Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:39
JoSeed 2025-10-09, 20:30 3
majeńka napisał/a:

To ja zrobię filmik z Zimnym Lechem, i pokażę go Jarusiowi.
A to się chyba nie zmieniło — przed Internetem taką nienaruszalną wiedzę przekazywała babcia albo kuzynka ciotki...

Jestem za filmikiem! 🤩
Może wreszcie zechciałby dołączyć do brata...
Zgłoś
Antoni79 2025-10-09, 20:31 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
CoolPHONE 2025-10-09, 20:33 4
Z cyklu słynne cytaty :
"Wszystko co jest w internecie jest prawdą"

Abraham Lincoln
Zgłoś
BigLebovsky 2025-10-09, 20:39 2
Shaolin_Majster napisał/a:

Te, ekspert od trzymania pałki, a co niby robi nie tak?
Fejk nie fejk, przynajmniej pedałmetalu nie grają. 😈🤘🏻

Majster! No jak fejk, no jak? Przecież grajom i sie ruszajom
Zgłoś
Wywrotowy 2025-10-09, 20:56 3
Antoni79 napisał/a:

Trudno polemizować, bo nie wiemy. Jesteśmy tylko nośnikiem świadomości.

I widzisz! Tu utrafiłeś w sedno sprawy: "Nie wiemy" - Kot Schrödingera zastosowany do tzw. "duszy" ? Jej superpozycja? W chrześcijaństwie, które ma tak jak judaizm i islam wiele zapożyczeń z religiami starożytnego Egiptu i mazdaizmu (nie mylić z zaratusztrianizmem choć są blisko siebie nie tylko geograficznie)?
Skąd wzięła się prareligia i dokąd prowadzi? Moim zdaniem do piachu...

A naszą nadzieję w życie wieczne z ukochaną osobą monetyzują bezwzględnie przedsiębiorstwa o preferencyjnym statusie podatkowym typu "związki wyznaniowe" np. kościół katolicki.
Zgłoś
darek1234 2025-10-09, 20:57 1
"Zaraz się znajdzie jakiś głupek co powie że to fejk....albo ai."

Tu nawet głupka nie potrzeba, bo to AI
Zgłoś
tars 2025-10-09, 22:43
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
livkaolivqa 2025-10-09, 23:23 1
JoSeed napisał/a:

Pokazuję matce, jak ma przemywać oczy niemowlęciu - od zewnętrznego kącika do wewnętrznego, jeden ruch, odrzucamy gazik.
A ona do mnie, że coś chyba pomyliłam bo internet mówi inaczej...

Kocham ludzi którzy wolą wierzyć internetowi niż córce pielęgniarce xDDD

darek1234 napisał/a:

Zdobywasz order roku za kija w dupie i nie rozpoznanie sarkazmu (ps. Zdiagnozuj się pod kątem autyzmu i to całkowicie poważnie z dobrej troski pisze bo to dość częsty objaw)
Zgłoś
majeńka 2025-10-10, 0:19 1
livkaolivqa napisał/a:

Kocham ludzi którzy wolą wierzyć internetowi niż córce pielęgniarce xDDD

Zdobywasz order roku za kija w dupie i nie rozpoznanie sarkazmu (ps. Zdiagnozuj się pod kątem autyzmu i to całkowicie poważnie z dobrej troski pisze bo to dość częsty objaw)

Matce dziecka, nie matce JoSeed (która jest dawno na emeryturze jeśli jeszcze żyje). Widzę order za złe rozpoznanie treści. Zdiagnozuj się pod kątem braku autyzmu, to często objawia się przerostem bzdur typu umiejętności społeczne a brakiem umiejętności typu ścisłe parsowanie tekstu.

Myślałam kiedyś że mam zmaksowanego Aspergera, aż poznałam paru informatyków...
Zgłoś
Castamir 2025-10-10, 0:26 2
majeńka napisał/a:

Zmaksowanego? W gazetach (jakby ktoś nie wiedział: taki średniowieczny wynalazek) były kiedyś psychotesty. Robię taki test, wyszło 19/20, czytam dalej i tu szczena opada: "jeśli dostałeś 2-3 punkty masz skłonności bla bla, jeśli dostałeś 4 lub więcej masz prawdopodobnie Aspergera". 4??? Jaki lamus dostałby tylko 4?
Zgłoś
livkaolivqa 2025-10-10, 1:17 2
majeńka napisał/a:

Matce dziecka, nie matce JoSeed (która jest dawno na emeryturze jeśli jeszcze żyje).

No faktycznie coś mi nie pasowało z tą matką ale uznałam że to zignoruje xD mój błąd wybacz jeszcze jestem zbyt młoda żeby ogarnąć że istnieją inne matki w otoczeniu poza moją własną

Może i nie mam autyzmu ale na moje szczęście posiadam inne supermoce tzn ADHD więc moje napisanie przed zastanowieniem się nad sensem jakoś mnie nie zaskoczyło
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-10-10, 2:07 4
Antoni79 napisał/a:

No i miejmy nadzieję, że po zezłomowaniu urządzenia naz soft zostanie gdzieś tam w kosmosie i będzie zachowywał jakiś stan świadomości.

Znikniesz, nie będziesz istniał, tak jak cię nie było zanim się urodziłeś. Takie to straszne? Czemu ludzie tak desperacko chcą wierzyć w jakieś życie po śmierci? Znikniemy i nie będziemy tego świadomi, więc nie będzie problemu.

Na świecie żyje 7 miliardów ludzi, a każdy czuje się wyjątkowy. A ilu było przed nami? Gdzie teraz są? Nie ma ich, już nigdzie nie istnieją, pod żadną postacią i z nami będzie tak samo.
Zgłoś
BigLebovsky 2025-10-10, 5:33
darek1234 napisał/a:

A nie mówiłem że się znajdzie.....

majeńka napisał/a:

Matce dziecka, nie matce JoSeed (która jest dawno na emeryturze jeśli jeszcze żyje). Widzę order za złe rozpoznanie treści. Zdiagnozuj się pod kątem braku autyzmu, to często objawia się przerostem bzdur typu umiejętności społeczne a brakiem umiejętności typu ścisłe parsowanie tekstu.

Czy u was w Szoszonowie jakoś się leczy choroby psychiczne, czy tak cię zostawili na pastwę losu?
Zgłoś
Antoni79 2025-10-10, 8:22 4
TwójCzarnyPan napisał/a:

Znikniesz, nie będziesz istniał, tak jak cię nie było zanim się urodziłeś. Takie to straszne? Czemu ludzie tak desperacko chcą wierzyć w jakieś życie po śmierci? Znikniemy i nie będziemy tego świadomi, więc nie będzie problemu.
Na świecie żyje 7 miliardów ludzi, a każdy czuje się wyjątkowy. A ilu było przed nami? Gdzie teraz są? Nie ma ich, już nigdzie nie istnieją, pod żadną postacią i z nami będzie tak samo.

Kiedyś po wypadku widziałem świat i otoczenie z innej perspektywy, niż własne ciało. Widziałem siebie leżącego, zestresowanego, spanikowanego kolegę, widziałem z góry, gdzie buty poleciały i po ocknięciu wiedziałem, gdzie szukać. Nie widziałem aniołków, tuneli. Całkowity niebyt jak piszesz nie jest straszną opcją, jednak nie koniecznie musi być opcją pewną. Poznajemy wszechświat z pozycji mało wiedzącego stworzenia, które znalazło swój czas na rozwój po katastrofie i wyginięciu gadów, które rządziły światem. Widzimy to co materialne. Promieniowania nie widzisz, a może zabić. Może na dzień dzisiejszy nie jesteśmy w stanie wykryć nośnika świadomości, a może on istnieje? Nasze ciało jest ułomne. Chorujemy, doświadczamy popędów, uzależnień, które zniewalają naszą świadomość i podświadomość. Trudno uwierzyć, że tak doskonały mózg wykształcił się w tak ułomnym ciele. Tak jak z komputerem. To nie komputer jest mądry, tylko ten, co nim steruje.

[ Dodano: 2025-10-10, 08:32 ]
JoSeed napisał/a:

Tak sobie myślę... patrząc na patusiarstwo i tępaków korzystających z netu obawiam się, iż nie przestaną...
Taki przykład z mojego podwórka:
Pokazuję matce, jak ma przemywać oczy niemowlęciu - od zewnętrznego kącika do wewnętrznego, jeden ruch, odrzucamy gazik.
Takich sytuacji jest dużo i to mnie bardzo przygnębia.

Mam znajomą, co wszystkie zalecenia lekarzy, psycholożek, pedagożek przyjmuje jak wyrok i wdraża. Jej dzieci praktycznie nie jedzą już mięsa, mleka, słodyczy, nie mają elektroniki, nie wychodzą do lasu. Zło czai się wszędzie. Ja jako ojciec trójki dzieci z dużą rezerwą podchodzę do lekarskich diagnoz, bo wiele razy razem z żoną mieliśmy my rację, a nie jakaś doktorzyca wykształcona za pieniądze tatusia i wsadzona na siłę do pracy. Czy stomatologa, czy lekarza wybieramy z głębokim zastanowieniem i raczej z dużym doświadczeniem. Przy każdym z trójki dzieci po urodzeniu wciskano nam całkowicie inne zasady wychowania, pielęgnacji. Słucham, wdrażam, ale nie przyjmuję jako wyrok. Dziś bym nie obudził niemowlaka, bo nie wolno przegapić pory kąpieli. Dziś jak dziecko płacze to bierze się na ręce. Przy pierwszym tego ponoć nie wolno robić. Dziecko urośnie i pójdzie.
Zgłoś
Heniu76 2025-10-11, 10:44
JoSeed napisał/a:

Tak sobie myślę... patrząc na patusiarstwo i tępaków korzystających z netu obawiam się, iż nie przestaną...
Taki przykład z mojego podwórka:
Takich sytuacji jest dużo i to mnie bardzo przygnębia.

Będzie tylko gorzej ostatnio lekarz postawił matce diagnozę korzystając z AI na telefonie, choć w sumie to nie wiem czy nie lepiej jakby miał to samodzielnie zdiagnozować
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem