Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Pomyliłeś Rosję z USA, w Rosji nie ma tylu dróg i samochodów co tam. W Moskwie mieszkańcy znacznie częściej korzystają z komunikacji miejskiej niż w jakimkolwiek mieście Europy.
Co masz na myśli pisząc o "walce o przetrwanie"? Nie może wejść na jezdnie od razu tylko musi się zatrzymać i czasem zaczekać pół minuty?
Wszystkie przejścia dla pieszych powinny być tzw przejściami sugerowanymi, gdzie pieszy absolutnie nigdy nie ma pierwszeństwa choćby i był na jezdni. Dopiero w sytuacjach gdzie ruch jest na tyle duży czy to pieszy czy samochodowy należy rozważać światła pamiętając przy tym aby uwzględnić ekonomikę zbudowania przejścia bezkolizyjnego. To jest po prostu kwestia zrównoważonego rozwoju transportu - ekonomicznie zrównoważonego a nie ideologicznie.
Maszynistów się uczepiłem dlatego, że najczęściej na ich przykładzie najłatwiej jest uświadamiać brak sensu i logiki w argumentacji. Dlaczego samochody osobowe mają obowiązywać inne zasady ruchu? Dlaczego pieszy ma uważać na tramwaj lub autobus miejski, ale nie musi uważać na samochód osobowy? Dlaczego to samochody osobowe mają dostosować swoją prędkość a autobusy i tramwaje nie? Gdzie tu logika?
Najlepszy jest zawsze zdrowy rozsądek po obydwu stronach.Niewłaściwe jest nakładanie całej odpowiedzialności na kierowców, ale też nie należy dopuszczać do tego, aby pieszy przeżegnywał się przed każdym przejściem modląc się o przeżycie😀
[ Dodano: 2025-02-01, 18:16 ]
Ten potrącony powinien dostać te 3 tyś zł. a nie państwo
Ten potrącony powinien dostać mandat za brak uwagi na przejściu, a kierowca powinien dostać odsiadkę.
Ten potrącony powinien dostać te 3 tyś zł. a nie państwo
Potrącony/a zapewne rozjedzie kierowcę w sądzie. Chociaż to i tak będą jakieś grosze
podpis użytkownika
Sram na ruskie onuce.Na pewno ma taką nauczkę, że będzie teraz miał oczy dookoła głowy. Szczęście w nieszczęściu.
Jeden i drugi.No i o to chodzi😀
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie