Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 60 minut temu
Znajomości haseł partyjnych czy wyroków sądowych- takiej wiedzy od młodzieży wymaga proboszcz parafii w Skorzewie. Odpowiedzi na szereg zdumiewających pytań ks. Prałat Eugeniusz Filipski ma zweryfikować podczas egzaminu poprzedzającego bierzmowanie.

Ks. Prałat Eugeniusz Filipski z Parafii Matki Bożej Nieustającej Pomocy w Skorzewie, wśród zagadnień mających przygotować do sakramentu, oprócz wiedzy dotyczącej podstawowych wartości chrześcijańskich, zadał też szereg zdumiewających pytań. Kilka z nich przytaczamy poniżej:

- Dla nas, chrześcijan, Bóg, Kościół, Ojczyzna są najwyższymi wartościami. A dla liberałów i ateistów. ..?
- Którzy ludzie chcą usunąć religię z życia Unii Europejskiej, aby zaprowadzić wszędzie ateizm publiczny?
- Kto pierwszy zażądał usunięcia krzyża sprzed Pałacu Prezydenckiego?
- Aktualnie działacze jakich partii są wrogami Krzyża i Kościoła?
- Czy zauważasz w telewizji ludzi nienawidzących Boga?
- Podaj przykłady, że nawet sądy coraz częściej osądzają niesprawiedliwie katolików, zasłaniając się prawem unijnym?
- Którzy Polacy nie chcą dialogu z chrześcijanami, ale tylko chcą propagować ateistyczną ideologię Brukseli?
- Jaka jest treść okrzyków bojowych SLD pod adresem Kościoła katolickiego? Podaj 14 (sic!) przykładów

Na tym jednak nie koniec- jak donosi gazeta, niektóre pytania zostały opatrzone komentarzem samego księdza proboszcza, co jak łatwo się domyśleć stanowi jedyną i niepodważalnie właściwą odpowiedź. Zatem uczeń zapytany np. o to co dla liberałów i ateistów jest najwyższą wartością? Powinien odpowiedzieć że pieniądze i chęć zysku, natomiast prezydenta Bronisława Komorowskiego i ugrupowania lewicowe, młodzież ze Skorzewa powinna traktować jako przeciwników Kościoła. W przeciwnym razie bierzmowania nie będzie.

Czyżby jakaś przymusowa indoktrynacja?
żródło
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-10-12, 16:44 5
Przecież nie od dziś wiadomo iż większość fundamentalnych teistów jest oderwana od rzeczywistości.
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-12, 16:48 32
nie to nie indokrynacja to po prostu kościelny debilizm i głupota
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-12, 17:04 12
Cytat:

- Dla nas, chrześcijan, Bóg, Kościół, Ojczyzna są najwyższymi wartościami.[...]

wydawało mi się, że zawsze było "Bóg, Honor, Ojczyzna" ale ten gościu mnie przekonał, kościół jest ważniejszy niż honor
Zgłoś
decode21 2014-10-12, 17:45 23
Artykuł z 2011r. z jakichś Faktów i Mitów. Byle głupotę ktoś napisze i wyskakują sadisticowi celebryto- ateiści.
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-12, 17:56 14
@up
i zaraz po nich wyskakuje zaslepiony nienawiscia obronca ''chrzescijanskich wartosci'' ktore to sa

-kochaj blizniego byle nie liberala

-kradnij tylko emerytury starszych ludzi

-zaslaniaj pedofilow wlasnym cialem i wiara

itp
jaki polski koscol jest kazdy widzi
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-12, 18:13 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-12, 18:22
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Pater patriae 2014-10-12, 19:46 8
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-12, 19:49 4
Wydaje się oderwane od rzeczywistości ale to najzwyklejsza norma. Na próżno szukać inteligencji wśród katoli.

Spina dup za 3... 2... 1...
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-12, 20:06 2
To teraz ja podam co pytał ksiądz proboszcz u mnie
- czy wąchałeś mamie majtki
- czy podglądasz kolegów na wuefie i dotykasz się z nimi
- czy wchodzisz tacie pod prysznic
- czy masz plamy na pościeli

Ksiądz probosz Andrzej M. z Gorlic. Wszyscy wiedzą że to pedofil i nic. CO wiecej byl oskarzany rok temu o molestowanie ... zatuszowano
Zgłoś
BigMrBlack 2014-10-12, 20:30 7
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-12, 21:56 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-13, 0:19 6
Cytat:

kościelny debilizm

Uwielbiam pleonazmy.
Zgłoś
Alonso 2014-10-13, 9:32
Jestem ateistą i nie lubię Kościoła i jego książąt, ale nie potrafiłbym odpowiedzieć na te pytania.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem