Główna Poczekalnia (4) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 15 minut temu
zarobki polaków
pazuzu • 2017-05-23, 16:10
Suchar na dziś

Szydło powiedziała, że dochody Polaków rosną. Podliczyłem, ile mam netto. Wyszło mi, że nie jestem Polakiem.

Jak za suche to łykajcie
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
decode21 2017-05-23, 23:35 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
KlinikaAborcyjna 2017-05-24, 0:09
Deflacja może być:
1) deflacją pozytywną spowodowaną postępem technologicznym
2) deflacja negatywną spowodowaną zapaścią gospodarczą
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-24, 0:42 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-24, 11:08 1
Zgłoś
maudite 2017-05-24, 12:04 3
@Maupajoke - dobrze napisane. Faktyczny spadek wartości pieniądza widać po tym, jak wygląda życie dziś i powiedzmy 60 lat temu. Wtedy robotnik (czyli dół hierarchii płacowej) z jednej pensji był w stanie utrzymać swoją rodzinę - bez luksusów, ale mieli spełnione podstawowe potrzeby bytowe. Obecnie, w zamożniejszych gospodarkach, gdzieniegdzie jest to jeszcze możliwe, ale bardzo rzadko. Wyobraźcie sobie, jak u nas zwykły robotnik miałby utrzymać 3-4 osobową rodzinę z pensji 2-2,5 tys. No, o ile mają własny kąt do mieszkania, to jeszcze jest wykonalne, ale przy wynajmie/hipotece to chyba zostaje im śmierć głodowa. Więc musi pracować mąż i żona, a i tak jest ciężko, bo trzeba spłacać kredyty, których udzielił bank z wirtualnych pieniędzy.
Zgłoś
Elmah 2017-05-24, 15:10
Dlatego trzymam oszczędności w bitcoinach żeby nie dać się okradać przez inflację.
Zgłoś
MrBanankiewicz 2017-05-24, 15:19
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-24, 15:23
Elmah - bitcoin to nic innego jak bańka spekulacyjna, finalnie przez bitcoin i inne kryptowaluty będzie płacz i zgrzytanie zębów.
Zgłoś
konto usunięte 2017-05-25, 2:32
decode21 napisał/a:

Tak dokładnie, deflacja to zjawisko negatywne. Tak, inflacja na poziomie około 2% jest pozytywna. Po prostu ty jesteś za głupi żeby mieć prawo głosu.

w jaki sposob inflacja na poziomie 2% jest dla ciebie pozytywna??

jak pracujesz w banku centralnym to ustalasz inflacje na poziomie 2%, zebys mogl przycyganic troche pieniedzy, ale zeby inflacja nie byla wystarczajaco wysoka zeby ryzykowac upadek waluty i zalamanie gospodarki...
tak samo jak prowadzisz polityke wiecznego zadluzenia w rzadzie czy samorzadach...

dla ciebie jako szarego obywatela jakakolwiek inflacja jest negatywna...

chyba, ze nie posiadasz srodkow finansowych i zyjesz z handlu wymiennego

RYZY1981 napisał/a:

Elmah - bitcoin to nic innego jak bańka spekulacyjna, finalnie przez bitcoin i inne kryptowaluty będzie płacz i zgrzytanie zębów.

tak samo dolar czy euro od kiedy zniesiono parytet zlota...
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem