Nie będzie internetowej histerii, setek fan page'ów na facebooku i artykułów na Pudelku. Na filmwebie O'Toole nie wskoczy pośmiertnie do pierwszej setki w rankingu aktorów. Nie będzie też dziesiątek tematów z wirtualnymi zniczami i ożywionych dyskusji o tym jakiego to wielkiego człowieka i wybitnego aktora utraciliśmy. Tutaj też pewnie jego śmierć nikogo nie poruszy i temat wkrótce zasili dział Suchary... To nie Paul Walker.
Śmierć O'Toole uświadomiła mi że właśnie nam umiera kino. Kino jako sztuka i kino jako rozrywka na wysokim poziomie.
Hopkins, Pacino, De Niro, Nicholson, Coppola, Scorsese i Woody Allen mają już po siedemdziesiąt i więcej lat. Connery i Eastwood lat 83. Christopher Lee skoczył w maju 91 lat... Z kompozytorami muzyki też nie jest wesoło. John Williams - 81. Morricone - 85. Nawet gwiazdorzy kina akcji - Willis, Stallone i Schwarzenegger to już emeryci.
To pokolenie odchodzi, a
godnych następców nie widać.
Wybrana filmografia O'Toole'a :
Lawrence z Arabii, Lew w zimie, Becket, Ostatni cesarz, Jak ukraść milion dolarów, Caligula.
Tutaj jako Henryk II, król Angli
x................s
2013-12-16, 8:16
the last emperor, fajny filmik
Umarł mój sąsiad. Mogę wrzucić jego foto z nekrologiem?
Ps> Nie grał w żodnym filmie. Żodnym.
podpis użytkownika
Pić, j🤬 nie żałować. Bieda musi pofolgować
P🤬lenie. Śmierć ze starości to nagroda za udane życie. Śmierć tragiczną i przedwczesną dlatego właśnie bardziej się opłakuje. Prawdą jest że umiera pewna epoka, ale p🤬lenie że Connery i cała reszta tetryków grała tylko dobre role jest bezsensowne. Connery i film Twierdza. Mam wymieniać więcej?
M................l
2013-12-16, 8:44
Z tym że nie ma młodych dobrych aktorów to się nie zgodzę . Jest kilku naprawdę zdolnych. McAvoy , Fassbender , Freeman.
b................e
2013-12-16, 8:48
Każdy kiedyś umrze. Nawet Ty!
z................s
2013-12-16, 9:31
O k🤬a! Paul Walker nie zyje?
Stawiam mu od siebie 3 internetowe znicze [*][*][*]
m................s
2013-12-16, 10:09
na szczescie mamy naszych mroczkow i karolakow
D................r
2013-12-16, 10:41
I tak zginął Król Priam
Godni następcy sami się znajdą, ale potrzeba do tego odejście od filmo-podobnych szmir, typu "Zmierzch". Większość obecnych filmów to widowiska, w których najważniejszym elementem są efekty specjalne, a scenariusz i gra aktorska schodzą na dalszy plan.
podpis użytkownika
Świat bez muzyki? To nie dla mnie.
"Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"
Tak sobie właśnie wczoraj rozmyślałem, że będzie mi brakować jego głosu w filmach - mając taki chyba każda panna byłaby moja..
Nie będzie zniczy - widziałem jakieś 90% jego filmów - wystarczy. Szkoda..
o gustach się nie dyskutuje, jedni lubią łolkera, inni wybitnych ale już starych dziadków. no życie.
podpis użytkownika
Naj🤬 tysiąc postów i na emeryturę.
Albo dwa.
Trzy i więcej nie będzie.
Cztery, ostatnie słowo.
q................8
2013-12-16, 12:13
Nie ma godnych następców?
Jest ich cała masa. Kto pisze te artykuły?
Wk🤬ia mnie takie p🤬lenie!
No i jeszcze zj🤬a mi się klawiatura. Zamiast niektórych liter wyskakują gwiazdki. Ktoś może wie o co chodzi?
s................k
2013-12-16, 12:36
a wiesz dlaczego nie bedzie zniczy, płaczu itp? bo kurde nikt go nie zna
S................e
2013-12-16, 13:09
szycharpk napisał/a:
a wiesz dlaczego nie bedzie zniczy, płaczu itp? bo kurde nikt go nie zna
Kredki do gimbazy spakowane?