Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Złe parkowanie w Pakistanie
Aramis93 • 2025-02-08, 11:20

Kontrowersje w Pakistanie wywołał film, na którym widać zastępcę komisarza Sadiqabadu, który przewodzi akcji zwalczania nielegalnego parkowania. Na nagraniu widać, jak wraz ze swoim zespołem przebija opony motocykli i samochodów zaparkowanych z naruszeniem przepisów ruchu drogowego. Internetowa krytyka była szybka, a wielu uznało działanie za przesadne i niesprawiedliwe, szczególnie w przypadku kierowców o niskich dochodach.
Zmieniono 1 razy Zgłoś
John_Yonderbrack 2025-02-08, 17:33
P🤬lone pastuchy
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-02-08, 17:54
Dostojny napisał/a:

Z ciebie to jest jednak niezły jajcarz

A w czym problem? Ktoś ci zabrania głosować na kogo chcesz, a kandydatom startować? Za to, że większość wybiera pomiędzy dwiema partiami czep się społeczeństwa, a nie systemu.
Dla porównania: za komuny był wybór pomiędzy jednym członkiem PZPR, drugim i trzecim. Ewentualnie, pojawił się jakiś kandydat z partii satelickiej (SD, ZSL). Nie było partii prawicowych, narodowych itp, więc było gówno, nie demokracja.
Teraz są, doceń to. A że mało kto na nich głosuje? Może c🤬jowi z nich kandydaci, albo program mają do dupy.

I nie zapominaj, że nawet Hitler władzę zdobył w demokratyczny sposób właśnie dlatego, że miał odpowiedni dla wyborców program. Próbował wcześniej siłą, ale mu nie wyszło, a demokratycznie już tak.
Zgłoś
~Dostojny 2025-02-08, 18:14
TwójCzarnyPan napisał/a:

I nie zapominaj, że nawet Hitler władzę zdobył w demokratyczny sposób

No właśnie o to mi chodziło, przecież zacytowałem ten fragment.

podpis użytkownika

Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Zgłoś
trawa 2025-02-08, 18:43 1
ism napisał/a:

Tutaj w tym j🤬ym kraju

Filtruj trochę bajerę. Jednostki sa "j🤬e"ale kraj jest piękny i niektórzy są gotowi za niego umierać. Zawsze można zamieszkać w Pakistanie albo innych Bagladeszach.

ism napisał/a:

Marze o polskim Hitlerze który weźmie całe to tałatajstwo za mordy i zaprowadzi w tym kraju porządek, raz na zawsze.

Ja też.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-02-08, 18:59
Dostojny napisał/a:

No właśnie o to mi chodziło, przecież zacytowałem ten fragment.

Hitler rozmontował demokrację bo Niemcy tego chcieli. Wybrali go bo obiecał im zamordyzm. Na szczęście Polacy nie wybierają pojebów typu Kamraci, to może jednak nie chcą i dlatego wciąż wierzę w przyszłość demokracji w Polsce.
Zgłoś
CzerstWybut 2025-02-08, 19:01 1
TwójCzarnyPan napisał/a:

Widzę, w sadoli wstąpił duch społecznictwa i zamordyzmu, chcą karać, j🤬, donosić, nawet po ryjach bić.
No spoko, ale zdajecie sobie sprawę, że w dużych miastach miejsc parkingowych ubywa?
Dwa przykłady z mojego: na jednej ulicy zmieniono kierunek parkowania, poprzednio było po skosie do krawężnika, teraz jest równolegle. Nie wiadomo po co, nikomu to nie przeszkadzało, ale od razu ubyło miejsc parkingowych i auta pojawiły się w pobliskim parku.
Drugi przykład: wzdłuż ulicy poustawiano słupki, namalowano podwójną ciągłą i ustawiono zakaz zatrzymywania. Podobno, dla dobra mieszkańców (osiedle domów jednorodzinnych, naprawdę nie ma ich tam dużo), tyle że z mieszkańcami nikt tego nie dyskutował i to mieszkańcy teraz cierpią. Skutek: auta parkowane na osiedlu gdzie popadnie, aż na samych skrzyżowaniach i teraz śmieciarki nie mogą skręcać. Straż Miejska wali mandaty, a ludzie oddają je do sądu.
Więc problem z c🤬jowym parkowaniem może być skutkiem poj🤬ej polityki władz miasta, warto o tym pomyśleć zanim zaczniecie bić po ryjach.

Zgadzam się, u mnie w miescie zwężają ulice, powiekszaja chodniki, słupki stawiają. Potrafią nawet zrobic ulice jednokierunkową ale miejsca na parkowanie nie ma
Zgłoś
~Dostojny 2025-02-08, 19:08 2
TwójCzarnyPan napisał/a:

wciąż wierzę w przyszłość demokracji w Polsce

Przecież ty nienawidzisz Polski i Polaków, właśnie dlatego wierzysz w demokrację, bo wybiera większość, czyli najmniej kompetentna część społeczeństwa (żeby nie napisać debile).

podpis użytkownika

Zgłoś
Kogucik_Bałamucik 2025-02-08, 19:24
TwójCzarnyPan napisał/a:

No spoko, ale zdajecie sobie sprawę, że w dużych miastach miejsc parkingowych ubywa?

Ale to twój Rafałek Dupiasz w Warszawie miejsca parkingowe likwiduje, i ulice zwęża. wiem co mówię bo w warszawie się urodziłem i całe zycie tu mieszkam. Ot co !
Zgłoś
ism 2025-02-08, 19:49 1
Dostojny napisał/a:

Przecież ty nienawidzisz Polski i Polaków, właśnie dlatego wierzysz w demokrację, bo wybiera większość, czyli najmniej kompetentna część społeczeństwa (żeby nie napisać debile).

dokładnie - demokracja to fajny system kontroli. Demokratyczne państwa są totalnie potulne i łatwo można je eksploatować podkupując polityków, media itd. co z powodzeniem robią u nas amerykanie czyli ż🤬dzi
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-02-08, 21:05
Dostojny napisał/a:

Skąd taki wniosek, że nienawidzę? Bo mam inne poglądy niż ty? Nie mogę nienawidzieć, bo musiałbym nienawidzieć siebie.

[ Dodano: 2025-02-08, 21:11 ]
ism napisał/a:

dokładnie - demokracja to fajny system kontroli. Demokratyczne państwa są totalnie potulne i łatwo można je eksploatować podkupując polityków, media itd. co z powodzeniem robią u nas amerykanie czyli ż🤬dzi

A dyktatury nie? W dyktaturze nie ma wolnych mediów i nie ma kto władzy patrzeć na ręce, dlatego nawet nie wiesz, kto i których polityków kupuje, chyba że jesteś jednym z nich i wtajemniczony.
Mam starych krewnych, co do dzisiaj p🤬lą, że za komuny to był porządek, nie takie złodziejstwo i korupcja jak dzisiaj. Taa, bo nikt o tym nie informował, panowała cenzura.
Zgłoś
~Dostojny 2025-02-08, 21:12
TwójCzarnyPan napisał/a:

nienawidzieć siebie

Może to jest przyczyną

podpis użytkownika

Zgłoś
Loookas79 2025-02-08, 22:03
Niech brudasy sie najpierw nauczą zasad ruchu drogowego ... bo to później ucieka i robi to samo w cywilizowanym świecie.
Zgłoś
vengo 2025-02-09, 0:38
Kogucik_Bałamucik napisał/a:

Sam mam dwa samochody i parkuje tak by nikomu nie wadzić, szczególnie pieszym.
A zawsze chodzę z tym w kurtce.
Średnio raz na dwa, trzy dni wlepię (Warszawa)

Bo jesteś wyjątkowo zj🤬y, jak typowy Farszafiak.
I c🤬j ci w dupę.
Tak, jak lubisz.
I jest kolorowo, czyli tęczowo.
Zgłoś
bravo86 2025-02-09, 2:08
końqbent napisał/a:

Zapraszam na osiedle Paderewskiego w Katowicach.

Nikt normalny w takie zadupie się nie zapuszcza.
Zgłoś
atomicfeel 2025-02-09, 2:10
Niby chamskie zagranie, ale zamiast mandatów napędzą swoją gospodarkę, bo w Pakistanie "produkują" swoje opony.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie