👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:09

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Piękny materiał
Ciekawe czy to był ciekły azot, ciekawe czy sie wylał na kogoś

i potwierdza sie stara prawda z amerykanskich filmow, fam sie nie hamuje, tam sie trabi

@4hitch Gratuluje bycia ekspertem od wszystkiego, wystarczy małe wgłębienie na ciele w którym azot się zatrzyma i już masz odmrożenia takie że bąble się robią i skóra schodzi, na filmie nawet typek odwrócił dłoń temu gościowi wieżchem do góry. Jak myślisz po co? Żeby gładszą powierzchnią była skierowana do góry i żeby ładnie spływał sobie azot po niej.
A skąd wiesz że nie hamował? Przy 100 km/h masz prawie kilometr drogi hamowania dla pociągu towarowego.
A skąd wiesz że nie hamował? Przy 100 km/h masz prawie kilometr drogi hamowania dla pociągu towarowego.
to się nazywa znaleźć w właściwym miejscu o właściwym czasie... z kamerą...

4hitch napisał/a:
@cys23 zgadzam się nie wyhamowałby. Po zderzeniu zajęło mu to 33 sekundy
Oj dekielku zauważ, że ciufcia się wykoleiła w 42 sek widzisz jak skład z cysterną się przewraca.
Dlaczego tak w ogóle ten koleś z dźwigiem tam stał? Ktoś go z przodu zablokował czy co?
4hitch,
jeżeli jest jakaś dziedzina w której nie jesteś eksperte to wyjdź z sadola
jeżeli jest jakaś dziedzina w której nie jesteś eksperte to wyjdź z sadola

Pociąg nie hamuje tak jak samochód że naciskasz hamulec i zaczynasz zwalniać. Tam zanim przez przewody pneumatyczne, dotrze zwiększone ciśnienie (fala uderzeniowa) do układów hamowania każdego wagonów minie dosyć sporo czasu, dlatego po przekręceniu kranu hamulca na maksymalną pozycje z początku nie dzieje się nic, dopiero po pewnym czasie następuje widoczne zwalnianie pociągu. Nie nie jestem ekspertem ;]
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie