejsca na bezpieczne lądowanie i polecieli na drugie podejście.
Zgłoś
Tobiahus96 2025-06-09, 19:07
metyoo napisał/a:

to najpewniej samolot szkoleniowy, więc kursant pewnie faktycznie zapomniał o podwoziu, a instruktor uratował sytuację, potem było już za mało miejsca na bezpieczne lądowanie i polecieli na drugie podejście.

Trafna uwaga,w sumie to nie wziąłem tej opcji pod uwagę ponieważ nawet nie mam pojęcia jak wyglądają samoloty szkoleniowe.
Zgłoś
metyoo 2025-06-09, 19:12 1
Tobiahus96 napisał/a:

Trafna uwaga,w sumie to nie wziąłem tej opcji pod uwagę ponieważ nawet nie mam pojęcia jak wyglądają samoloty szkoleniowe.

mały odrzutowiec, do tego bez uzbrojenia. takich dwumiejscowych odrzutowców raczej się nie sprzedaje komercjalnie
Zgłoś
Palikuty 2025-06-09, 19:17 1
metyoo napisał/a:

mały odrzutowiec, do tego bez uzbrojenia. takich dwumiejscowych odrzutowców raczej się nie sprzedaje komercjalnie

Niekoniecznie. W Europie ten typ był wycofywany w latach 80 i 90. Cała masa tego poszła w prywatne ręce.
Zgłoś
smc 2025-06-09, 20:18
Coś jak nasze FA50. Do pokazów, do szkolenia, do zabawy.

A Fulcrumy oddaliśmy na złom...
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-06-09, 21:10 1
smc napisał/a:

Coś jak nasze FA50. Do pokazów, do szkolenia, do zabawy.
A Fulcrumy oddaliśmy na złom...

Nie, bo w częściach pojechały na Ukrainę, tam się bardziej przydają. Poza tym, nie wszystkie.
Ale prawda, że PiSiury pojęcia nie miały o zbrojeniach. Zamawiano, co popadnie, byle więcej. A Już najgłupszą decyzją był zakup amerykańskich Abramsów, i koreańskich K2 na raz. Do tego, mamy przecież Leopardy i może jakieś PT-91 się ostały. Które państwo ma aż cztery typy czołgu podstawowego? Przecież w czasie wojny to logistyczny koszmar. Powinien być jeden, obojętnie który.
Zgłoś
ufok 2025-06-09, 21:14
TwójCzarnyPan napisał/a:

Które państwo ma aż cztery typy czołgu podstawowego? Przecież w czasie wojny to logistyczny koszmar. Powinien być jeden, obojętnie który.

Z samolotami to samo. Mieliśmy dwa Tu-154 a teraz żadnego
Zgłoś
smc 2025-06-09, 21:40 3
TwójCzarnyPan napisał/a:

. A Już najgłupszą decyzją był zakup amerykańskich Abramsów, i koreańskich K2 na raz. Do tego, mamy przecież Leopardy i może jakieś PT-91 się ostały. Które państwo ma aż cztery typy czołgu podstawowego? Przecież w czasie wojny to logistyczny koszmar. Powinien być jeden, obojętnie który.

Tam, gdzie leżą zdolnościnobronne kraju, tam nie ma miejsca na głupotę. Są tylko interesy obcych mocarstw. A w tym wypadku wygranym jest jeden. Raczej jedna.
Zgłoś
sothis 2025-06-09, 22:19
smc napisał/a:

Tam, gdzie leżą zdolnościnobronne kraju, tam nie ma miejsca na głupotę. Są tylko interesy obcych mocarstw. A w tym wypadku wygranym jest jeden. Raczej jedna.

Hmm....nie znam sie, więc sie wypowiem.
Nie jest tak, ze każdy ma inne słabe punkty i różnorodność (tak jak i różnorodność rasy i kultur zdrowego, francuskiego społeczeństwa) utrudni atakującemu wyspecjalizowaie sie w jakimś typie ataku?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie