Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Złe parkowanie w Pakistanie
Aramis93 • 2025-02-08, 11:20

Kontrowersje w Pakistanie wywołał film, na którym widać zastępcę komisarza Sadiqabadu, który przewodzi akcji zwalczania nielegalnego parkowania. Na nagraniu widać, jak wraz ze swoim zespołem przebija opony motocykli i samochodów zaparkowanych z naruszeniem przepisów ruchu drogowego. Internetowa krytyka była szybka, a wielu uznało działanie za przesadne i niesprawiedliwe, szczególnie w przypadku kierowców o niskich dochodach.
Zmieniono 1 razy Zgłoś
krolikosus 2025-02-08, 15:43
Wulkanizator j🤬y
Zgłoś
xdrt 2025-02-08, 15:43 1
Mors_Nigra napisał/a:

I bardzo k🤬a dobrze! Daleki jestem od wywalania aut z miast itp. ale jak u nas parkują gdzie chcą to powinny służby robić to samo.
W punkt. Bydło trzeba traktować ostro, tylko tak się nauczy.

Nie wiem, czy samosądy to takie dobre rozwiązanie.
99% parkuje gdzie popadnie z braku mózgu, ale 1% poleciał bo żona rodzi, matka złamała biodro, albo przyjechał do pacjenta z zawałem.
Przebijesz takiemu oponę i będziesz mieć człowieka na sumieniu.
Jak ktoś jedzie za karetką to też zajeżdżać mu drogę?
A jeśli to akurat będzie ten 1% gdy jedzie lekarz do wypadku za karetką?
Raczej szedłbym w stronę żeby nieroby ze straży miejskiej robiły co powinny robić.
Jak samochody poparkowane nielegalnie to mają wyrąbane, ale jak stanąłem kilkanaście metrów za daleko od parkometru z braku miejsca to mandacik był od razu.
Teraz wyczaili nową miejscówkę pod znakiem parkowanie do 15 minut.
Przyjeżdżają, zakładają blokady wszystkim i idź z nimi do sądu udowadniaj, że stałeś mniej niż 15 minut (obok na trawniku stoją - zero blokad).
To jest jakiś żart z tą strażą miejską w Polsce.
Zgłoś
Aższwagranda 2025-02-08, 15:47 2
Inspektor Żądło
Zgłoś
BękartProboszcza 2025-02-08, 15:59
Kogucik_Bałamucik napisał/a:

Sam mam dwa samochody i parkuje tak by nikomu nie wadzić, szczególnie pieszym.
A zawsze chodzę z tym w kurtce.
Średnio raz na dwa, trzy dni wlepię (Warszawa)

A ile razy w ryja dostałeś ?
Zgłoś
metyoo 2025-02-08, 16:03
Kogucik_Bałamucik napisał/a:

Sam mam dwa samochody i parkuje tak by nikomu nie wadzić, szczególnie pieszym.
A zawsze chodzę z tym w kurtce.
Średnio raz na dwa, trzy dni wlepię (Warszawa)

ja mam z napisem "zdrapujesz, bo c🤬jowo parkujesz"
Zgłoś
Kogucik_Bałamucik 2025-02-08, 16:12 1
BękartProboszcza napisał/a:

A ile razy w ryja dostałeś ?

Jeden raz. I dziękuje że pytasz.

Pod Biedrą zaparkował jakiś dosłownie w drzwiach , że z wózkiem ze sklepu już nie wyjdziesz. Cyk wlepa i na zakupy.

Po zakupach wychodzę, nie ma samochodu, idę parkingiem, nagle ktoś na mnie leci od boku, ułamek sekundy i mi w mordę daje... Typ 40+ lat.

Ja( wtedy 35+ lat )na glebę, zakupy się wysypały, podnoszę się w c🤬j ludzi jebią tego typa słownie, on się kłuci z nimi.

Teraz ja podszedłem i bez słowa mu w mordę wyj🤬em
, złożył się jak scyzoryk. Parę kopów na mordę, jak zwinął się w kłębek, to cały gaz pieprzowy na niego wyj🤬em. Ludzie mnie odciągają. Zbieram zakupy do siatki (nie porwała się) za to passata pomidorowa w szkle się zbiła. I jeszcze na odchodne kopa na nery mu wypłacam za to.

Gdyby nie zaj🤬 mi z partyzanta, to nie dał by mi rady. Zresztą mało kto da.. i dlatego wlepiam i bedę wlepiał dalej.

P.s I wtedy wstałem i się obudziłem .... a nawet zesrałem.

P.s2 Na Sadolu jest pełno psiarni wiec wszystko co ja Wam tu piszę z mojego życia... to się nie wydarzyło... Zrozumiano ?
Zgłoś
riddick1773 2025-02-08, 16:21 1
w takich krajach jak pakistan, brazylia, jakies sierra leone, nie ma sensu wprowadzać praw cywilizowanego świata.

podpis użytkownika

C🤬j w dupę temu co sprzyja dzielnicowemu
Zgłoś
CzerstWybut 2025-02-08, 16:27 1
JoSeed napisał/a:

Nie,to nie chodzi o donosicielstwo...
Nigdy nie zaparkowałam na kopercie, w pobliżu pasów, na trawniku. Jak chcę jechać gdzieś w miasto i wiem, że tam nie ma gdzie parkowac wybieram MPK lub taksówkę. Takich kierowców jest wielu.
Ale są i tacy, dla których liczy się własną dupa i wygoda. Nawet, jak zapłacą mandat, to w przyszłości robią to samo. Jeszcze mordę dra, jak się uwagę zwróci...
Dziś wszystko każdemu wolno i zdecydowanie warto by to było ukrócić. NIEKONIECZNIE wcieleniem Hitlera.

To życzę ci powodzenia z twoimi przepisami i ujebańcami twojego pokroju kiedy prowadzisz firme i np, kładziesz glazure, robisz stolarke, hydraulike i tym podobne i już widzę jak zap🤬lasz z całym sprzętem i materiałem MPK lub taksówką.

K🤬a nie patrz na ludzi przez swój pryzmat, nie wszyscy wjeżdżają do miasta po budyń dla dziecka lub zjeść kebaba.
Zgłoś
DeLux 2025-02-08, 16:43 1
Ale gorliwy... wieczorem pewnie dziabie wracających z pubów
Zgłoś
JoSeed 2025-02-08, 16:46 1
CzerstWybut napisał/a:

To życzę ci powodzenia z twoimi przepisami i ujebańcami twojego pokroju kiedy prowadzisz firme i np, kładziesz glazure, robisz stolarke, hydraulike i tym podobne i już widzę jak zap🤬lasz z całym sprzętem i materiałem MPK lub taksówką.
K🤬a nie patrz na ludzi przez swój pryzmat, nie wszyscy wjeżdżają do miasta po budyń dla dziecka lub zjeść kebaba.

Po co te nerwy? Przecież to jest chyba wiadome, że są sytuacje, kiedy trzeba stanąć nie tak (usługi, służby, itp). Piszę o bystrzakach, którzy właśnie po ten budyń jeżdżą
Zgłoś
krokodyl_Hans 2025-02-08, 16:52
Czekam teraz na filmik aż on zostaje przebity😬
Zgłoś
shoe5maker 2025-02-08, 17:05 1
ism napisał/a:

powinni tak robić w Polsce. Tutaj w tym j🤬ym kraju nie ma poszanowania dla prawa a policja ani j🤬a straz miejska nic w tym kierunku nie robi. Pieniadze dosłownie leza na ziemi a te k🤬y nie potrafią ruszyć dupy.
Marze o polskim Hitlerze który weźmie całe to tałatajstwo za mordy i zaprowadzi w tym kraju porządek, raz na zawsze.

Jak zacznie od ciebie, poczujesz się jak typowy wyborca jęczący na drożyznę.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-02-08, 17:08
ism napisał/a:

Marze o polskim Hitlerze który weźmie całe to tałatajstwo za mordy i zaprowadzi w tym kraju porządek, raz na zawsze.

Aż zaprowadzi porządek z tobą z jakiegoś absurdalnego powodu, co zwykle jest skutkiem ubocznym dyktatur. Nikt nie jest bezpieczny.

Dlatego wolę demokrację, bo c🤬jowego polityka da się wymienić. Hitlera już nie.
Zgłoś
~Dostojny 2025-02-08, 17:16 1
TwójCzarnyPan napisał/a:

Dlatego wolę demokrację, bo c🤬jowego polityka da się wymienić. Hitlera już nie.

Z ciebie to jest jednak niezły jajcarz

podpis użytkownika

Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-02-08, 17:23 1
Widzę, w sadoli wstąpił duch społecznictwa i zamordyzmu, chcą karać, j🤬, donosić, nawet po ryjach bić.

No spoko, ale zdajecie sobie sprawę, że w dużych miastach miejsc parkingowych ubywa?
Dwa przykłady z mojego: na jednej ulicy zmieniono kierunek parkowania, poprzednio było po skosie do krawężnika, teraz jest równolegle. Nie wiadomo po co, nikomu to nie przeszkadzało, ale od razu ubyło miejsc parkingowych i auta pojawiły się w pobliskim parku.

Drugi przykład: wzdłuż ulicy poustawiano słupki, namalowano podwójną ciągłą i ustawiono zakaz zatrzymywania. Podobno, dla dobra mieszkańców (osiedle domów jednorodzinnych, naprawdę nie ma ich tam dużo), tyle że z mieszkańcami nikt tego nie dyskutował i to mieszkańcy teraz cierpią. Skutek: auta parkowane na osiedlu gdzie popadnie, aż na samych skrzyżowaniach i teraz śmieciarki nie mogą skręcać. Straż Miejska wali mandaty, a ludzie oddają je do sądu.

Więc problem z c🤬jowym parkowaniem może być skutkiem poj🤬ej polityki władz miasta, warto o tym pomyśleć zanim zaczniecie bić po ryjach.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie