👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
35 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Muchomor czerwony jest znikomo trujący. Ludzie go spożywają dla zdrowotności i energii.
Nic mu nie bedzie bo to muchomor Czerwony a nie Sromotnikowy ion jest zabójczy
Bedzie po tym tylko lekka faza , ludzie normalnie to jedzą,
Bedzie po tym tylko lekka faza , ludzie normalnie to jedzą,
Musiał by zjeść kilkanaście okazów żeby doprowadzić do ewentualnej śmierci, która i tak nie jest zbyt częsta.
jbćTalmud napisał/a:
Muchomor czerwony jest znikomo trujący. Ludzie go spożywają dla zdrowotności i energii.
Na YT jest pełno filmów jak używać tego muchomora
Osobiście próbowałem ale nie polecam, zwłaszcza z alkoholem
JoSeed napisał/a:
Rozbawiłeś mnie
Mnie nie, ale ja chodziłem do ogólniaka.
bercisko napisał/a:
Mnie nie, ale ja chodziłem do ogólniaka.
Ja nawet do ogólniaka nie chodziłam

Wyobraziłam sobie typa, co skrobie te plamki i wsuwa... 😁
Podczas kontrolowanych badań u różnych ludzi zanotowano różne objawy, najczęściej stan zmęczenia, pomieszanie postrzegania przestrzennego, wizualnego i utrata poczucia czasu (także u niektórych odczucie, że czas wcale nie płynie), suchość w ustach, rozszerzenie źrenic i pocenie się. U niektórych ludzi były notowane wymioty, biegunka, duszność oraz spowolnienie (a czasami przyspieszenie) tętna. Żadne trwałe uszkodzenia organów wewnętrznych nie zostały nigdy zanotowane, chociaż podejrzewa się, że mogą powstać zmiany patologiczne w mózgu, gdy grzyb jest zażywany często. Po dwóch godzinach po zażyciu człowiek staje się bardzo senny, najczęściej zasypia głębokim snem przypominającym śpiączkę, który trwa średnio 8 godzin. Wszystkie efekty po spożyciu najczęściej zanikają po 24 godzinach.
Na surowo jest szkodliwy, można sie zatruć, natomiast po wysuszeniu kwas ibutenowy znika i zamienia się w muscymol - związek hmm.. psychodeliczny. Tak był jadany dawno temu, głownie przez ludy syberii i ichniejszych szamanów.
Wysuszony można jest, coś tam klepnie.
Wysuszony można jest, coś tam klepnie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie