Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:25
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ronoaro 2012-06-26, 10:29 3
Filmik poświęcony inżynierom budujacym polskie autostrady.
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-26, 12:24
Po obejrzeniu tego filmiku jestem juz pewien ze mentalnosc polakow wcale nie tak bardzo rozni sie od ruskich ; ) Zajebiste, lap browara!
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-26, 12:43 2
Uwielbiam ten rusglish ;d
Zgłoś
szymek61 2012-06-26, 12:46 5
Co z tego jak zarabiają pierdylion razy tyle ile magistrowie stosunków międzynarodowych, europeistyki ( o ile wgl ci pracują)
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-26, 12:47 1
Jako inżynier stwierdzam, że ta piosenka jest zajebista
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-06-26, 13:50
szymek61 napisał/a:

Co z tego jak zarabiają pierdylion razy tyle ile magistrowie stosunków międzynarodowych, europeistyki ( o ile wgl ci pracują)

Mistrzu... Jeśli ciebie nie nauczyli to magister jest poziomem w edukacji wyższym od inżyniera i ten także musi nim zostać jeśli chce się dalej wspinać do doktora i profesorka.
A europeistyka czy stosunki to nie jedyne kierunki które Uniwersytety oferują.
Dopisywanie sobie inż. to jakby dopisać sobie lic. przed nazwiskiem, czyli to w sumie magiczny sposób na przedłużenie penisa...
Zgłoś
szymek61 2012-06-26, 14:02 2
Arashel napisał/a:

Mistrzu... Jeśli ciebie nie nauczyli to magister jest poziomem w edukacji wyższym od inżyniera i ten także musi nim zostać jeśli chce się dalej wspinać do doktora i profesorka.
Dopisywanie sobie inż. to jakby dopisać sobie lic. przed nazwiskiem, czyli to w sumie magiczny sposób na przedłużenie penisa...

W takim razie wskaż kierunki, które są lepsze od tych inżynierskich i zapewniają lepszą przyszłość. Nic nie piszę, że magister stoi wyżej czy niżej w hierarchii, więc nie tłumacz mi rzeczy o której nie wspomniałem...
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-26, 14:05 40
Arashel napisał/a:

Zgłoś
Ork.Fajny 2012-06-26, 14:30 2
szymek61 napisał/a:

W takim razie wskaż kierunki, które są lepsze od tych inżynierskich i zapewniają lepszą przyszłość. Nic nie piszę, że magister stoi wyżej czy niżej w hierarchii, więc nie tłumacz mi rzeczy o której nie wspomniałem...

Nigdzie nie stwierdziłem że kierunki są jakieś lepsze na Uniwerkach. Powiedziałem tylko że inżynier nie jest lepszy od magistra bo to "niższy" poziom.
Kierunki związane z chemią, technologią chemiczną, biologią, jakąś mikrobiologią z zacięciem genetycznym nie są w stanie różnić się od siebie na tych dwóch rzekomo różnych typach uczelni. Nie wiem jakby to było w ogóle możliwe by na jednej uczelni mówili o jednym aspekcie danej dziedziny a na drugiej o drugim, to by spowodowało tylko to że na jedno stanowisko potrzeba by było dwóch ludzi chyba. A jestem w stanie powiedzieć tylko o tych kierunkach bo informacje mam o nich tylko, założe się że inne dziedziny wyglądają podobnie.
Ja np. studiuję Biotechnologię i wydaje się być dość wyraźnie lepiej prowadzona na uniwerku bo znajomy z polibudy na tym samym roku nie wiem o czym mówię kiedy wchodzi na ten temat a jedyne czym się może pochwalić to szeroka wiedza matematyczna i fizyczna, z tej pierwszej nie skorzysta w swojej dziedzinie nigdy a w tej drugiej nas po prostu nauczyli tego co powinniśmy wiedzieć. Mogę też na poprawkę wziąć sytuację że inżynierów biotechu tam cały jeden rok męczyło się tymi nie istotnymi pierdołami matmo-fizycznymi ale mają pół roku więcej i w ten czas wklepią sobie do głowy to co my.

W skrócie:
Proponuje przestać uważać magistra za coś gorszego, bo inżynier musi także ten stopień posiadać jeśli chce iść dalej w edukowaniu się. I także proponuje przestać uważać inż. za coś ZAWSZE lepszego bo jest wiele identycznych kierunków gdzie ilość wiedzy do wtłuczenia jest identyczna.
Zgłoś
rafiki 2012-06-26, 14:38 5
@up

"Ja np. studiuję Biotechnologię" - nie lepiej od razu było iść na bezrobotne albo do maka?
Zgłoś
szymek61 2012-06-26, 15:09
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
skandal89 2012-06-26, 15:35 3
nie powiedziałbym że tyt inżyniera to to samo co licencjat, jako inżynier mozna spokojnie szukac pracy i pracowac w zawodzie, ale wiadomo, ze warto dorobić mgr za to po licencjacie kto i gdzie Ci przyjmie ?

Nie wiem jczemu tak jest ale zawsze pisze sie mgr inż. bla bla a nigdy mgr lic.
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-26, 16:51
Arashel, ale Ty bierzesz pod uwagę tylko to, że tytuł magistra jest wyżej niż inżyniera w hierarchii uczelni itp. i owszem, jest potrzebny żeby iść wyżej, ale ile ludzi po studiach robi doktoraty itp ? Zdecydowanej większości wystarczy inżynier, ewentualnie potem magister i jakoś sobie radzą, a co do biotechnologii to u nas nie wróżę Ci narazie świetlanej przyszłości, za mały rynek pracy.
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-06-26, 17:45
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem